Empire of Lust

2015. Márciusában került a mozikba ez a történelmi  dráma.

1398-ban járunk, a Joseon dinasztia korszakában. A nagyszerű, Kim Min Jae tábornok, szomorú életébe kapunk betekintést. A történet, lehet igaz, vagy kitalált, hiszen, ebben a korban, gyorsan váltották egymást, a miniszterek, tábornokok.
Jang Do Jeon, fiatalon vette pártfogásába, a tehetséges, Kim Min Jae-t, majd lányával összeházasította. A házasság, nem volt boldog, hiszen már terhesen vette el a nőt. Saját gyermekük, nem is született. Jin, felnőve, rendkívül rossz természetű férfivá érett. Nőket erőszakolt barátaival és semmilyen erénnyel nem rendelkezett. Az egyik ilyen erőszak után, a lány és édesanyja, próbálta feljelenteni, de anyja befolyásának köszönhetően, hamar lezárták az ügyet. Ka Hee anyja azonban, nem tudott belenyugodni, a  lánya elleni erőszakba és folyamatosan követelte a büntetést.

Ezért, Jin anyja, felgyújtatta a házukat és a lány édesanyja, bent égett. Ka Hee-t is halottnak hitték és ezzel lezárult az ügy. Ka Hee azonban életben maradt és bosszút esküdött a család ellen. Bosszújához pedig, Kim Min Jae tábornokot használta fel. Időközben, Jin, a király lányával házasodott. Gyeong hercegnő, rendkívül kedves és őszinte személyisége sem tudta férje kicsapongásait enyhíteni. Taejo király, nem elsőszülött fiát szánta a trónra, hanem legfiatalabb fiát. Persze, ebbe nem nyugodott bele, Bang Won herceg és a bosszúra éhes Ka Hee-vel, gonosz tervet eszeltek ki.

Kim Min Jae tábornok, ünnepelni indult a Gisaeng házba és a neki rendezett ünnepségen, megpillantotta, Ka Hee-t, aki a tragikusan elhunyt édesanyjára emlékeztette, aki inkább öngyilkos lett, minthogy megbecstelenítsék. Young Gyu-nak, egy másik tábornoknak is megtetszik a gyönyörű nő tánca, erőszakoskodni is kezd vele. Mire, Ka Hee megüti, erre a férfi rángatni kezdi, Kim Min közbelép. Megmenti a lányt Jo Young Gyu karmaiból. Majd kénytelen, a lánnyal tölteni az éjszakát, de nem történik semmi. A lány, örök hűséget ígér megmentőjének. Később azonban, Jo Young, nem nyugszik bele a visszautasításba, újból próbálkozik a lánynál, aki inkább leugrik és egy, hatalmas, mély tóba esik.

Szerencsére, Kim Min, éppen arra jár és látva az egészet, rögtön a lány után ugrik. Kimenti, ezzel másodjára mentve meg az életét. Bár a lány kedvessége és szépsége elbűvöli, mégsem akarja hazavinni felesége házához. Miután a lány, búcsúlevelet ír neki, végső lépésre szánja el magát és utoléri, mielőtt elhajózna. Ka Hee-t, nem fogadja örömmel, Jung asszony, Gyeong hercegnő azonban, hamar megkedveli. Jin, rögtön felismeri a lányt, de mivel most már, apja asszonya, nem tehet semmit.

Ka Hee, bár valóban szerelmes lesz, Kim Min Jae tábornokba, de a bosszúját sem képes feladni,szerelme kedvéért sem. Tovább szövögeti tervét, Bang Won herceggel, aki így meg is valósítja azt.Ka Hee, tőrbe csalja Jin-t, aki ismét a lányra éhezik és lebuktatja, felesége előtt. Az elkeseredett hercegnő, nem tud megbocsátani, csalfa, gonosz férjének és így leli halálát. A család tekintélye elveszik, a Jung család tönkremegy, mert Bang Won herceg terve tökéletesen megvalósul. Kim Min, csak úgy menekülhet meg, ha maga végez, Ka Hee-vel. A férfi, bár tudja, hogy a lány elárulta, de annyira szereti, hogy inkább megszökteti.

Szomorú történet, de mégis látni kell, mert nagyon jó kis film.
Azért, zárómondatként megjegyezném, hogy koreai filmekben még nem láttam ennyi erotikus jelenetet, de ez a film, gazdagon fűszerezett.

 

 

                                      

Téma: Empire of Lust

Dátum: 2016.06.12

Feladó: B.Krisztina

Tárgy: Re.

Köszönöm Unni.☺☺

Dátum: 2016.06.12

Feladó: Erika

Tárgy: Empire of lust

Kemény film, gratula a remek ismertetődhöz donszengem!

Új hozzászólás hozzáadása