Doll House

Ismertető:

Ma egy kis érdekességet szeretnék ajánlani, egy minidrámát, 12 résszel, de epizódonként csak 6 perces, műfaját tekintve, thriller-nek mondanám.
Egy árva lányt, örökbe fogadnak, méghozzá egy professzor és a felesége lesznek az új szülei. Young Hee, nagyon boldog, hogy bár már majdnem 17 éves, mégis szülőkre talált, főleg a professzorral alig várja a találkozást.  Kicsit ugyan furcsállta, hogy az örökbefogadói,leginkább arra voltak kíváncsiak, hogy hány kg és milyen magas, de lényeg, hogy jó élete lesz ezután.


Amikor a sofőr egy házhoz fuvarozta az erdő mélyén, kicsit megszeppent volt, amikor pedig megjelent egy furcsa nő ,aki közölte vele, hogy a házvezetőnő, rosszérzése támadt. A nő aztán közli vele, hogy a professzor még házon kívül van és ameddig nem érkezik meg, addig a szobájában kell maradnia és szigorúan betartani a szabályokat. Iskolai egyenruhát kell hordania és tilos az egyik szobába bemennie.


A házban, a házvezetőnőn kívül, az asszony férje lakik, aki a gondnok is egyben,valamint a fiúk,Byung Tae, aki Young Hee-vel egykorú, kicsit furcsa, de az egyetlen akivel beszélgetni tud a lány. Mivel sírás hallatszik a tiltott szobából, így Young Hee bemegy és ott egy szintén ugyanolyan, iskolai egyenruhás lányt talál, mint saját maga.

Mivel nem hajlandó szóba állni Young Hee-vel, így visszamegy a szobájába és ablakából észreveszi a professzort egy tolókocsis asszonnyal. Amikor elmondja a házvezetőnőnek,hogy látta a professzort és tudja, hogy van egy lányuk és megkérdezi, hogy akkor miért volt rá szükség, megtudja a házaspár történetét.

Valóban volt egy lányuk,Soo Jung, akit egy súlyos égési sérüléssel járó baleset ért,  17 évesen. Emiatt, nagyon csúnya lett a lány arca és emiatt öngyilkos lett, karácsonykor, felakasztotta magát. Mivel édesanyja, a professzor felesége, beleőrült lánya elvesztésébe és nem tudja elfogadni a halálát, ezért a professzor mindig örökbefogad ,17 éves lányokat,akik Soo Jung-gal megegyező alkatúak.A gond, akkor kezdődik, amikor a lányok elhagyják azt a kort és nőnek, változnak, a feleség pedig rájön,hogy nem Soo Jung.


Nekem nagyon tetszett, egyáltalán nem véres, inkább az idegekkel játszik, jó a sztori és remek, ha valakinek nincs ideje egy hosszú sorozatra, de mégis nézne valami izgalmasat. A szereplők nem igazán voltak ismerősek,de jól játszottak, különösen a házvezetőnő karaktere volt érdekes. A krimik és thrillerek kedvelőinek ajánlom. 

 

Főszereplők:

Jung Hee Chul

starity.hu/sztarok/jung-hee-chul/

Sun Joo Ah

asianwiki.com/Sun_Joo-A

 

Szerző:

              Belinszky Erika

Téma: Doll House

Dátum: 2015.04.15

Feladó: B.Krisztina

Tárgy: Doll House

Nagyon jó kis sztorit találtál Unni,tetszik a téma.Ritkán lehet,horroros sztorikat látni.Szuper,hogy írtál róla :-)

Dátum: 2015.04.15

Feladó: Erika

Tárgy: Re:Doll House

Köszi donszengem, mivel régen együtt is sok horrort néztünk, de manapság jó 10 éve már nem élünk vele, kimondottan jó volt a sztori, tetszett! ☺

Dátum: 2015.04.15

Feladó: B . Krisztina

Tárgy: Re:Re:Doll House

☺☺☺☺☺

Új hozzászólás hozzáadása