Dae Mul

Ismertető:

Ezúttal, az összefoglalóm,egy 2010-es, 24 részes sorozatról szól, ami egy politikai és életrajzi dráma keveréke.
Rögtön az első filmkockák nagyon izgalmasan indulnak, hiszen megismerhetjük, Dél-Korea elnök asszonyát, aki éppen az Egyesült Államokban tárgyalt, amikor értesítették róla, hogy egyik tengeralattjárójuk zátonyra futott és a legénység benne rekedt, azonban a helyzet igencsak kényes, hiszen éppen Kína felségvizein történt a baleset, azaz egyértelműen kémkedésnek minősíthető ,ha kiderül,hogy hol vannak a kimentésre váró tengerészek.

Amerika természetesen egyből a szövetségese ellen fordul és közli, hogy mossa kezeit és felbontja a katonai szövetséget, ha az ügyből botrány pattan ki Kínával. Szerintük, egyszerűen oxigénmentesítésre kell parancsot adni, azaz halálra ítélni a tengerészeket. Az elnök asszony azonban, fogja magát és minden előzetes bejelentés nélkül Kínába utazik, hogy az ottani vezetőkkel tárgyaljon,katonái megmentéséről. Kínában, nagyon fagyos légkör fogadja és teljesen elzárkóznak mindenfajta egyezkedéstől, sőt, kijelentik,hogy rögtön a háború kezdetének nyilvánítják, ahogy a koreaiak megkísérlik a mentést. Az elnök asszony azonban kijelenti,hogy addig marad Kínában, túszként, vagy vendégként, amíg minden katonájukat ki nem mentik. Kitartásával,rátermettségével eléri,hogy Kína beleegyezzen a mentésbe,sőt az egész világ elismeréssel tekint diplomáciai bravúrjára. Országába hazatérve azonban a politikai felelősségrevonás vár rá az ellenzéktől,akik azzal vádolják, hogy felelőtlen magatartásával a háború szélére sodorta Koreát.


Ezután,visszaugrunk az időben, megismerhetjük, Ha Do Ya-t,aki egy igazi léhűtő,dzsigoló és csak a szórakozáson jár az esze, öreg édesapja nagy bánatára. Egy átmulatott éjszaka után azonban a buszon hazafelé találkozik So Hye Rim-mel, aki éppen a városba utazik, hogy tévébemondónői vizsgát tegyen. A buszon aztán, egy bűnöző inzultálja és, mivel Ha Do Ya megvédi,mindnyájan a rendőrségen kötnek ki, így Hye Rim lekési az utolsó buszt és kénytelen Do Ya-val utazni motorján. Amikor elköszönnek egymástól, Do Ya elhatározza,hogy befejezi tanulmányait és ügyész lesz belőle, befolyásos ember, aki később udvarolhat Hye Rim-nek. A lánynak, nem sikerült a bemondónői vizsgája és helyette egy gyermekműsorban kapott szerepet, jelmezbe öltözve kell szórakoztatnia a gyerekeket.

Itt ismerkedik meg a műsor operatőrével, aki udvarolni kezd neki. Nemsokkal megismerkedésük után találkozik újra Ha Do Ya-val, aki elmegy hozzá, hogy elújságolja, hogy sikeres ügyészi vizsgát tett. Mivel udvarlójával együtt látja, nem mond végül semmit a lánynak. Sok év telik el, Hye Rim férjhez megy az operatőrhőz, boldogan élnek és születik egy kisfiúk is. Aztán férjét, az afganisztáni háború idején kiküldik egy tudósító mellé és túszul ejtik, más nemzetiségű foglyokkal együtt. Megkezdődnek a tárgyalások a túszokról, már minden túsz kiszabadul, csak Hye Rim férje nem, ugyanis Amerika nyomására, Korea nem küldhet kommandót, így gyakorlatilag cserbenhagyják állampolgárukat,akit kivégeznek Afganisztánban. Hye Rim kiborul, nem tudja megemészteni férje értelmetlen halálát és a televízióban, élőben közvetített temetésen,ordítva vonja felelősségre az elnök szóvivőjét. 

Ezután, még egy esélyt kap munkahelyén, egy országos hallgatottságú rádióműsort vezet, ahol a tervezett programon kívül kezd el, férje haláláról beszélni, amiért kirúgják végleg állásából. Ha Do Ya-t, aki egy befolyásos, politikai vezetőt kezd el vizsgálni, szintén elmozdítják pozíciójából és mindketten visszautaznak szülőfalujukba. A vonaton aztán újra találkoznak egymással és Do Ya ismét védelmébe veszi egy zaklató ellen. Később,kiderül,hogy Do Ya kapta, Hye Rim ügyét, ugyanis a rádiós botránya miatt vádat emeltek ellene. Az ügyész azonban elintézi, hogy minimális, 120 óra közmunka legyen az ítélete. Az elnök, személyesen keresi fel házában Hye Rim-t, hogy visszaadja halott férje személyes tárgyait.

Amikor aztán a helyi tüntetőket,akik a szúnyoginvázió megfékezéséért tüntetnek, védelmébe veszi, találkozik, Kang Tae San képviselővel, aki ráveszi, hogy induljon a képviselőválasztáson,hogy megoldhassa a helyiek problémás helyzetét. Mikor megnyeri a választást és bekerül a nemzetgyűlésbe, politikai pályája felível  és belőle lesz Korea első női elnöke. Ha Do Ya, végig támogatja, történjen bármi, mellette áll és kisfiával is nagyon sokat foglalkozik.
Nekem nagy tetszett ez a sorozat, szerintem izgalmas és fordulatos volt, bár kicsit nehezebb témákra evezett, de azóta még egyszer megnéztem,mert igazán jó volt. 

 

Főszereplők:

Dae Mul-Ko Hyeon-Jeong.jpg Dae Mul-Kwon Sang-Woo.jpg Dae Mul-Cha in-Pyo.jpg Dae Mul-Lee Su-Kyeong.jpg
Ko Hyun-Jung Kwon Sang-Woo Cha In-Pyo Lee Soo-Kyung
Seo Hye-Rim Ha Do-Ya Kang Tae-San Jang Se-Jin
         
Dae-mool-park keun hyung-jo bae ho.jpg Dae-mool-lee soon jae.jpg Dae-mool-lee jae yong.jpg Dae-mool-ah suck hwan.jpg Lim Hyeon-Shik
Park Keun-Hyeong Lee Soon-Jae Lee Jae-Yong Ahn Seok-Hwan Lim Hyeon-Shik
Lee Bae-Ho Park Sung-Min Kong Sung-Jo Son Bon-Sik Ha Bong-Do
         
Dae-mool-kim jae bin.jpg Dae-mool-jang young nam.jpg Dae-mool-seo ji young.jpg Dae-mool-song ok sook.jpg Dae-mool-lee moon soo.jpg
Kim Jae-Bin Jang Young-Nam Seo Ji-Young Song Ok-Suk Lee Moon-Soo
Park Dong-Ha Hwang Joong-Ki Kim Ji-Soo Mrs. Min Kim Tae-Bong
   
Dae-mool-shin seung hwan.jpg Dae-mool-kim tae woo.jpg
Shin Seung-Hwan Kim Tae-Woo
Kim Chul-Kyu Min-Kyu

 

Szerző:

              Belinszky Erika

Téma: Dae Mul

Dátum: 2015.03.03

Feladó: ÉK

Tárgy: Dae Mul

Wow! .-))
egyrészt nagy kedvencem volt, másrészt nagyon tetszett az ismertető!
Gratula!
ÉK

Dátum: 2015.03.03

Feladó: Erika

Tárgy: Re:Dae Mul

Köszönöm szépen! ☺☺☺

Dátum: 2015.03.02

Feladó: Belinszky Krisztina

Tárgy: Dae Mul

Nagyon jó kis sorozat volt,tetszett.Jó,az összefoglalód is Unni. :-)

Dátum: 2015.03.02

Feladó: Erika

Tárgy: Re:Dae Mul

Kösziii,donszengem! :-)

Új hozzászólás hozzáadása