City Hunter

Ismertető

 

Igazából a számomra is még a kezdetét jelentette a koreai sorozatoknak és talán a függőségem is ezzel a szériával indult. A történet 2011-ben játszódik, azonban az előzmények 28 évvel előttre nyúlnak vissza, amikor észak és dél méginkább kiélezett, háború közeli helyzetben volt. Rögtön az első percekben megszületik a főhős, akinek apja elnöki testőrségben szolgál, legjobb barátjával, egy ezredessel. Kisfiát és feleségét csak pár pár percre láthatja a kórházban, mert egy északi terrorcselekményt megtorlandó kommandóra indulnak az ezredessel és az általuk kiválasztott katonákkal, öt felső vezető utasítására. A sikeres akcióért kitüntetést és hazájuk elismerését ígérik nekik. Az kommandósok, bár teljesítik a rájuk bízott küldetést, de a főhős apja halálos sebet kap és az akciót kitervelő vezetők időközben az Amerika által gyakorolt politikai nyomás hatására, embereiket nem kimenekítik a jeges tengerből, hanem kivégzik őket, hogy ne maradjon tanúja az akciónak. Az ezredes éli túl egyedül, ígéretet tesz haldokló barátjának, hogy gondoskodik feleségéről éa felneveli fiát helyette. Szöulba visszaérve azonban elrabolja a csecsemőt édesanyjától és Columbiába, az aranyháromszögbe szökik vele. Saját fiaként neveli, miközben drogbáróként tevékenykedve hatalmas vagyont szerez, a fiút kemény katonai kiképzésekkel neveli fel és amerikába küldi tanulni, hogy később visszatérhessen 28 évesen Szöulba, beteljesíthesse az ezredes kegyetlen bosszúját a katonáit halálba küldő vezetők ellen, akik azóta magasabb politikai pozícióba kerültek. Az időközben igazán minden szempontból tökéletes férfivá cseperedett Lee Young Soong a Kékház( mint nálunk a Parlament) biztonságtechnikai osztályán kezd dolgozni, ahol egy elnöki testőrnő személyében a szerelem is rátalál. A nagyon színvonalas akciójelenetek mellett, amit a főszereplő, mint a koreai színészek általában, dublőr nélkül csinált, a romantika is szerepet kap, tényleg minden szinten teljes a történet, legszívesebben a húsz részt egymás után megnézné az ember, ha lenne rá ideje. A film zenéi is magával ragadóak, azóta is nagy kedvencem minden szám ebből a szuperizgalmas sorozatból. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki megnézi ezt a filmet hatása alá kerül és magasra teszi a mércét, mert nehéz hasonlót találni, még a koreai sorozatok között is!!

 
 

Hozzászólások

Dátum: 2015.06.08

Feladó: Diana

Tárgy: LMH és a City Hunter

Én szintén nagyon imádtam a filmet, az egyeduli, ami zavart az ahogy Lee Yeong Sung folyamatosan ellokte magától Kim Na Nat. Persze megértem, hogy oka volt rá, de számomra akkor is érthetetlen ez a viselkedés, foként, mert állítólag szerette a lányt. Szerinted? Te mit gondolsz errol?

Dátum: 2015.01.10

Feladó: poszák norbert

Tárgy: city hunter

Nagyon tetszett a film,ragyogó a film ismertető leírása is.Gratulálok!nekem nagyon tetszett még a -bekerítve című film is.Érdemesnek tartanám erről is írni .Várom a következöket ... köszönöm Erika!

Dátum: 2015.01.06

Feladó: Kéki Márta

Tárgy: LMH és a City Hunter

Sziasztok!
Köszi, hogy feltettétek, én például szívesen beszélnék a karakterekről.
Tényleg nagyon jó volt ez a sorozat, de egy csomó mindent nem értek, mért úgy kellett neki úgy viselkedni, vagy ezt, vagy az tennie. Beszélhetünk majd róla?
Köszönöm!
Márta

Dátum: 2015.01.06

Feladó: Belinszky Erika

Tárgy: Re:LMH és a City Hunter

Szia Márta!
Gondolom, a főszereplő, Lee Young Sung viselkedésére gondolsz...Azért kellett például szakítania Kim Nanával, mert a nevelőapja az ezredes megfenyegette, hogy nem kíméli a szerelmét sem, ha a bosszú beteljesítéséről van szó, így a lány biztonsága érdekében hozta meg a döntését, persze a szíve mást mondott, mint az esze...nem tudom még esetleg, van valami amivel kapcsoltban nem értetted a viselkedését?

Dátum: 2015.01.07

Feladó: Kéki Márta

Tárgy: Re:Re:LMH és a City Hunter /Erika

Szia Erika!
Köszönöm, ezt értem én azt hiszem... csak valahogy mégis nekem ez nem olyan életszerű... Lee Young Sungnag küldetése volt, lett volna ugye - amit végre kellett hajtania. Mért? Szerinted a koreai pasik ilyenek?
Márta
U.I. Örülök, hogy "vitatkozhatom" veled:-)

Dátum: 2015.01.07

Feladó: Belinszky Erika

Tárgy: Re:Re:Re:LMH és a City Hunter /Erika

Szia Márta!
Én is örülök, hogy, úgymond vitatkozhatok veled, egyik legkedvesebb sorozatomról, illetve Lee Young Sung karakteréről..szóval kérdésedre válaszolva, hogy milyenek is a koreai pasik, bár nincsen személyes tapasztalatom, de a rengeteg sorozatból és koreával kapcsolatos infoimból, úgy gondolom, nagyon érzelmesek és szerethetőek. Mondjuk, én azon is mindig csodálkozom, hogy honnan tudnak előkeríteni, mindig újabb és újabb, nagyon jóképű, szinte már szép fiúkat, férfiakat...visszatérve kérdésedre, a koreai férfiaknak nagyon fontos a család, a fiúknak, különösen az édesanyjuk, de általában véve is, a szüleiknek való megfelelés gyermekként, felnőttként pedig a szülőkről való gondoskodás. Ezért is annyira lényeges momentum a filmben, hogy Lee Young Sung azt gondolta édesanyja elhagyta őt és édesapját megölték. Amíg ebben a tudatban élt, jobban tudott azonosulni nevelőapja féktelen bosszújával, azonban ahogy kiderült számára fokozatosan az igazság, rájött, hogy igenis van veszítenivalója, vannak szülei és lett szerelme, akiket meg kell védenie. Igy érzelnei átalakultak és inkább egy nyugodt, boldog életre vágyott, nem pedig vérbosszúra. Azt gondolom teljesen érthető ez az átalakulás részéről, főként, miután kiderült, hogy az ezredes gyakorlatilag mindenben, ami számára fontos volt hazudott neki. Talán ezzel már segítettem megérteni neked a főszerelő karakterét.

Új hozzászólás hozzáadása

Szerzők

 Belinszky Krisztina

 Belinszky Erika