Brilliant Legacy

Ismertető:

Egy romantikus dorama, 2009-ből, 28 résszel.
A történet kezdetén, a főszereplőnő, Go Eun Saung, hazajön Amerikából, ahol eddig tanult és szeretné elmondani édesapjának, hogy valójában mik a tervei a tanulmányaiban. Még a repülőn, együtt utazik a nagyképű és arrogáns viselkedésű, elkényeztetett szépfiúval, Seon Who Hwan-nal, akivel leszálláskor összecserélik ugyanolyan táskájukat.


Eun Sang, aki boldog, hogy hazatérhet szeretett édesapjához és öccséhez, Eun Woo-hoz, nem is sejti, hogy apja már nem is tudná visszaküldeni tanulni, hiszen, súlyos anyagi gondokkal küzd, hitelezői, nemsokára lefoglalják vagyonát. Eun Sang mostohaanyja, Seong Hee, aki eddig gátlástalanul költekezett második férje pénzéből, amikor megtudja a csődöt, csak saját és első házasságából született lányára, Seung Mi-re gondol és különösen Eun Sang öccsének, Eun Woo-nak,aki autista, nehezen kezelhető és rengeteg pénzbe kerül szeretné a gondozása terhét lerázni magáról.


Alighogy hazaér Eun Sang, édesapja, üzleti ügyre hivatkozva kimarad egész estére, de megbeszélik, hogy másnap megünneplik az apa születésnapját. Valójában azonban édesapja, egy utolsó, kétségbeesett erőfeszítést tesz, hogy megmentse magukat a totális csődtől, azonban régi barátja, csak egy kisebb kölcsönnel segíti. A kétségbeesett családfőnek eszébe jutnak felesége szavai, hogy jobb lenne, ha meghalna, hiszen akkor legalább az életbiztosítás megmentené a családját, de mivel a biztosító öngyilkosság esetén nem fizet, így bánatában leissza magát. Egy férfi, aki észrevette, a zsebéből kilógó, pénzes borítékot, követi és leüti, kirabolja, elveszi gyűrűjét és óráját is. Mikor magához tér, vérző fejjel eltámolyog a legközelebbi boltba, hogy megkérdezze hol a legközelebbi rendőrség és akkor meglátja a hírekben, hogy egy bártűzben meghalt valaki, akit az Ő nevén azonosítottak. Felesége, akit behívtak, hogy azonosítsa az összeégett testet, az óra és gyűrű alapján, férjeként ismerte fel. Temetését pedig olyan gyorsan megrendezte és elhamvasztatta a testet, hogy mire Eun Sang odaért, már ment a temetés. Ráadásul, mostohaanyja, nem akarta, hogy bárki tudjon az életbiztosításról, ezért eltitkolta, még a saját lánya és persze a hitelezők elől is.


Eun Sang, összetörik apja halála után végképp , amikor mostohaanyja kijelenti, hogy menjen Eun Woo-val ahová csak tud, mert velük nem élhetnek már.
Fogja hát a szintén nagyon elkeseredett és agresszív öccsét, akinek egyetlen örömét, a zongorázást is abba kellett hagynia és búcsúzáskor aztán, mostohaanyja még kezébe nyom valamennyi pénzt és kéri, hogy soha többé ne keresse őket. Mostohatestvére, Seung Mi, nem ért egyet anyjával, nagyon lelkiismeret furdalása van, azonban anyja azzal érvel, hogy így soha nem lehet a felesége, a gazdag és jó családból való, Seon Who Hwan-nak.
Eun Sang kétségbeesetten próbál baráti segítséget találni, azonban egyedül egy régi barátnője segít rajta, akit édesapja támogatott anyagilag, tanulmányai alatt.

Eközben, mostohaanyja, akinek fogalma sincs róla, hogy férje él, folytatja fényűző életét, de amikor Eun Woo elveszik, mert nővére dolgozik és barátnőjének vőlegénye elküldi a fiút a közeli boltba, mostohaanyja számát mondja hozzátartozóként. Seong Hee, elmegy a fiúért, de amikor rájön, hogy az a címét és rendszámát is megjegyezte, eldönti, hogy nem viszi haza. Nagyon messzire elautózik vele és kirakja a gyereket. A bárban dolgozó Eun Sang pedig éppen összetűzésbe kerül az elcserélt táskák miatt, Hwan-nal és véletlenül eltörik mobilja, így nem tudják csak később értesíteni öccse eltűnéséről. Hiába keresik, sehol sem találják Eun Woo-t. Egy közös ismerősük, Park Jun Se, aki a bárban szemtanúja volt vitájuknak, megtalálja az utcán a kimerültségtől elájult Eun Sang-ot és hazaviszi, másnap pedig visz neki egy új telefont ajándékba és segítségére van öccse keresésében.

Szórólapokkal keresik Eun Woo-t és Eun Sang, saját maga által készített utcai ételeket árul, napközben. Ezalatt, Hwan, nagyon összeveszik nagyanyjával, mert nem hajlandó dolgozni a család leveséttermében. Az utolsó csepp, amikor nagymamája véletlenül kihallgatja, hogy Hwan arról beszél anyjával, hogy nemsokára úgyis meghal és akkor úgyis azt csinálnak, amit akarnak. A nagymama, annyira összetörik, hogy elindul, ahogyan régen, amikor még szegény, egyedülálló anya volt, rizssüteményt árulni az utcára. Azonban rosszul lesz és leesik a lépcsőn, elájul, Eun Sang találja meg és kórházba viszi, majd utána is gondoskodik róla, fogalma sincsen kicsoda. Amikor aztán, egy napon, a nagymama titkára értesíti, hogy Eun Sang a nagymama hatalmas vagyonának örököse  alaposan felbolydul az élete.


Nagyon szerettem ezt a sorozatot, szuper szereplőkkel, szuper jó sztorival. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

 

Főszereplők:

         
Brilliant Legacy-Hyo-ju Han-t1.jpg Brilliant Legacy-Seung-ki Lee-01.jpg Brilliant Legacy-Su-bin Bae-01.jpg Brilliant Legacy-Chae-won Mun-01.jpg Brilliant Legacy-Mi-suk Kim.jpg
Han Hyo-Joo Lee Seung-Ki Bae Soo-Bin Moon Chae-Won Kim Mi-Sook
Ko Eun-Seong Seon Woo-Hwan Park Jun-Se Yu Seung-Mi Paek Seong-Hee
         
Brilliant Legacy-Hyo-jeong Ban.jpg Brilliant Legacy-Jeong-woo Choi.jpg Brilliant Legacy-Ji-in Yu.jpg Brilliant Legacy-In-taek Jeon.jpg Brilliant Legacy-Jun-seok Yeon.jpg
Ban Hyo-Jung Choi Jung-Woo Yu Ji-In Jeon In-Taek Yeon Jun-Suk
Jang Suk-Ja Park Tae-Su Oh Yeong-Ran Ko Pyeong-Joong Ko Eun-Woo
         
Brilliant Legacy-Seung-hyeong Lee.jpg Brilliant Legacy-Ye-won Han.jpg Brilliant Legacy-Seok-won Jeong.jpg Brilliant Legacy-Jae-seung Kim.jpg Brilliant Legacy-Yeo-eun Son.jpg
Lee Seung-Hyeong Han Ye-Won Jung Suk-Won Kim Jae-Seung Son Yeo-Eun
Pyo Seong-Cheol Seon Woo-Jeong Jin Yeong-Seok Lee Hyeong-Jin Jeong In-Yeong
 
Brilliant Legacy-Min Yeong-Won.jpg
Min Yeong-Won
Lee Hye-Ri

 

Szerző:

            Belinszky Erika