Boys over Flowers

Ismertető

 

A történet tulajdonképpen egy japán manga adaptáció, először a japánok dolgozták fel sorozatnak,
majd  2009-ben elkészült a dél-koreai és tavaly az amerikai változata is. Személy szerint csak a koreai feldolgozást láttam, de hallottam, hogy a japán is jól sikerült, sokan dicsérték..az amerikairól inkább nem ejtenék szót, de a kritikákat olvasva, azt hiszem, pont a lényegét vesztette el a történet abban a rendezésben.

Tehát a főszereplő tulajdonképpen ebben a filmben is Lee Min Ho,filmben: Joon-pyo  ezúttal pedig egy elképzelhetetlenül gazdag család (Koreában, chaebol-nak nevezik az ilyeneket) örököse. Első pillantásra nagyon unszimpatikus, öntelt és egyáltalán nem szerethető karaktert alakít, de ahogy múlnak a sorozat részei érti meg a néző milyen ember is valójában, és miért mutat más arcot a külvilág felé. Partnere a filmben, a női főszereplő, egy szerintem nagyon jó színésznő, Koo-Hye Sun, filmben: Jan-di. Igazából pont ellentéte mindenben, nagyon szegény családból származik, kiszállítóként kell dolgoznia szülei kis ruhatisztító üzletében, hogy ezzel is segítse megélhetésüket. Munkája közben kerül abba az iskolába, ahová Joon-pyo is jár és aminek a fiú édesanyja az igazgatónője, családjának tulajdonában van,és csakis felső pár ezer számára elérhető el.
Az iskolában mindenki számára egyértelmű és elfogadott, hogy a Joon-pyo által vezetett, úgyn. F-4 az uralkodó csoport. Amikor megjelennek, a lányok csodálattal bámulják őket, a fiúk pedig alázattal, tisztes távolságból. A híres F-4, (nevük jelentése: 4 virágfiú-szépfiú) három másik tagja szintén Korea mesésen gazdag, elit családjából kerül ki. A volt koreai elnök, aki civilben orvos, unokája szerepében, Kim Hyun Joong, filmben: Ji-Hoo. Nagyon szimpatikus, érzelmes fiút játszik, aki először hamarabb közel kerül a főhősnő, Jan-di szívéhez és itt meg kell említsem, hogy nem mindennapi kinézete és énekhangja valóban nagyon magával ragadó a női nézők számára. Az F-4 következő tagja szerepében Kim Bum, filmben: Yi-jung, hihetetlenül bájos fiú, szinte már kisfiús arcával, nagy nőcsábászt alakít, művészeti galéria örököse, családja tulajdonában lévő múzeumban, Korea számos műkincsét őrzik. Maga is művész, gyönyörű kerámiáival számos nemzetközi elismerést szerzett. A sorozatban végig őrlödik érzelmeivel, mert magának sem meri bevallani, hogy beleszeret Jan-di legjobb barátnőjébe, Ga-eul-ba.

Végezetül az F-4 utolsó tagja, Kim Joon, filmben: Wa-bin, akinek családja, több generáción keresztül, kiterjedt gengszterhálózattal rendelkezik, így ennek öröksége vár a harcművészetekben jártas, jóképű, bátor fiúra.
Tehát, Jan-di, munkájából kifolyólag csöppen az elit suliba, ahol is pont, egy az F-4 által terrorizált fiúnak szállítja a kitisztított iskolai egyenruháját. A fiút, mivel lázadni mert az F-4 uralma ellen, szinte már az öngyilkosságba kergetik, éppen az iskola tetején álldogál, ugrásra készen, a többi diák által körülvéve, amikor Jan-di belefolyik az eseményekbe...A jószívű lány persze rögtön megsajnálja a szerencsétlen fiút és megmenti az öngyilkosságtól. A sajtó persze felkapja a hírt és Jan-di egy csapásra ismertté válik, a negatív kritikák az elit iskolája ellen pedig kiéleződnek az eset kapcsán a médiában. Az iskola igazgatónője ezért úgy dönt, hogy felajánlja a lehetőséget az egyszerű lánynak, ösztöndíjas tanuló lehet a híres Shinwa iskolában. Jan-di-nak először nem tetszik az ötlet, de családja nyomására mégiscsak átiratkozik az elit iskolájába és ezzel kezdetét veszi üldöztetése, először Joon-pyo ellenszenve, majd szerelme miatt. A sorozatot nézve, azt gondoltam sokszor, hogy tényleg emberfeletti amit ez a szegény lány végigcsinált, nemcsak a szerelméért, de egyáltalán, az életben maradásért!
Igazán fordulatos, érzelmekben és romantikában gazdag történet, kiváló szereposztással, Lee Min Ho az utálatos, de mégis nagyon szerethető Joon-pyo szerepében is nagyot alakított. Az iskolai sorozatok közül, mindenképpen a legjobb, szerintem, mindenkinek ajánlom, annak is, aki eddig amúgy nem kedvelte a sulis témájú sorozatokat.
Főszereplők:

  •  Gu Joon-pyo-Lee Min Ho
  •  Gam Jan-di-Koo Hye Sun
  • Ji hoo-Kim Hyeon Joong  az exelnök unokája
  •  Ji-jung-Kim Bum Keramikus művész
  • Wu-bin-Kim Joon Gengszertörökös
  • Ga-eul-Kim So Eun Jan-di barátnője

                       


Szerző:

           Belinszky Erika

Téma: Boys over Flowers

Dátum: 2015.01.12

Feladó: Niki

Tárgy:

Nagyon jó lett a leírás,ez a kedvenc filmem ☺

Dátum: 2015.01.08

Feladó: Zsu

Tárgy: kérdés

Bocsi, itt ki a szerző? Szeretnék tőle kérdezni. De kitől? Vagy bármelyik szerzőtől lehet? Hogy működik? Köszi!
B. Zsu

Dátum: 2015.01.08

Feladó: Belinszky Krisztina

Tárgy: Re:kérdés

Kedves Zsu!

Kérdezhetsz tőlem is,vagy az Unnimtól,Erikától.Ezt Ő írta :-)

Dátum: 2015.01.08

Feladó: Belinszky Erika

Tárgy: Re:kérdés

Szia Zsu!
Mit szeretnél kérdezni? Örömmel várom!

Új hozzászólás hozzáadása