BLOOD

Ismertető:

Mai összefoglalóm, egy nagyon friss sorozat, az utolsó részét ugyanis holnap vetítik, kint a KBS2 csatornán, 20 részes. Igazából, nem szeretem a vámpíros sztorikat, az agyonsztárolt Alkonyat egyáltalán nem tetszett, a szereplőket sem értem miért istenítik annyira. Ami miatt úgy döntöttem, hogy megnézem ezt a vámpíros sorozatot, az a sok jó szereplő és Ku Hye Sun filmjeit amúgy sem hagynám ki.  Nem csalódtam, nagyon tetszett ez a dorama.


A történet főszereplője, Park Ji Sang, aki vámpír, méghozzá egy tisztavérű vámpír, anyja és apja is vámpír volt. Azonban, ebben a történetben egy vírus által fertőződnek az emberek és lesznek vérszívók.  Aki megkapja ezt a fertőzést, az nem öregszik, serdülőkor után, 5-6 évvel megáll a test változása, aki pedig ezután kapja el, az nem öregszik tovább.


Mivel, Ji Sang, az első tisztavérű vámpír, aki nem fertőzés miatt vált azzá, hanem szüleitől örökölte, így apjáék, akik szeretnének normális életet fiúknak, próbálják megvédeni a vámpírok vezérétől, mert az meg akarja szerezni kísérleteinek az újszülött kisfiút.
Édesapja ezért feláldozza életét, hogy édesanyja elmenekülhessen Ji Sung -gal. A fiú 16 éves koráig biztonságban élnek, Jeju szigeten, egy erdei házban.  Ekkor azonban, rájuk találnak üldözőik, próbára teszik Ji Sang erejét, aki éppen az erdőben van, amikor egy kiránduló házaspár kamaszlánya eltéved. A lányra küldenek a vámpírok egy egész falka farkast, aki elveszíti eszméletét a támadáskor. Ji Sang, aki megérzi a farkasokat, megmenti a lányt, akit Choi Yeon - nak hívnak.

Ekkor érzi először, hogy jó érzés jót tenni az emberekkel, hogy jó dolgokra is lehet használni különleges képességeit, erejét.  Mivel már tudják hol laknak, nemsokkal később megtámadják házukat és Ji Sang arra érkezik haza, hogy édesanyját halálosan megsebesítik, csak nagyon nehezen tud elmenekülni haldokló anyjával, akit aztán utolsó kérésére visszavisz házukba, mert az volt a kívánsága, hogy gyújtsa fel otthonukat  miután meghalt.
Sok évvel később, Ji Sung, önkéntes orvosként, háború sújtotta övezetben embereket ment, amikor is információt kap legjobb barátjától, Hyun Woo-tól, hogy egy adat nyomára jutott, a vámpír vírussal fertőzött halottakról. Mivel ez az adat, Koreából, a Taemin rákkórházból származott, így Ji Sang, aki ekkora már elismert sebészprofesszor és kutatóorvos, jelentkezik a kórházba és felvételt nyer.

A kórház híres arról, hogy szegény, nincstelen betegek is kaphatnak drága kezeléseket, akiknek az életéről már egyébként lemondtak. Az elnök, Yoo Seok Joo, személyesen intézkedett Ji Sang felvételéről a leendő igazgató kérésére. Ji Sang, már az első munkanapján összetűzésbe kerül kolléganőjével, Yoo Ri Ta-val, az elnök unokahúgával. A lány által elkezdett, komplikált hasnyálmirigyrák műtétet végül Ji Sang-nak kell átvennie, mert a beteg egy hiba miatt kritikus állapotba került. Ezzel viszont kivívta Ri Ta ellenszenvét, egyikük sem sejti, hogy valójában, a lány, az erdőben megmentett Choi Yeon, aki időközben, szülei halála után nevet változtatott.


Mivel, Ji Sang elsősorban a titkosított adatok megszerzéséért jött a kórházba dolgozni, nagy csalódás éri, amikor kiderül, hogy nincs hozzáférése a titkos adatbázishoz.  Amikor pedig megjelenik az új igazgató, Lee Jae Wook, kellemetlen érzése támad, ráadásul, valaki kicseréli az orvosi irodája széfjében tartott gyógyszerét, amit a véréhsége ellen szed és egy fontos műtét közben rosszul lesz és majdnem lelepleződik az emberek előtt.
Nem is sejti, hogy valójában Lee Jae Wook, a vámpírok vezére, legfőbb ellensége, jelenlegi főnöke és az Ő csapdájába sétált bele, amikor a kórházba felvették.


Izgalmas sztori és nagyon jó szereposztás, szerintem aki nem rajong a vámpíros sztorikért, annak is jó szórakozást nyújthat ez a sorozat. 

 

Főszereplők:

Blood (Korean Drama)-Ahn Jae-Hyeon.jpg Blood (Korean Drama)-Ku Hye-Sun.jpg Blood (Korean Drama)-Ji Jin-Hee.jpg
Ahn Jae-Hyeon Ku Hye-Sun Ji Jin-Hee
Park Ji-Sang Yoo Ri-Ta Lee Jae-Wook
         
Blood (Korean Drama)-Jung Hae-In.jpg Blood (Korean Drama)-Luuvy.jpg Blood (Korean Drama)-Ryu Soo-Young.jpg Blood (Korean Drama)-Park Joo-Mi.jpg Blood (Korean Drama)-Kim Kap-Soo.jpg
Jung Hae-In Luuvy Ryu Soo-Young Park Joo-Mi Kim Kap-Soo
Joo Hyun-Woo Luuvy Park Hyun-Seo Han Sun-Young Yoo Seok-Joo
         
Blood (Korean Drama)-Park Tae-In.jpg Blood (Korean Drama)-Kwon Hyun-Sang.jpg Lee Ji-Hoon Blood (Korean Drama)-Son Soo-Hyun.jpg Blood (Korean Drama)-Kim Yu-Seok.jpg
Park Tae-In Kwon Hyun-Sang Lee Ji-Hoon Son Soo-Hyun Kim Yu-Seok
Seo Hye-Ri Nam Chul-Hoon J Min Ga-Yeon Jung Ji-Tae
         
Blood (Korean Drama)-Jin Kyung.jpg Blood (Korean Drama)-Jo Jae-Yun.jpg Blood (Korean Drama)-Jung Hye-Seong.jpg Blood (Korean Drama)-Jung Suk-Yong.jpg Blood (Korean Drama)-Kong Jung-Hwan.jpg
Jin Kyung Jo Jae-Yun Jung Hye-Seong Jung Suk-Yong Kong Jung-Hwan
Choi Kyung-In Woo Il-Nam Choi Soo-Eun Lee Ho-Yong Gerrard Kim

 

Szerző:

         Belinszky Erika

Téma: BLOOD

Dátum: 2015.08.23

Feladó: Réka

Tárgy: segítség

Szia!:)
Új vagyok nálatok. Arra lennék kíváncsi, hogy hol tudnám megnézni ezt a doramát? Az interneten sehol nem tudom megnézni illetve letölteni magyar felirattal.

Dátum: 2015.04.22

Feladó: Laca

Tárgy: Blood

Én szeretem a vámpíros cuccokat és meg is nézem. Jó, hogy felraktátok, kösssziii,
Laca

Dátum: 2015.04.22

Feladó: Erika

Tárgy: Re:Blood

Laca!
Akkor biztos tetszeni fog, kimondott jó sztori, jó szereposztással. ☺

Dátum: 2015.04.21

Feladó: B . Krisztina

Tárgy: Blood

Ez egy jó kis sztori akart lenni,és még annyit,hogy nekem is jobban tetszik mint az Alkonyat történetek.☺

Dátum: 2015.04.21

Feladó: B.Krisztina

Tárgy: Blood

Ez egy kis sztori,jó szereplőkkel,szuper Unni,hogy írtál róla.

Dátum: 2015.04.21

Feladó: Erika

Tárgy: Re:Blood

Pont az eseted donszengem ☺

Új hozzászólás hozzáadása