Birth of a Beauty/Szépség Születik

Ismertető:

Ezt a drámát, amiről először azt hittem, hogy egy szimpla romantikus sorozat, most fejeztem be, kéthete, de azt hiszem a kedvenceim közé sorolom. Tavalyi, 2014-es, és 20 részes. A történet elég furcsán indul, már amiatt a tény miatt is, hogy ezúttal a főhősnő nem egy gyönyörű és nádszál karcsú lány, (legalábbis eleinte) hanem egy kövér ajjumma, aki férjének a családjával él, miközben a férje, Lee Kang Joon Amerikában dolgozik, már egy éve.

Sa Geum Ran úgy él otthonában, mintha cseléd lenne, mos, főz, takarít rokonságára, anyósa, apósa, két sógornője mellet még a szenilis nagymamáról is gondoskodik. Nemcsak enni imád, de a főzés a hobbija, remek szakács. Egy napon aztán felhívja férjét telefonon, egy nő veszi fel, ekkor Geum Ran számára kiderül, hogy Kang Joon mindvégig Szöulban dolgozott és együtt élt szeretőjével, a népszerű műsorvezetővel, Gyo Chae Yeon-val. A teljesen összetört feleség, találkozóra hívja a fiatal, szép szeretőt, aki ráadásul még rátesz egy lapáttal és közli Geum Ran-nal, hogy komolyan nem érti, nézett már tükörbe?? A szerencsétlen asszony könyörög, hogy neki csak a férje van, ne vegye el tőle, de a szerető hajthatatlan, ráadásul Kang Joon is megjelenik és közli nejével, hogy válni akar. Végső elkeseredésében aztán Geum Ran, jelentkezik egy átalakító show műsorba, ahol a nézők döntik el, hogy végül melyik versenyző nyerje a fődíjat, egy teljes, átalakító plasztikázást.

A műsor vége előtt azonban, Geum Ran visszalép és kocsijával a tengerbe zuhan. A holttestet nem találják meg és elkönyvelik balesetnek, azonban a nő túlélte a zuhanást és a hideg tengerből kimászva, vizesen, sérülten beállít a híres plasztikai sebész házába, könyörög a férfinak, hogy segítsen rajta és változtassa gyönyörű nővé, hogy visszaszerezhesse férjét. Elmeséli történetét és elmondja ki vette el tőle a férjét. Nem is sejti, hogy akihez beállított az éjszaka közepén, nem a neves orvos, hanem bátyja, Han Tae Hee, akit az éttermek királyának hívnak a vendéglátásban és Geum Ran férjének szeretője, Chae Yeon gyermekkori szerelme. Han Tae Hee, így egyrészt féltékenységből, másrészt, mert megsajnálta a nőt, ráveszi öccsét, hogy megműtse és fizeti az összes költséget is.


Szigorú szerződést köt azonban Geum Ran-nal, miszerint az mindig azt teszi, amit mond neki és az előre kigondoltak szerint szerzi vissza férjét. Mindent gondosan kitervelnek, ám mire belekezdenek a megvalósításba, addigra Kang Joon és Chae Yeon bejelentik, hogy összeházasodnak, így sürgősen lépniük kell, ha szeretnék megakadályozni. Ezután gyakorlatilag a romantikus dráma, krimibe fordul át, kiderül ugyanis, hogy Geum Ran balesete nem volt véletlen és férje szorította le kocsiját az útról. Geum Ran, aki új személyazonosságot vett fel Sara néven, először az interneten lesz híres, mint szépség, aki jóízűen eszik, majd, mint shéf kap munkát egy tv-s főzőversenyben, ahol Choi Yeon a műsorvezető. Sara sikeresen magába bolondítja volt férjét, aki nem is sejti kicsoda valójában, közben Han Tae Hee nyomozásba kezd Kang Joon után, aki a Winner csoport igazgató helyettese. Tae Hee, aki gyermekkorában került Chae Yeon szüleihez,  akik fiúkként nevelték, a Winner csoport tulajdonosának unnokája, igazi szüleit elvesztette egy gyújtogatásban és nagymamája azóta keresi őt. Tae Hee kideríti, hogy a cégnél rengeteg szabálytalanság és visszaélés történt, Kang Joon vezetésével és az igazgató, Tae Hee féltestvére, Han Min Hyuk-nak az utasítására.

A nyomozás szálai így összefutnak és miközben bosszújuk végrehajtásán dolgoznak, Sara és Han Tae Hee egymásba szeretnek. A sorozat nagyon izgalmas, fordulatos, a gonosz, intrikus karakterek nagyon utálhatóak, a jók pedig nagyon szerethetőek. Mindenkinek csak ajánlom, érdemes megnézni! 

 

Főszereplők:

Birth Of A Beauty-Joo Sang-Wook2.jpg Birth Of A Beauty-Han Ye-Seul2.jpg Birth Of A Beauty-Jung Gyu-Woon2.jpg Birth Of A Beauty-Wang Ji-Hye2.jpg Birth of a Beauty-Han Sang-Jin.jpg
Joo Sang-Wook Han Ye-Seul Jung Gyu-Woon Wang Ji-Hye Han Sang-Jin
Han Tae-Hee Sara / Sa Geum-Ran Lee Gang-Joon Gyo Chae-Yeon Han Min-Hyeok
         
Birth of a Beauty-Ha Jae-Suk.jpg Birth of a Beauty-Han Jin-Hee.jpg Birth of a Beauty-Kim Young-Ae.jpg Birth of a Beauty-Kang Kyung-Hun.jpg Birth of a Beauty-Jin Ye-Sol.jpg
Ha Jae-Suk Han Jin-Hee Kim Young-Ae Kang Kyung-Hun Jin Ye-Sol
Sa Geum-Ran Lee Jung-Sik Ko Soon-Dong Lee Jin-Young Lee Min-Young
         

 

Szerző:

              Belinszky Erika

        

Téma: Birth of a Beauty

Dátum: 2015.01.22

Feladó: Erda

Tárgy: Birth of a Beauty

Köszi, nagyon szuper az ismertető :-)
Erda

Dátum: 2015.01.23

Feladó: Belinszky Erika

Tárgy: Re:Birth of a Beauty

Kedves Erda!
Nagyon szívesen!

Dátum: 2015.01.22

Feladó: Belinszky Krisztina

Tárgy: Birth of a Beauty

Nagyon tetszett az ismertetőd Unni,még nem láttam de megnézem!Kokkk :-)

Dátum: 2015.01.22

Feladó: Belinszky Erika

Tárgy: Re:Birth of a Beauty

Köszi donszengem..Biztosan tetszeni fog neked is!!

Új hozzászólás hozzáadása

Szavazás

Elhiszed,hogy ennyire átváltozhat valaki?

Igen (6)
27%

Nem (4)
18%

Csak a filmekben :-) (12)
55%

Összes szavazat: 22