Beethoven Virus

Ismertető:

Mai összefoglalóm témája, egy 2008-as,18 részes sorozat, ami egy gyönyörű történet, sok jó színésszel és jó zenékkel.
A sztori női főszereplője, Du Ru Mi, aki szenvedélyesen szereti a klasszikus zenét és megszállott hegedűművész, azonban, mivel nem végzett híres zenei iskolát és nem tud neves zenekarban elhelyezkedni, így kénytelen rendezvényszervezőként dolgozni egy irodában. Szeretné megvalósítani álmát, hogy zenekarral léphessen színpadra, így kapóra jön számára, hogy szervezzen egy koncertet a polgármester támogatásával. Sajnos azonban a koncerten fellépő művészek fizetését egy csalóra bízza, akit a rendőrség letartóztatott, sok másik koncertpénz elsikkasztása miatt.


Ezzel Ru Mi, nagy bajba kerül és nagyon rövid időn belül, új zenekart kell találnia, csakhogy mindezt, ingyen fellépő művészekkel. Segítségére van ebben, jóbarátja, a szintén zenész, Park Jin Man. Elsőként, a volt rendőrt, Kang Geon Woo-t próbálja becserkészni, akiről nagynénje, Jeong Hee Yeong elmondja Ru Mi-nak, hogy jelenleg bűnbánatot gyakorol,felfüggesztették állásából, egy kölcsön lakásban lakik. Mivel Hee Yeong szerint, unokaöccse jószívű fiú, így Ru Mi kiterveli hogyan közelítse meg a Geon Woo-t, akinek a trombitálás a hobbija és remekül játszik. A fiút követve, a metrón utazó emberek között egy lapot osztogat, miszerint rossz a hallása és egyre romlik, de szeretne még utoljára egy zenekarral koncertezni, ehhez keres zenészeket.


Először úgy tűnik, terve beválik, mert Geon Woo felajánlja segítségét, azonban amikor megszólal a telefonja, rögtön lebukik a fiú előtt, hogy mégiscsak tökéletes a hallása és ezek után persze nem áll szóba vele. Később mégiscsak meggondolja magát, mert megsajnálja a lányt, de közli, hogy gyűlöli a klasszikus zenét, mert gyermekkorában valaki megutáltatta vele. Ru Mi és Park Jin Man, meghallgatást tartanak, ahová sokan eljönnek, különböző korú és foglalkozású emberek, egy dolog azonban közös bennük, a zene iránti szenvedélyük. Akad köztük olyan aki előtte kabaréban szerepelt, olyan nagypapa korú férfi is, aki 30 évig játszott zenekarban és már nyugdíjazták és Jeong Hee Yeong-ról,Geon Woo nagynénjéről is kiderült,hogy csellózott, bár már nagyon régen nem játszott. A zenekar így megalakul és gyakorolni kezdenek , egyenlőre csak Ru Mi vezetésével, azonban, már útban van a karmester, aki majd a bemutatóra betanítja és vezényli őket. 

Ru Mi elmondja,hogy a karmestert, Kang Geon Woo-nak hívják, pont úgy, mint a trombitásukat,csakhogy a név hallatára, Geon Woo visszalép és mégsem akar játszani a zenekarban,ugyanis kiderül,hogy pont a leendő karmesterük volt aki a klasszikus zenét megutáltatta vele. Végül, Ru Mi csak visszakönyörgi és elindul a reptérre a karmesterért. A nehéz ember hírében álló Kang Geon Woo kedvéért, szép kocsit bérel és szállodába akarja vinni, de a kutyájával érkező férfi közli vele, hogy inkább egy házat béreljen neki és amikor meglátja a Geon Woo trombitás által lakott házat, úgy dönt az megfelelő számára és ott marad. Nagy kegyesen beleegyezik,hogy Geon Woo a második emeleten lakhasson,persze, ha csendben marad és nem zajong. A zenekarral való első találkozása pedig csupán pár perces, mivel hamar rájön,hogy nem gyakorlott zenészek és közli, hogy visszautazik, mert nem hajlandó amatőrökkel dolgozni.

A véletlen azonban Ru Mi segítségére siet, mert a karmester, Beethoven nevű kutyusa, a visszautazás előtti éjszakán megeszi gazdája altatóját és sürgős orvosi ellátásra van szüksége. Mivel a zenekarban van állatorvos, így Geon Woo ötletére,megzsarolják a karmestert, hogy akkor mentik meg kutyáját, ha marad és vezényli őket. Beethoven nagyon fontos Kang Geon Woo-nak, így persze úgy dönt, hogy marad és vezényel.


Nagyon megérinti a nézőt ez a sorozat, szép történet, hogy mennyire fontosak az ember vágyai, álmai. Remek színészekkel, a női főhős, Ru Mi-t alakító, Lee Ji A-t, a Legenda című sorozatban láttam, Sujini -ként és mindkét szerepben nagyon tetszett. A trombitást alakító Jeun Geun Sak szintén remekelt szerepében. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy nézze meg ezt a szép és kedves történetet, amiben ráadásul jó zenék is hallhatók.

 

Főszereplők:

Beethoven Virus-Kim Myung-Min1.jpg Beethoven Virus-Lee Ji-A1.jpg Beethoven Virus-Jang Geun-Suk1.jpg
Kim Myung-Min Lee Ji-A Jang Keun-Suk
Kang Ma-E Du Ru-Mi Kang Geon-Woo
         
Beethoven Virus-Kim Young-Min1.jpg Beethoven Virus-Song Ok-Suk.jpg Beethoven Virus-Lee Bong-Kyu.jpg Beethoven Virus-Jeong Seok-Yong.jpg Beethoven Virus-Lee Han-Wi.jpg
Kim Young-Min Song Ok-Suk Lee Bong-Kyu Jeong Seok-Yong Lee Han-Wi
Jung Myung-Hwan Jeong Hee-Yeong Park Jin-Man Park Hyeok-Kwon Kang Chun-Bae
         
Beethoven Virus-Park Kil-Soo.jpg Beethoven Virus-Hwang Young-Hee.jpg Beethoven Virus-Lee Soon-Jae.jpg Beethoven Virus-Park Cheol-Min.jpg Beethoven Virus-Hyeon Jyu-Ni.jpg
Park Kil-Soo Hwang Young-Hee Lee Soon-Jae Park Chul-Min Juan
Kim Ke-Jang Hyuk Kwon-Cheo Kim Kap-Yong Bae Yong-Ki Ha Yi-Deun
     
Beethoven Virus-Kim Ik.jpg Beethoven Virus-Jo Se-Eun.jpg Park Eun-Joo
Lee Jae-Hee Jo Se-Eun Park Eun-Joo
Hong Joon-Ki Kim Joo-Yun Kim Joo-Hee

 

Szerző:

             Belinszky Erika

Téma: Beethoven Virus

Dátum: 2016.04.27

Feladó: Zakariásné

Tárgy: Beethoven virus

Csodálatos ez a sorozat!!!Harmadszorra nézem újra! Hol sirok, hol nevetek rajta,nem kiméli a szivemet sem!!! Bárcsak sokan láthatnák! Kerestem,hogy ki rendezte de nem találtam, mivel megnéznék más sorozatokat is ettől a rendezőtől. Üdvözlettel Zsuzsi

Dátum: 2015.04.08

Feladó: Belinszky Krisztina

Tárgy: Beethoven Virus

Nagyon érdekes sorozatot találtál Unni,szuper,hogy írtál róla.Nagyon tetszik az összefoglalód is!! :-) :-)

Dátum: 2015.04.08

Feladó: Erika

Tárgy: Re:Beethoven Virus

Köszönöm donszengem, nézd meg, tetszeni fog!☺

Új hozzászólás hozzáadása