Because it's The First Time

 

Egy 8 részes dorama, a OneStyle kábelcsatornán vetítették, 2015 őszén.
A történet több szálon is fut,több főszereplője van,egész pontosan 6 egyetemista életét mutatja be, akik nagyon jó barátok. Az egyik közülük Yoon Tae Oh (Minho),akinek tetőtéri otthonában gyakran jönnek össze,  barátaival. Ugyan már gyerekkoruk óta ismerik egymást és nagyon jó barátok, ennek ellenére nem meri bevallani, Han Song Yi-nek, hogy többet érez iránta barátságnál.

Tae Oh mindig ott volt, hogy   segítsen neki, amiben csak tud. Song Yi édesanyja, pénzt kért kölcsön a lány barátainak szüleitől, azt ígérve,hogy visszafizeti majd. Végül, Song Yi anyukája elhagyja a várost, két  lányát hátrahagyva. Song Yi-nek nincs más választása, mint fiatalabb kishúgát,  egyik rokonukra bízni, ameddig rendbe nem szedi az életét. Sokat dolgozik, hogy pénzt keressen. Édesanyja miatt, szörnyen érzi magát, ezért nem mer segítséget kérni barátaitól. Egyedül sétálgat, mikor kétségbeesésében felhív egy segítség nyújtó központot, egy utcai telefonról. A telefonra válaszoló hölgynek elmondja gondjait, aztán lecsapja a kagylót és kiabálni kezd egy hídon állva.

Az éppen arra járó  rendőrök , beviszik őt a rendőrségre, öngyilkossági kísérlet vádjával. Addig nem akarják elengedni, ameddig érte nem jön egy barátja. Song Yi végül Tae Oh-t hívja, aki éppen egy lánnyal van, ezért nem akar odamenni. Tae Oh végül Song Yi segítségére siet, de mire odaér, addigra a lány már nincs ott. A rendőrök elmondják neki, hogy szerintük, Song Yi kedveli őt, mert elpirult mikor vele váltott üzeneteket. Tae Oh nem akar hinni a fülének, teljesen elbízza magát. A lány végül odaköltözik egy sátorral, Tae Oh-hoz. Egyik este Tae Oh elhatározza magát  és megkérdezi Song Yi-t, ki az aki tetszik neki,  mert tudja,  hogy van valaki.

Hatalmas csalódás éri azonban, amikor megtudja,hogy a lány iránta csupán baráti érzéseket táplál. Song Yi ugyanis, egy közös barátukba, Seo Ji Ahn-ba szerelmes. A történet innentől kezdve csak még bonyolultabb lesz, többek között megismerhetjük a baráti kör más tagjainak életét is. Elsőre egy átlagos tini-sorozatnak tűnhet, de egyáltalán nem az, sőt az igazi lényege, a baráti,  emberi kapcsolatok bemutatása.

Nagyon tetszett Minho játéka és szerintem,  érdemes megnézni ezt a doramát, igazán jól jelenítik meg benne az emberi kapcsolatokat.

 

Because It's The First Time-Minho.jpg Because It's The First Time-Park So-Dam.jpg Kim Min-Jae
Minho Park So-Dam Kim Min-Jae
Yoon Tae-O Han Song-Yi Seo Ji-An
     
Because It's The First Time-Jeong Eu-Gene.jpg Because It's The First Time-Lee Yi-Kyung.jpg Because It's The First Time-Cho Hye-Jung.jpg
Jeong Eu-Gene Lee Yi-Kyung Cho Hye-Jung
Ryoo Se-Hyun Choi Hoon Oh Ga-Rin

 

 

                                           

Téma: Because it's The First Time

Dátum: 2016.02.14

Feladó: Erda

Tárgy: Because It's The First Time

Jó kis sorozat lehet, köszi a frappáns ismertetőt ! :-)

Új hozzászólás hozzáadása