Beautiful Mind

Egy nyáron játszott KBS2 drámára találtam rá a héten. 14 résszel játszották és hétfőn, kedden este 22.00-kor.
Egy orvosi dráma, még leginkább thrillernek mondanám.

A sztori egy ismert és jóhírű kórházban játszódik, ahol Lee Myung Gun a főorvos és Shin Dong Jae a kórházigazgató. Ők ketten már nagyon régóta a legjobb barátok is. Myung Gun, gyermekkora óta egyedül nevelte fiát, Young Oh-t, aki egy nagyon furcsa betegségben szenved, egyáltalán nem képes ugyanis érzésekre, az empátia teljes hiányával küzd. Édesapja ezért, póbálta rajzokon és fényképeken érzékeltetni fiával, hogy milyen szituációknál, milyen érzelmeket kell egy normális embernek mutatnia. Az eredmény azonban kissé visszás lett, mert a fiú felnőttként, bármelyik embernél, rögtön látja, hogy éppen mit érez. Legyen az félelem, hazugság stb.

Bár apja tiltakozott ellene, mégis orvos lett a fiából és ráadásul Amerikából hazatérve az apja kórházában kapott idegsebészi állást.
A lelkes és a törvényt mindenáron szem előtt tartó rendőrnő, Gye Jin Sung, szintén ebben a kórházban éri utol a motorost akit üldözött gyorshajtásért. A felelősségrevonás azonban elmarad, mert a férfi rátámad a kórházban éppen beszédet mondó képviselőre. A biztonsági őrök így eltávolítják, ám amikor legközelebb Jin Sung viszontlátja a férfit épp egy furgonból dobják ki és halálra gázolják. Még életben van amikor bekerül a kórházba, ahol Suk Joo mellkassebész vállalná az életmentő műtétet, azonban Young Oh az új idegsebész megtagadja.

Szerinte a beteg mindenképp meghal. A rendőrnő hatására mégis vállalja a műtétet, ám a férfi valóban nem éli túl, kiderül ugyanis, hogy egy furcsa elváltozás volt a szívében. Később a műtét után, eltűnik a beteg szíve, sőt a holttest is kicserélődik egy másikra. Jin Sung nyomozásba kezd és a biztonsági kamerákat  visszanézve, hamar kiderül, hogy aki a holttesteket kicserélte, az Lee doktor. Amikor azonban felelősségre akarják vonni ezért további részletek is napvilágra kerülnek, hiszen az eltűnt szívért pedig Suk Joo doktor, a rendőrnő szerelme a felelős.

Kiderül továbbá, hogy a rendellenes elváltozást a szívben egy speciális gombaféle okozta, ami egy gyógyszerfajta mellékhatása lehet. Közben, amikor már azt hiszi Jin Sung, hogy közelkerült a megoldáshoz, a kórházigazgató is meghal, aki ráadásul nagyon közel állt a rendőrnőhöz. Nemsokára kiderül, hogy nem infarktus, hanem egy gondosan kitervelt gyilkosság végzett vele is. Jin Sung már nem tudja kinek higgyen és kiben bízhat, de furcsa módon úgy érzi, hogy az érzéketlen de zseniálisan okos Lee Young Oh segítségével sikerül kiderítenie mi folyik a kórházban.

Nagyon izgalmas sorozat, nagyon eltalált szereposztással, tényleg nem tudni mi történik a következő részben, tehát ajánlom mindenkinek. Jang Hyuk nem

tartozik a kedvenceim közé, de igazán remekel a zseniális doki szerepében.

 

Cast

Main Cast

Jang Hyuk as Lee Young Oh
Baek Seung Hwan as Lee Young Oh (young)
Park So Dam as Kye Jin Sung
Yoon Hyun Min as Hyun Suk Joo
Park Se Young as Kim Min Jae

Supporting Cast

Heo Joon Ho as Lee Keun Myung
Kim Jong Soo as Shin Dong Jae
Oh Jung Se as Kang Hyun Joon
Lee Jae Ryong as Chae Soon Ho
Ryu Seung Soo as Kim Myung Soo
Park Eun Hye as Shim Eun Ha
Lee Dong Kyu as Kang Chul Min
Kim Bup Rae as Kang Il Do