April Snow

Ismertető:

Ezúttal egy filmről írok, nem sorozatról, 2005-ös, valódi melodráma.
Igazából, nem szeretem az ennyire drámai filmeket, mégis megragadott, persze, ehhez a főszereplő, Bae Young Joon is nagyban hozzájárult,aki a Legenda c.film óta nagy kedvencem és szerintem ebben a filmben is nagyon jól játszott.


A történetben, a férfi főhős, In Soo, aki hangtechnikai szakember, munkájában sikeres, elégedett az életével, úgy gondolja, hogy boldog házasságban él feleségével, Su Jin-nel. Egy napon azonban, munka közben felhívják,hogy felesége, karambolozott, súlyos állapotban, kórházban van. Amikor aztán berohan Su Jin-hez, kiderül,hogy egy férfi, Kyung Ho kocsijában érte a baleset, de arról fogalma sem volt, mit keresett az idegen autóban felesége. A kórház folyosóján, Kyung Ho feleségével találkozik, aki szintén férjéért idegeskedik a műtő előtt. Végül, mindkettőjük párját sikerül stabil állapotba hozni az orvosoknak, így kicsit megnyugodva,elmennek a rendőrségre, hogy átvegyék a kocsiban talált személyes holmikat,nem is sejtik, hogy itt újabb csapás vár rájuk. A férj és a feleség dolgai, egybeöntve, egy kis kosárban várták őket, volt óvszer és közös kulcs is, ami eléggé gyanús volt, de azt tapintatosan, inkább In Soo pakolta el, felesége dolgai közé.

Otthon aztán, elővette felesége telefonját, hogy belenézzen, de mivel kóddal volt védve, csak nehezen fért hozzá. Végül aztán sikerült belenéznie a telefonba, sok ,szeretők közti üzenetváltást és közös videót is talált, felesége hűtlenségét bizonyítva. A döbbent férj, hiába töprengett rajta, nem talált magyarázatot ,hogy miért alakult így házassága és amikor a kórházban legközelebb találkozik, Kyung Ho feleségével, Seo Young-gal, beszélgetésre invitálja a szemmel láthatóan,szintén összetört nőt. Beülnek egy kávézóba, ahol aztán, In Soo kimondja,hogy bizony, mindkettőjüket megcsalták és félrevezették. Seo Young, aki egyszerű, háziasszony életét élte és minden perce a férjéről szólt, nagyon nehezen nyílik meg és mondja ki érzéseit, férje hűtlenségéről.


Mivel,Kyung Ho és Su Jin is kómába került a műtét után, így mindketten bejárnak párjukhoz, mosdatják őket és gondoskodnak róluk,eközben azonban egyre többet találkoznak egymással és hamarosan szeretőkké válnak, bár maguk sem tudják eldönteni, hogy ez csak bosszú, vagy igaz szerelem. Mikor aztán, In Soo felesége, Su Jin felébred a kómából, a férfi tapintatosan, nem mond semmit, tovább gondozza feleségét. Nemsokkal azután, hogy Su Jin magához tér, Kyung Ho meghal és halála után, Seo Young, búcsú nélkül hazatér.

In Soo-nak, nagyon fáj az elválás és elmondja feleségének a kórházban, hogy szeretője meghalt. A nő, zokogva fogadja a hírt és ekkor In Soo-ban megérik az elhatározás ,hogy elhagyja feleségét. Összecsomagol, elköltözik. A film végére pedig, megérkezik a a címadó,áprilisi hóesés is, ami eszébe juttatja In Soo-nak, hogy Seo Young azt mondta, hogy szereti a hóesést. A záró filmkockákban pedig már a szakadó hóesésben vezető In Soo látható és a boldogan, ablakból nézelődő Seo Young, azaz sejthető, hogy végül csak egymásra találtak.


Még annyi szerintem ami érdekessé teszi a filmet, hogy, mivel elég régi, akkor még biztosan büntették Koreában a házasságtörést, mégis, a két főszereplő, olyan intelligensen és emberien viselte a párjuk hűtlenségét, hogy le a kalappal előttük.


Aki szereti a romantikus sztorikat,kicsit más szemszögből, annak biztosan tetszeni fog ez a film, szerintem a színészek játéka igazán hiteles volt. Összességében,nekem tetszett és örülök, hogy megnéztem,bár eredeti nyelven láttam, felirat nélkül, így minden szót nem értettem, de így is teljes volt az élmény. 

 

Főszereplők:

April Snow-Bae Yong-Jun.jpg April Snow-Son Ye-Jin.jpg
Bae Yong-Jun Son Ye-Jin
In-Soo Seo-Young

Additional Cast Members:

 

Szerző:

              Belinszky Erika

Téma: April Snow

Dátum: 2015.03.11

Feladó: Monszun

Tárgy: April Snow

De jó, hogy emlékeztettél rá! Régen láttam és most épp azon gondolkoztam, hogy vágyom egy szép filmre, jó tartalommal és jó színészekre. S most hopp, belebotlottam.
Igen, Bae tényleg egy dög :-) és hiányzik. De úgy tudom, inkább az üzleti életben akar virítani:-)
na, most megyek dolgozóba, aztán este mozi!!!! :-)
Monszun

Dátum: 2015.03.10

Feladó: Belinszky Krisztina

Tárgy: April Snow

Érdekes filmnek néz ki,szuper,hogy írtál róla Unni.Bae Yong,nekem is nagy kedvencem a Legenda óta,de sajnos kevés filmben láttam.

Dátum: 2015.03.10

Feladó: Erika

Tárgy: Re:April Snow

Igen, nekem is ez a bajom, azért is néztem meg ezt a filmet, nem csalódtam most sem a színészi játékában, tetszett a film. ☺

Új hozzászólás hozzáadása