9 Seconds Eternal Time

 

Ezt a 2015-ös doramát, a Naver TV tűzte műsorára, 7 résszel és részenként 15 perces epizódokkal.

A női főszereplő, Yoo So Ra,egy középiskolás lány,aki nemrég költözött el Szöulból édesanyjával,így új osztályba kerül. So Ra,már  az első napon ujjat húz újdonsült  osztálytársaival,akik cigarettát akarnak lopni egy kisboltból. A fiúk nagyon bosszúsak lettek,hogy So Ra  szólt az eladónak, emiatt nem sikerült a lopás. Eltervezték,hogy visszavágnak és,  ha a lány nem akarja kifizetni nekik a cigarettát,akkor megverik őt. Elkezdik üldözni,megfenyegetik azonban ekkor megjelenik a férfi főszereplő,Kang Yoo Chan,aki megvédi So Ra-t , méghozzá,  egymaga elveri a négy tagú bandát és segít neki elmenekülni.

Később kiderül,hogy So Ra és Yoo Chan szomszédok.  Yoo Chan-nak nagyon megtetszik a lány,ezért mindig igyekszik mellette lenni ,hogy bármikor megvédhesse. Egyik ilyen alkalommal,mikor So Ra segítségre szorul,véletlen elcserélik a táskáikat és Yoo Chan,So Ra táskájával megy el. So Ra megtudja,mikor meglátogatja a fiút,hogy Yoo Chan fotózással tölti összes szabadidejét és ez neki is felkelti az érdeklődését. Később So Ra elkíséri Yoo Chan-t,egy régi fényképezőgépért.

    

Rájönnek,hogy ez nem egy akármilyen gép,hiszen képes megállítani az időt. Elhatározzák,hogy ez kettejük között marad,de még nem tudják,mire fogják használni. Yoo Chan elmeséli So Ra-nak,hogy egy különleges betegsége van,ami azzal jár,hogy nemsokára teljesen elveszíti a látását,ezért már most tanulja a vakok írásmódját. Utolsó tanítványaként,még megszeretné tanítani So Ra-nak a fotózás fortélyait.Nagyon sokat vannak együtt,ahogy az idő telik,egyre jobban megkedvelik egymást. Egy szerencsétlen baleset aztán,  váratlan fordulatot hoz mindkettőjük életében.

A sorozat szerintem jó volt, bár nem éppen vidám sztori, így azoknak ajánlom, akik nem ragaszkodnak a boldog végkifejlethez.