Szívtipró vagy hősszerelmes?

            a koreai arcolvasás titkai

 

Arcolvasás - for fun!

 

Ha esetleg láttad már „Az arcolvasó „  관상 c. filmet, akkor olyan nagyon nem lesz ismeretlen a téma  (egyébként a mozi szerepelt a Koreai Kulturális Központ filmklubja műsorán is). Azok számára, akik esetleg még kihagyták ezt a 2013-as év egyik legnagyobb kasszasikerét,  itt egy rövid ismertető: 

(illusztráció)

A főszereplő egy rangjától megfosztott nemesi család sarja, Song kang-ho, aki a Joseon korban él és kitanulja azt, amihez egyébként is született tehetsége van, az arcolvasás tudományát.  Olyan képességekkel rendelkezik, amelyekkel kevesen : valaki arcvonásai alapján meg tudja ítélni annak személyiségét,  gondolkodásmódját.  Tehetsége és sorsa úgy diktálja, hogy eljusson a királyi udvarba, ahol aztán két hatalom, a koronaherceg és a király egyik hű nagyura párharcának kereszttüzébe kerül és ebből jól kijönni nemigen lehet…

(illusztráció)

De nem is erről szól igazán ez az írás, hanem arról, hogy mire is épül ez a hagyomány (’Gwansang –관상’), és milyen érdekességeket rejt.

Mielőtt nekilátsz, pár megjegyzés:

1.      Ez itt most fiúkról szól. Arról, hogy hogyan ’ítélhető meg’, hogy  az erősebb nem adott képviselője egy hódító szívtipró rosszfiú, avagy mélyérzésű, hűséges szerető.

2.       Vedd az egészet játéknak!!! Bár sokan vallják, hogy van benne sok igazság, tudnod kell, hogy  – noha ez a tudomány igen régtől ered – elég sokan nem is tudnak róla Koreában, vagy nem veszik komolyan. De legaább annyian mélységesen hisznek benne... 

3.       Ez itt most egy kedves kiruccanás a koreai néphagyományok olyan nagyon színes birodalmában!

 

KÉSZEN VAGY?

1. Nagy távolság a szemek és a szemöldök között 

A régi tudós koreai arcolvasók úgy tartják, hogyha a szemek és a szemöldök közötti távolság meglehetősen nagy, akkor elég valószínű, hogy a fickó egy olyan világszerte ismert típus jegyeit hordozza magán, mint a leghíresebb modellek és bizony hogy a hölgyek kedvencei lehetnek. Ezen felül lezser, szabadlelkű, nehezen megköthető.

Tehát, ha egy férfinak elég nagy távolság adatott meg a szeme és a szemöldöke magassága között akkor általában igen jóképű, és szuper lezser, sőt könnyelmű lehet. És teljesen mindegy, a világ mely pontján született, a hölgyek imádata + a szabadszellem nagy valószínűséggel igazi playboyt teremt

belőle. 

 

2. Függőleges vonalak az ajkakon

(illusztráció)

Nna, itt valószínűleg többet tanulsz, mint hinnéd. Mert hiszen ki figyel olyan nagyon oda az ajkakra és az azokon futó, vagy nem futó vonalakra? Hát kik mások, mint a régi koreai arcolvasó szerzetesek! És e szerint az ősi megfigyelés szerint azok a férfiak, akiknek dús ajkát sok függőleges vonás barázdálja, a legtöbb esetben ugyan nagyon érzékiek, de sajna  kemény szívűek és igazán mély kapcsolatra nem képesek. Viszont legalább igen jónak bizonyulnak a szerelmi művészetek területén.

Hajjajj… a rosszfiúk egyik legkihívóbb képviselőjével állunk szemben, hölgyeim :-)

 

3. Anyajegy a szem alatt

(illusztráció)

Ez bizony megint csak azt jelenti, hogy a kedves egy szoknyabolond. A régi koreai arcolvasók úgy tartották, hogy az ilyen fiúkat az anyjuk jelölte meg, hogy mindenki lássa, a fiú nem alkalmas az igaz szerelemre, vagy szeretetre, amit a koreai nyelvben sajátos módon egy szóval fejeznek ki : jeong – 정)

Úgy tartják, szemük alatt a kis anyajeggyel született fiúknak mindig göröngyös az útjuk a szerelem ösvényein, mert soha nem tudják leküzdeni a vágyat az újabb női kalandok iránt. Bizony nem, még ha megnősülnek, akkor sem, mert a rosszfiú lelke végig kíséri az életüket. Sőt, nyughatatlan vérüket a fiuk is örökölheti és ugyanolyan playboy válhat belőle. Amilyen az apja, olyan a fia! – tartották a régiek.

 

4. Egyenes, keskeny orr viszonylag széles orrcimpával

(illusztráció)

Nos, az arcolvasók egybehangzó véleménye, hogy aki ilyen orral rendelkezik, az bizony tipikusan  vonzó, hódítóan férfias  valódi playboy! Ráadásul igencsak megtévesztő…  Hogy miért? No, lássuk csak:

Első ránézésre az ilyen orr egy finom lélek benyomását kelti, így a nők igencsak vonzónak találják,  csodálják, védelmezőnek tartják.  Hölgyek, vigyázat! Ezek a fiúk olyasmit  is képesek veled megtetetni a hálószobában, amiről hááát... nem biztos, hogy nagyon szeretnél a szüleidnek beszámolni.  Persze, ez nem azt jelenti, hogy egy playboy-jal állsz szembe, ezt nem állítják a koreai arcolvasók. Azt viszont határozottan állítják, hogy ezek a fiúk csinosak, bizonyos tekintetben „nagymesterek” … és hát a hölgyek örömére igencsak tehetségesek. 

 

 

nnna? mit látsz rajtuk? :-)

Arcolvasás - mi a tapasztalatod?

Dátum: 2015.05.20

Feladó: Rozsdi

Tárgy: arcolvasás

Meglepődtem, hogy egyik általatok "szépfiúnak" mondott fiút sem találom se szépnek, de legkevésbé vonzónak.
Az arcolvasástól függetlenül, egészen más tipusú férfiakat tartok vonzónak. Fura.
Felm tudnék sorolni a fimkeből ismertek közül néhányat.

Dátum: 2015.05.22

Feladó: Érzéki Korea

Tárgy: Re:Rozsdi/arcolvasás

Szia Rozsdi!
Mi nem tartunk "szépfiúnak" senkit sem ezen az oldalon, ez a nem a mi véleményünk:-).
Meg az arcolvasás nem is erről szól, hanem inkább arról,hogy az emberi arc egy-egy eleme (orr, száj,szemöldök), vagy annak részlete milyen jellemet takar.
Ennél fogva nem a "szép és szabályos", vagy vonzó arcú fiúk kirakatba helyezése volt a célunk, hanem egy régi hagyomány bemutatása.
Persze kíváncsian várjuk, Te kit tartasz "vonzónak" :-), és hogy erről milyen jellemre tudnál következtetni...
Jöhet a listád ^^
ÉK

Dátum: 2015.05.10

Feladó: Laca

Tárgy: arcolvasás

Ez tényleg jó!
Nem is tudtam eddig, hogy hódításra születtem...már ami az orromat illeti.
Lányok???!!! :-D

Dátum: 2015.05.08

Feladó: Mariann Vellai

Tárgy: Arcolvasás

Ez nagyon érdekes, köszönöm szépen! Majd figyelni fogom a kedvenceim arcát, hihihi
Rina

Új hozzászólás hozzáadása