The Throne ( 사도 )

Ismét,  egy újabb feldolgozását ismerhetjük meg, a tragikus sorsú, Sado herceg életének.
A több, mint két órás mozinak, nincs sok felemelő pillanata, mégis a képernyő elé szegezett.

Ezúttal, minden összejátszott a herceg sorsának alakulásában. A korábbi feldolgozásokban, csak a politikai háttér, és mint őrült herceg képét ismerhettük meg. Részemről, a politikai háttér volt a legszimpatikusabb, ahogy azt a Yi San-ban is láthattuk. Ezzel szemben,  a Red Moon-ban, teljesen őrült herceget mutattak be, aki nem igazán volt szerethető. A Thron-ban, szépen, lassan ismerhetjük meg, Sado herceg életét, és bár már az elején az őrült énje kerül előtérbe, mégis a végére, borzasztóan szánalomra méltó lesz.

Már kétéves korában, szigorú tanítás mellett élte napjait. Gyermek, egyáltalán nem lehetett, édesanyjától elszakítva, az éjszakákat, egyedül töltötte. Igyekezett, apjának megfelelni, de az elvárások súlya, összeroppantotta. Egyetlen támasza, a nagymamája volt, aki mindenben támogatta, és a király tekintélye  felett állt, rangban, mint legidősebb, özvegy királyné. Egy hatalmi vita alkalmával azonban,  a nagymama a király lemondását követelte, aki eleget tett ennek. Sado herceg azonban,  követelte ennek visszavonását, és az élete árán próbálta apját meggyőzni. Élet és halál küszöbén,  a nagymama, hogy megmentse a herceg életét, visszavonta a király lemondatását, ez azonban az Ő életébe került.

Sado herceg élete, innentől,  fordulóponthoz érkezik. Az eddigi sérelmek, százszorozódnak a szívében, és elindul a lejtőn, ahonnan már nincs visszaút. Iszik, mulatozik, ön és közveszélyessé válik. Felesége és anyja is tehetetlen, még gyermekét sem kíméli, majd mikor elindul, hogy végezzen a királlyal, élete utolsó cselekedetét megpecsételi. Bár, meggondolja magát, fia beszélgetését hallva apjával, de már a gondolat is megbocsáthatatlan, hogy megakarta ölni a királyt, és egyben az apját.

Miután bekerül a rizsládába, 6 nap szenvedés után leli gyötrelmes halálát.
Közben,már a háttérben zajlott a politikai összeesküvés is, az új királynő fiatal és okos, jól tud hatni a királyra. Bizonyítékot, és tanút  szereznek a király elleni merényletre. A király, kénytelen halálra ítélni fiát. A filmben, most a király lesz a legnagyobb vétkes, fia halálában, véleményem szerint.
Egy újabb lehetséges verzió, talán ez állhat leginkább az igazsághoz közel, de ki tudja?

Mindenesetre,  mindenkinek ajánlom, aki szereti a történelmi drámákat, filmeket.

 

 

The Throne-Song Kang-Ho.jpg The Throne-Yoo Ah-In.jpg The Throne-Moon Geun-Young.jpg Jeon Hye-Jin The Throne-Kim Hae-Sook.jpg
Song Kang-Ho Yoo Ah-In Moon Geun-Young Jeon Hye-Jin Kim Hae-Sook
King Yeongjo Crown Prince Sado Hyegyeong Hong Youngbin Lee Queen Inwon
         
The Throne-Park Won-Sang.jpg The Throne-Jin Ji-Hee.jpg The Throne-Seo Ye-Ji.jpg The Throne-Park So-Dam.jpg The Throne-Uhm Ji-Sung.jpg
Park Won-Sang Jin Ji-Hee Seo Ye-Ji Park So-Dam Uhm Ji-Sung
Hong Bong-Han Princess Hwawan Queen Jungsoon Moon So-Won Crown Prince Sado
   
The Throne-Lee Hyo-Je.jpg The Throne-So Ji-Sub.jpg
Lee Hyo-Je So Ji-Sub
King Jeongjo King Jeongjo

 

 

                                    

Téma: The Throne ( 사도 )

Dátum: 2016.03.19

Feladó: Erda

Tárgy: The Throne

Kriszti :-)
Nagyon-nagyon örülök, hogy írtál erről a filmről! Ez tényleg egy igazi jó film, nagyon szeretem és tovább színesedik az oldal palettája egy valódi klasszikussal. Köszi! :-)

Dátum: 2016.03.24

Feladó: B.Krisztina

Tárgy: Re:The Throne

:-) :-) :-)

Dátum: 2016.03.18

Feladó: B.Krisztina

Tárgy: Re.

Köszönöm Unni

Dátum: 2016.03.18

Feladó: Erika

Tárgy: The Throne

Omooo, kemény filmet választottál, mint mindig donszengem, gratula az összefoglalódhoz, abszolút kedvcsináló, pedig annyira nem rajongok a témáért. Érdekessé tetted és Yoo Ahn In és So Ji Sub, mindenképpen meggyőző

Új hozzászólás hozzáadása