Tehetségesek és gazdagok

Tagadhatatlan, hogy nem egyszerű egy kezdő Hallyu-idol élete – de hát hol az? Viszont az is igaz, hogy a koreai „Show-Biz”-ben tényleg nagyon kemények a kiképzés évei, sok-sok lemondással, teljes alávetettséggel (nem egyszer megaláztatással), és bizony, hogy jelentős pénztelenséggel jár a tanulóidőszak. És ekkor még mindig bizonytalan, hogy a zsenge korában idomításra fogott tehetségből válik-e valaha igazi nagyágyú.

De ha már sikerült a hatalmas kínálatból kivillanni – és tartósan ott is maradni – akkor nemcsak az ügynökségeknek és a menedzsereknek hoznak bőségesen a konyhára, hanem saját bankszámlájukat is szépen hizlalhatják – de a gondosan kidolgozott, számtalan arcú imázsuknak 100%-ban meg kell felelniük.

A Korea Herald nemrégiben készített egy érdekes felmérést arról, hogy mit is kezdenek magánvagyonukkal az ünnepelt idolok és irigyelt Hallyu-sztárok.   

Kicsi a bors, de erős!

Han Seung-yeon

A Kara lánybanda aprótermetű szólistája, Han Seung-yeon (27) mindössze 158 cm-re nőtt, viszont nemrégiben egy hatalmas impozáns épület büszke tulajdonosa lett Szöulban. Az ingatlan nem máshol magasodik, mint a Gangnam-gu Office és a Cheongdam-Station között található igencsak felkapott negyedben. A vételár mintegy 4.55 milliárd wonba „fájt” (kb. 4 millió USD), jelenleg még felújítás alatt áll, és szép, valamint okos többségi tulajdonosa bérbeadásra szánja majd.

Han kisasszony, aki a „Kara” 2007-es megalakulása óta szilárd tagja a csapatnak, az elmúlt évek alatt jelentős vagyonra tett szert, köszönhetően a lányok mind a hazai, mind a külföldi pályán aratott sikereinek. A vásárlást egyelőre jól tejelő befektetésnek szánja, eddig jótékonysági célok még nem szerepelnek közeljövőbeli tervei között.  

A tökéletes házigazda

Találd ki, hol található ez az európai mediterrán hangulatot idéző szálloda? Talán Dél-Olaszországban? Esetleg a Portugál tengerparton, netán Sevillában? Nos, sem itt, sem nem ott, hanem bizony Jeju szigetén és csak annyiban európai ’mediterrán’, hogy a „Hotel Toscana” nevet viseli. Tulajdonosa pedig nem más, KIM Junsu, a JYJ K-pop trió tagja, akit a kitartó K-pop rajongók még a TVXQ Xia Junsujaként ismerhettek meg. A kiemelkedően impozáns szálloda 2014. szeptemberében nyitotta meg luxuskapuit a vendégek előtt – és teljesen nyilvánvaló, hogy nem az átlagos vastagságú pénztárcával rendelkezők számára.

Kim Junsu

A most 28 éves Kim-ről azt mondják, hogy a szerencse még 2003-ban mosolygott rá először, amikor TVXQ-val debütált, majd éppen jókor váltott, amikor 2010-ben csatlakozott az újraformálódó JYJ- csapathoz. Óriási népszerűségre, valamint hatalmas bevételekre tettek szert Kínában és Dél-Kelet Ázsiában szervezett haknijaikon, nem beszélve a rendszeres koreai színházas tombolásokról. Musicalénekesként is elsöprő sikert arat, a videók között találsz egy felvételt, amelyen megdöbbentő teljesítményt nyújt a "Death Note" c. nagysikerű musical egyik betétdalának felvételekor .     

Úgy hírlik, az énekes 28.5 milliárd wont ( kb. 24.5 millió USD) fektetett a szálloda építésébe, amely mintegy 20 ezer négyzetkilométeres nagyságban, igen szép környezetben terpeszkedik el.  Az ide látogató vendégeket 56 luxusszoba, 4 különálló villa, kávézók, gyógyfürdő, külső-, belső fűtött medencék, koncertterem, sőt még ékszerbolt is várja. Ha valaki már látta a „Warm and Cosy” című nagysikerű sorozatot, akkor azt is érdemes tudni, hogy a Hotel Toscana Jeju e dráma forgatási helyszíneként szerepelt. (Ha pedig még csak ezután nézed meg, akkor figyelj a környezetre és a részletekre :))  

 

Több, mint színész

Weboldalunk szeptemberi ikonjának azt a YOO Ah-int választottátok meg, aki a közelmúltban számos nagysikerű filmben és sorozatban bizonyította valóban kivételes színészi képességeit.  A ’Veteran’ és a ’The Throne’ sztárját azonban egyéb művészi ambíciók is mozgatják, azt mondják, az igazi művészlélek több formában kívánja magát megmutatni. Nos, Yoo esetében ez az állítás nagyon is igaz lehet, mert szabadidejét mostanában a nemrégiben megnyitott stúdiójában tölti, mely a „Studio Concrete” nevet viseli.

A Stúdió Concrete egy többfunkciós, nyitott műhely, amelyet mindazok látogathatnak, akiket vonz a modernitás, az extrém és szabad fantázia szülötte alkotások gyűjteménye és izgalmas, önmegvalósító projektek kidolgozása, illetve ezekben való részvétel.

YOO egy kreatív csoportot hozott létre álmai stúdiójának megvalósítása érdekében, és olyan művészbarátait vonta ebbe, mint KWON Ba-da, KWON Chul-hwa, vagy KIM Jae-hoon.

A Studio Concrete posztere

 A befektetés összegéről keveset lehet tudni, az azonban bizonyos, hogy a különleges hangulatú stúdió nem elsődlegesen üzleti célokat szolgál, hanem egy nyitott, izgalmas tér és hangulat, ahol az ide látogató jól elbóklászhat, ihat egy jó kávét és ha kis szerencséje van, még össze is futhat a barátságos – bár néha kissé excentrikusnak tartott – híres tulajjal, magával YOO Ah-innel!   

A sárkányok is szoktak kávézni?

A Café Monstant de Aewol hivatalosan még nem nyitott ki, pedig ezt a képet elnézegetve, alighanem nagyon sokan várják. A Jeju szigetének fenséges szikláin elterülő exclusive kávézó minden üvegablakából lélegzetelállító kilátás nyílik a Keleti-tengerre és bizonyára a kávék minőségét sem éri majd semmi kifogás. Pláne, mióta fellebbent a fátyol, hogy tulajdonképpen kinek a nevéhez is köthető az impozáns létesítmény.

A titokzatos tulajdonos kilétét sokáig jótékony homály fedte, ámde mit nem derítenek ki a szemfüles újságírók?

Bizony! Ő nem más, mint G-Dragon, a K-pop fenegyereke, milliónyi ázsiai (és európai) rajongó bálványa. Először csak az tűnt fel, hogy G-Dragon igen gyakran repked Jejura, kiváltképp pedig véletlenül pont ezen a sziklafennsíkon bukkan fel….   Úgyhogy, a  helyiek máris elkeresztelték az izgalmas építészeti megoldásokban bővelkedő létesítményt „GD-Café”-nak.

Ha a cikk szerzője lehet egy kicsit személyes, akkor én megígértem magamnak, hogy ha legközelebb ezen a gyönyörű szigeten járok – kerül, amibe kerül – megkóstolom, hogy milyen kávét iszik a jejui Sárkány :-)