Maszekban nyomoz a sármőr

                        Kwon Sang-woo

 
                  ki ne emlékezne erra a mosolyra?

 

Minden beskatulyázás, vagy előítélet nélkül  Kwon Sang-woo (38) igazi megtestesítője a romantikus hősnek és egy vérbeli sármőrnek.  A régi dorama-rajongók közül ki ne emlékezne a „Stairway to Heaven” nézése közben hullatott könnyekre, vagy a gyönyörű szerelmi történetre, a „Sad Love Storyra”, ami szintén egész papírzsepi hegyeket hagyott maga mögött? Fantasztikusan jól megkomponált, immár klasszikus sorozatok ezek. De hogy az újabb nagy sikereket is említsük, itt van a 2013-ban készült „Queen of Ambition”, vagy a tavalyi nagy siker a „Temptation”

Kwon immár a legszebb férfikorba lépett, még mindig hódít, és jellegzetes, félszeg, kisfiús mosolya ma is a képernyő elé szegez.   

Meglepne bárkit is, ha azzal kezdenénk, hogy „Kwon Sang-woo karrierje modellkedéssel indult?" Ugye, nem?  

Talán ő volt a legkiemelkedőbb példája a Dél-Koreában a 90-es évek végén kialakult „mom-zzang” jelenségnek ( mom-zzang =  a „gyönyörű test” szlengben kifejezve)

Jöttek aztán a kisebb televíziós szerepek is, és 2001-ben nagyfilmben is bemutatkozott. Szereplőtársa az akkor már igen népszerű JANG Hyuk volt a „Volcano High” c. filmben, ami egy középiskola neve, ahol a legtehetségesebb „verekedőket” és nehezen kezelhető fiúkat gyűjtik össze, akiket már egyébként sem akar más iskola fogadni bejkeverő magatartásuk miatt. Itt aztán a legkiválóbb sportolókat képzik belőlük, mégpedig a harcművészetek terén.

Jang Hyukkal a "Volcano High"-ban 

A következő évben, 2002-ben szintén egy középiskolás diákot alakít. Ez a film (Make It Big) egy hamisítatlan komédia, ahol három diák-cimbora véletlenül rábukkan egy táska pénzre és amikor meglátják, hogy mennyi pénz van benne, eszük ágában sincs értesíteni a rendőrséget. Igen ám, de hogyan tovább? A film egyébként nem csak nagy sikert, hanem egy életre szóló barátságot is hozott számára SONG Seung-heonnal.

az életben is barátok Song Seun-heonnal  

A határokon túli sikert a „Stairway to Heaven” c. melodráma sorozat hozta meg számára 2003-ban, amelyben a gyönyörű CHOI Ji-wooval elképesztően szép és összeillő párost alkottak.  Kwon ezzel egy csapásra kilépett Ázsia színpadára és óriási rajongótáborra tett szert.  

 

A statisztikák azt mutatják, hogy a következő romantikus sorozata  (Sad Love Story) nem hozott ekkora sikert, de Kwon és partnerei, KIM Hee-sun (Faith, Angry Mom), valamint YEON Jung-hoon (East of Eden, Mask) népszerűségét tovább növelte. Ugye, emlékezetes az a jelenet, amikor Jun Jeong (Kwon alakításában) végighallgatja, azt a dalt, amit ő írt a lánynak (Kim alakításában), a szerelmének, akinek most a legjobb barátja énekeli, hiszen ő a lány vőlegénye (YEON alakításában)?

 Ki ne emlékezne erre a dalra?

2010-ben aztán a mozivásznon is nagy sikert aratott a „71: Into The Fire” c. megrázó háborús filmben, ami igaz történetét meséli el 71 középiskolás diák hősies harcának.  

Ugyanez az év a TV képernyőin is nagy sikereket hozott számára, mert a szépséges GO Hyun-jung (Silla királyság ékköve, The Queen’s Classroom) oldalán szerepelt a „Dae Mul c. sorozatban.

Ezt a drámát egyébként mi is bemutattuk oldalunkon, ha még nem láttad a sorozatot, vagy olvastad ismertetőnket, akkor ezen a linken utóbbit megtalálod:

www.erzeki-korea.hu/ujdonsagok/dae-mul/

2013-ban aztán elkészült „Queen of Ambition”, ami egy igencsak érdekes, izgalmas és drámai  remake-je három évvel korábbi „Daemulnak”.

Kwon itt egy, a kiemelt ügyek osztályán dolgozó ügyészt alakít, és már a kezdő képsorok a székhez ragasztják a nézőt.

A speciális nyomozócsoport megjelenik a Kék Házban, mert bejelentés érkezett, hogy Korea First Lady-je vesztegetési gyanúba keveredett. Az elnökasszony behívja az ügyészt a hálószobába, ahonnan kihallatszik a férfi kiabálása : „Miért történt mindez? A gyilkosság bűn” – majd eldördül egy pisztoly is.

A televízió nézői alig várták akkoriban a következő részeket, a történet pedig fordulatos és rendkívül izgalmas, tökéletes színész játékkal kiegészítve.

A sorozat további érdekessége, hogy híressé vált betétdala a „You Don’t Know” nem kisebb sztár, mint KIM Nam-gil előadásában hangzik fel. A dalt eredetileg egy rajongói találkozóra írták KIM-nek, és ő felajánlotta kollégája filmje számára. Ha meg szeretnéd hallgatni, erre a linkre kattintva megteheted:

https://www.youtube.com/watch?v=ZvBB2Pp1lGo

Tavaly aztán ismét láthatta a dorama rajongók tábora a „nagy párost” CHOI Ji-woot és KWON Sang-woot  a nagysikerű és vitákat is kiváltó sorozatban a „Temptation”-ban. Nos, a CHOI alakította női főszereplőben már nyoma sincs az elesett, gyönge női figurának. Se-young gyönyörű üzletasszony és igazi „vas lady”, aki etikusnak kicsit sem nevezhető módszerrel cserkészi be a jóképű, ámde nős férfit (KWON alakításában)

A házasságtörés kényes témáját feszegető sorozatot mi is bemutattuk, az ismertető az alábbi linken található:

www.erzeki-korea.hu/ujdonsagok/sorozatok/temptation-kisertes-/

                          

                             akkor és most

 Stairways to Heaven

 

Temptation

 

Legújabb nagyfilmje már a gyártási utómunkálatok szakaszában van, és máris nagy érdeklődés előzi meg.    

 

A  „Detective” c. filmről úgy hírlik, hogy krimivígjáték, amiben KWON egy könyvkölcsönző tulajdonosa és falja a bűnügyi történeteket. Gyerekkora óta arról ábrándozott, hogy nyomozó lesz, de nagyon úgy néz ki, hogy ebből már nem lesz semmi. Ám az élet írja a legjobb forgatókönyveket, mert úgy hozza, hogy barátja egy gyilkossági ügybe keveredik és az önjelölt Sherlock Holmes nekilát kideríteni az igazságot.

Természetesen van egy valódi nyomozó is (SUNG Dong-Il alakításában) és felmerülhet a kérdés, hogy a botcsinálta detektív vajon lendít-e valamit az ügyön,vagy épp fordítva. A nyomozást legalább annyi titokzatos szál bonyolítja, mint a detektívregényeket, így aztán a maszek nyomozó valósággal fürdik a feladatban.

„Nagyon örültem a felkérésnek és direkt jól esett egy misztériumokkal tarkított krimi vígjátékban játszani. Olyan sokat sírtam már a melodrámákban és ríkattam meg a nézőket, hogy most előre várom, hogy jól megnevetessem őket”  - nyilatkozta KWON nem kis öniróniával és humorérzékkel.

A film ősszel kerül a hazai mozikba és reméljük, hogy a szép mosolyú sármőr beváltja ígéretét.

    

Téma: Kwon Sang-woo

Dátum: 2018.08.15

Feladó: Horváth Magdi

Tárgy: Melyik szomorú szerelem?

Ez a színész játszott a Cruel Love (Kegyetlen szerelem ) c. sorozatban is. Az egy másik film, vagy most Sad Love Story címen szerepel?
A Cruel Love (Bad Love) c. sorozatban egy kényszerű házasságban élő férfi szerelmi viszonyba kerül egy lánnyal, aki csellóművésznek készül, de a férfi gazdag apósa-anyósa zsarolással és minden lehetséges módszerrel kényszeríti, hogy nem váljon el, hanem szakítson a szegény csellós lánnyal, aki ráadásul már gyereket vár tőle.... - A gazdag család egyik férfitagja is szerelembe esik a lánnyal, de ki kell várnia a maga idejét....

Dátum: 2015.07.12

Feladó: Szerénke

Tárgy: Kwon

Ó, de jó, hogy olvastam ezt!
Vessetek meg, de még nem láttam a "sad love storyt" - tegnap este belefogtam- annyira széééép, remélem nagyo sokan megnéztétek már.
Aki nem, az nézze, mert gyönyörű. IMÁDOM KWON SANG WOOT!
Köszi, megyek tovább romantikázniˇ~~~~

Dátum: 2015.07.11

Feladó: Katianyu

Tárgy: KWON SANG-WO

Nagy kedvencem! Jó volt olvasni így összefoglalva róla. Sok érdekességet is megtudtam, köszi érte !

Új hozzászólás hozzáadása