AZ ELSŐ FILMES FŐSZEREP

Ji Chang-wook interjú

Immár 9 éve, hogy a 30 éves Ji Chang-wook debütált a TV képernyőjén, de a napokban a mozikba kerülő új filmben a „Fabricated City”-ben valójában először szerepel az „ezüst vásznon”, ráadásul mindjárt főszerepben. Úgy tűnik, mintha eddig a kisképernyőt részesítette volna előnyben, mert eddigi nyúlfarknyi filmszerepei többnyire a vágószoba „padlóján” végezték.  

Most egyszeriben ugrott egy jó nagyot, hogy a már a TV-ben megismert akcióhős arcát mutatva alakítson egy látszólag lúzernek született munkanélküli fickót, aki a virtuális valóságban él, ott azonban igen nagyon bátor. Aztán egyszer csak belecsöppen a kemény valóságba, amiben egy olyan gyilkossággal vádolják meg, amit nem ő követett el, viszont alaposan átverték. Nem marad más választása, minthogy csapatot szervezzen a többi, addig csak ábrándozó, számítógépen hősködő cimboráiból, hogy a bőrét mentse és bebizonyítsa ártatlanságát, majd felfedje a megdöbbentő igazságot.   

Riporter: Téged általában a sármos, kedves megjelenésedért kedveltek a sorozatok rendezői, de itt majd minden jelenetben igen keményen harcolsz, egy kérlelhetetlen akcióhőst kell alakítanod. Ezért választottad a szerepet?  

Ji: Ebben így nem vagyok biztos, illetve nem hiszem, hogy így lenne. Sosem azért döntöttem egy-egy szerep mellett, hogy akcióhős lehessek. Ugyan a „K2”-ben egy testőrt játszottam, de azt hiszem a karakterem leginkább egy becsületes, szerelmes fickó, aki titokban védelmezi a szeretett lányt, és nem valami bosszúéhes nagy harcos, vagy igazságosztogató hős.  

Ji Chang-wook a K2-ben

A „Healer”-ben, aminek a műfaja leginkább romantikus akciófilm, igyekeztem a fantazi-elemekre koncentrálni, miközben egy olyan fickót kellett megformálnom, aki a rossz oldalon álló hatalmasok ellen küzd. Igen, úgy tűnik, játszottam néhány ’akcióhőst’, de ez nem azért volt, mert direkt ezekre utaztam volna. 

Fabricated City - Ji Chang-wookot instruálja a rendező

 

Riporter: Hogy érzed magad a filmvásznon való debütálásod után?

Ji: A sajtóvetítésen láttam a „Fabricated City” végleges változatát, és mondhatom fura volt magamat látni azon a hatalmas vásznon. Még a tenyerem is izzadt. A vetítés végén sokan kérdezgettek, és már nem is emlékszem, hogy miket feleltem, meg az is lehet, hogy badarságokat hordtam össze.

Nem kéne szubjektívnek lenni, de azt hiszem, ez a film másfajta húrokat penget. Nem a szokványos, ha érted mire gondolok. Azt hiszem, a nézőnek nem kell túl sokat rajta törni a fejét, nincsenek nagy csavarok, meg rejtélyek. Annak ellenére gondolom így, hogy azért ez egy súlyos mondanivalós mozi. A sztori gördülékeny, és van benne egy csomó eredeti muris jelenet is, ami remélem feldobja a nézőket. 

Riporter: Mi volt a legnehezebb jeleneted a forgatás alatt?

Ji: Az egész elég nehéz volt, fizikailag és lelkileg is kimerítő. De azt hiszem a börtönös jelenet felvétele volt számomra a legnehezebb, mentálisan ez viselt meg a legjobban. Soha nem voltam még börtönben, de valami furcsa, kellemetlen nyomást éreztem az első perctől kezdve, ahogy a forgatási helyszínen kiszálltam a buszból. Azonnal lenyomott a légkör, nem nagyon kellett rájátszanom. Teljesen átéreztem a szerepet, milyen az, amikor egyszál magadban, magányodban vagy, mindenkitől elhagyatva, megvernek és a jéghideg kőről kell enned – szóval ez tényleg nagyon nehéz volt.

Jelenet a "Fabricated City"-ből

 

Riporter: Mire kellett a legjobban koncentrálnod?

Ji: Hát mindig arra a jelenetre, amit éppen forgattam. A börtönösben például azt képzeltem, mi volna, ha én Ji Chang-wook lennék itt, és nem a Kwon-yoo nevű figura, akit alakítok: mit éreznék, ha ütlegelnének a puszta kövön, nincs aki segítsen rajtam, és hogy mennyire rémisztő is egy ilyen szituban lenni. Igaziból átéreztem, és nagyon szabadulni akartam.

Riporter: Úgy hírlik, bevonulsz katonának az idén

Ji: Igen. Tulajdonképpen már jóval korábban ki kellett volna töltenem a szolgálati időmet, de szerencsére sok dolgom volt a sorozatokban. Régebben elég nehéz volt a színészeknek visszatérni a seregből a filmekhez, de szerintem manapság már más a helyzet. A rajongók várják vissza a kedvenceiket, és nem felejtik őket el. Legalábbis remélem! ^^  

Lehet, hogy még a bevonulásom előtt lehúzunk egy TV sorozatot, de ezt most még nem szeretném elkiabálni.

 

Riporter: Milyen szerepeket szeretnél a jövőben eljátszani?

Ji: Azt hiszem, leginkább vicces karaktert szeretnék legközelebb eljátszani. Általában három szempont alapján választottam eddig a szerepajánlatok közül: van e benne valami jópofaság, elég sármos-e az a karakter, akit alakítanom kell, a harmadik meg az, hogy jól meg tudom-e oldani a feladatot.

Azt hiszem, leginkább sokszínű szerepeket szeretnék játszani. Remélem, sikerülni fog majd... :-)

(A cikk a Korea Times interjúja alapján készült)

// 2017. február 8.//

 

Szerző:

Érzéki Korea

Szavazás

Ji Chang-wook melyik sorozatban tetszett a legjobban?

Warrior Baek Dong Soo (18)
10%

Bachelor's Vegetable Store (8)
5%

Empress Ki (65)
37%

Secret Love (2014) (28)
16%

Healer (42)
24%

The K2 (15)
9%

Összes szavazat: 176