A legtökéletesebb férfiarc: Jin

Egy cseh babatervező cég szavazást indított Csehországban, hogy segítsenek kiválasztani a legtökéletesebb férfiarcot tervezendő baba-figurájukhoz. Nos, a szavazást nem más, mint a BTS népszerű énekese, Jin nyerte, aki nemcsak jól énekel, hanem most már övé a világ „legszoborszerűbb arca” is!

A CzDollic nevű cég 58 országból 18 ezer férfiarc közül tízet választott be a döntőbe, ezután a közönségre várt a feladat, hogy kiválassza a 10 legszebb arc közül a legeslegszebbet. A szavazásra egy hónap volt megadva, december 15-től január 15-ig tartott, és közel 2 millióan szavaztak. A BTS Jin-jére egyedül több, mint egy millió voks érkezett, és cég a következő módon kommentálta az eredményt:

„ Jól döntött a közönség, mivel Jin (teljes nevén Kim Seok-jin) arca abszolút kiállta a grafikus próbát. Arcát az általunk használt háromdimenziós grafikai program egyszerűen szoborszerűen tökéletesnek mutatja, ugyanis bármely szögből fényképezve is abszolút szimmetrikusak a koreai sztár ovális vonásai. A hajlatok lágyak, a száj vonala pedig gyönyörű, finom és szintén 100%-ban szimmetrikus. Egyszerűen maga a megtestesült klasszikus szoborszerű babaarc”.    

A cseh cég nem mindennapi ajándékkal lepte meg Jin-t, egy sejtelmesen, kéken csillogó kristálykockát kapott, melynek közepén bevésve részben a saját valódi, részben pedig grafikailag szerkesztett arca látható a BTS sztárjának.

Jin tökéletes arca már korábban is felkeltette a szakma érdeklődését, legutóbb, 2018 februárjában egy igen jó nevű amerikai plasztikai sebész nyilatkozta, hogy Jin arca a szobrászatban alapnak számító aranymetszés arányait tükrözi, ami 1:1.618, ahol az 1 a fülek közti kereszttávolság, a másik szám pedig az áll és a hajvonal közötti távolság.(No,most méricskélhettek otthon a tükör előtt, hahaha)

Egyébként a csehországi szavazás végeredménye a következő: a képzeletbeli dobogóra az indiai színész Ravi Bhatia (képen balra) állhatott volna fel, míg a „bronzérmet” Sean O’Pry (képen jobbra) amerikai modell nyakába akasztották volna.

Te egyetértesz? Szavazz a szavazódobozban!

 

// 2019. január 29. //

Szerző:

Érzéki Korea