Cseresznyevirágzás - Sillában :)

Mindig is látni szerettem volna az ősi sillai földet. Ha szeretted a „Silla királyság ékköve” c. sorozatot, akkor biztosan megérted ezt. S ha esetleg nem olvastad az „Élmény” rovatban az erről szóló „romantikus” leírást, és netán érdekel – akkor pótold iziben! Silla így lesz kerek… :-) 

Szóval végre eljutottam arra a földre (Szöulból a KTX-szal a legnagyobb élmény) és az ott töltött napok minden órájának minden egyes perce elvarázsolt.  

Április Dél-Koreában az újraéledés, a kivirágzás ideje. És Gyeongju (ma már így hívják Silla egykori fővárosát, Seorabolt) - nem mellesleg - arról is híres, hogy ez a vidék adja ilyenkor Korea egyik legromantikusabb, legelbűvölőbb tájképét és hangulatát. Ez az idő a cseresznyevirágzás ideje, és a hely pedig a festői Bomun tó és környéke.

A Bomun-tavi szabadidő- és üdülőközpont úgy 6 kilométernyi távolságra fekszik Gyeongju belvárosától keletre, autóbusszal igazán könnyen megközelíthető és nagyon kényelmes. Mi is elkaptunk egyet Yi-vel és már messziről éreztük a víz- és virág illatának kihívását.

Az 1979-ben megnyitott üdülőközpont szinte mindent tud, amire a kikapcsolódásra vágyó családoknak, magányosoknak, vagy épp romantikus kapcsolatukat kóstolgató szerelmeseknek szüksége van. Van itt gyógyfürdő, golf-pálya, élménypark, kalandpark, tavi hajókázás és hattyúbőrbe öltöztetett vízi-biciklizés messze-messze, befelé a tó közepe felé – akár csak úgy kettesben…

Minden év áprilisától a következő év januárjáig  „Gugak” (hagyományos koreai zenei) fesztivált tartanak.

 

 

de mi is az a gugak? :-)

.. hát kb.....  de térjünk vissza Sillába!

 

A Bomun tó egy mesterségesen kialakított tó. 

De soha, senki nem tagadhatja le, hogy az a fajta harmónia, ahogy a szelíd hegyek közé megálmodták, a tó köré telepített cseresznyefák évenkénti (silla)királyi pompája ma már világszerte ismert hangulata – egy olyan egyedi jelenség, ami beléd mászik és nem ereszt, mert nem feledhető emlék.  Ezek olyan napok, amiket soha, semmilyen körülmények közt nem fogsz tudni elfelejteni. Megkarmol, megvígasztal és álommá lesz.

 

(nagyobb képért katt. a jobb alsó sarokra, Youtube)

Téma: Cseresznyevirágzás - Sillában

Dátum: 2015.03.28

Feladó: Nagy Emma

Tárgy: cseresznyevirágzás Sillában

Elállt a levegőm,és még a könnyeim is kipottyantak..
Nagyon, nagyon szép.
Köszönöm szépen és ezerszer meg fogom nézni, ha már el nem juthatok oda.
Emma

Dátum: 2015.03.28

Feladó: kéki juci

Tárgy: cseresznyevirágzás

jaj de gyönyörű ez !!
annyira szeretnék ott lenni:-)))

Új hozzászólás hozzáadása

Szavazás

Szeretnéd, ha nálunk is lenne ilyen "zarándokhely"?

Igen! (16)
80%

Nem, semmi értelme (3)
15%

Ez nálunk nem menne... (1)
5%

Összes szavazat: 20