Kedvcsináló

                                       

 

Érdekelnek az új sorozatok, filmek,de még nem tudtad eldönteni,hogy belekezdjél,mi segítünk.

32.Perfume

A KBS2 tv-n volt adásban,  06.03-tól, 07.30-ig, hétfőn és kedden este 22.00-kor a Perfume című misztikus vígjáték. 
16 részen keresztül izgulhatunk a főhősnő, Jae Hee sorsáért, akinek a sorozat elején nagyon mélyről kell felállnia...Háziasszonyként éli mindennapjait, családja, lánya, de különösképpen férje egyáltalán nem becsüli, sőt, nap, mint nap megalázza és megcsalja.. Amikor elküldi a válási papírokat, az asszony végső elkeseredésében aláírja, de öngyilkosságot készül elkövetni, amikor a csomgküldőszolgálat közbeszól. Miután nem nyit ajtót, hogy átvegye a küldeményt, eléggé szokatlan módon az ablakon veszi át a futártól. A csomag pedig egy parfümöt rejt, amikor kinyitja és csuklójára ken belőle, elájul és mire magához tér, fiatalkori gyönyörű külsejével szembesül a tükörben. Amikor aztán egy véletlen folytán a híres divattervező, Seo Yi Do divatbemutatóján beugrik a főmodell helyett és sikeresen helyettesíti, rájön, hogy mennyire vágyódik a modellek csillogó világába és kiharcolja a különc és nehéz természetű tervezőtől, hogy alkalmazza. Az új és szép reményekkel kecsegtető életnek azonban van egy nagyon nagy akadálya, amikor ugyanis a parfüm hatása elmúlik, Jae Hee visszaváltozik eredeti, háziasszony alakjába...
A sorozat bár vígjáték,  de mégis van szomorú mondanivalója, a külsőségek, csillogás, sok ember számára mennyivel fontosabb, mint a belső emberi értékek amik pedig meghatározzák a jellemet és egyéniséget...Nekem nagyon tetszik és ajánlom azoknak akiknek pl. A szépség születik című sorozat is kedvence lett, vagy akik szeretik a vicces helyzetekkel és fordulatokkal teli, de ugyanakkor érzelmes vígjátékokat.
Főszerepekben pedig: -Shin Sung Rok, mint Seo Yi Do
                                        -Ha Jae Suk, mint Min Jae Hee, 
                                        -a fiatalkori Jae Hee: Go Won Hee- Min Ye Ri
 

31.Sketch

2018. Május 5-én kezdődött a JTBC csatornán ez a fantasztikus krimi sorozat,  pénteken és szombaton este,  23.00 órai  adással. 
Kang Dong Soo nyomozó, aki egy sorozatgyilkos utáni nyomozás során találkozik véletlenül Yoo Shi Hyun nyomozónővel, aki miután segítségére siet eltűnik a helyszínről és hátrahagyja vázlattömbjét amiben különös rajzai vannak. Ahogy a nyomozó nézegeti a rajzokat rájön, hogy van közöttük olyan, ami  több régebbi bűnesethez kapcsolódik, de nemsokára ijesztő felfedezést tesz. Menyasszonya, Min Ji Soo ügyésznő ugyanis csináltatott eljegyzési gyűrűt kettejüknek, Dong Soo pedig a fura rajzokban már látta ezt a gyűrűt. Mégpedig egy halott nőt a karjaiban tartó férfi felett ábrázolt kézen...Mivel nem hagyja nyugodni a gyűrű és a rajz kapcsolata, így megkeresi a lányt aki rajzolta és kérdőre vonja. Megtudja, hogy Yoo Shi Hyun nyomozónő és egy volt rendőrlegendával, egy számítógép zsenivel együtt alkotnak egy csapatot, a különös rajzok alapján próbálnak bűntényeket megelőzni. Shi Hyun ugyanis előre lát részleteket bűntényekből, ilyenkor ezeket önkívületi állapotban megrajzolja. Csapatával pedig próbálja kideríteni és megelőzni a gyilkosságokat. Dong Soo természetesen nem hisz a természetfeletti képességekben és nem tudják meggyőzni, hogy segítségükre legyen. Azonban egyre inkább aggódik menyasszonya miatt és végül mégiscsak együtt kezdenek nyomozni Shi Hyun-nal a következő áldozat után.
Főszerepekben,  Dong Soo nyomozó szerepében: Rain, Shi Hyun szerepében: Lee Sun Bin
Két rész után,  nagyon várom a harmadikat, szuperizgalmas krimi, tényleg váratlan fordulatokkal.

30.Are you Human too?

A KBS2 csatornán indult ez a sci-fi , 36 epizódal, félórás részekkel. Műsorideje, hétfőn és kedden este 22.00 óra. 
Nam Shin, egy nagyon gazdag családból született fiatal örökösfiú, akit gyermekkorában elszakítottak az édesanyjától, nagyhatalmú és gonosz nagyapja utasítására. Mivel, a férjét már elvesztette, így az anya Oh Ro Ra kénytelen elengedni fiát, maga, Shin is azt kéri tőle, engedje, hogy nagyapja nevelje fel. A nő nem tudja, de a nagyapa a kisfiút is megzsarolta aki anyját féltve megtette amit kért tőle. Így, miután a férje meghalt és fiát is elvették tőle, Európába költözött és fejlesztő-kutató mérnökként nekiállt létrehozni elszakított kisfia pontos mását, egy megszólalásig hasonlító ,élethű robotban. A robot végül fia jelenlegi, immár felnőtt kinézetét kapta, miközben a  valódi fiú a család botrányhősévé válik Koreában. Amikor egyik női testőrét bántalmazza nyilvánosan, az állandóan nyomában lévő újságírók elől  repülőre száll és elhagyja az országot....Nos, itt van vége az első résznek, sajnos, mert nekem nagyon tetszett a sok negatív kritika ellenére amiket olvastam róla. Igazából tényleg nem értem, hogy miért kell fél óra után ennyire lehúzni egy új sorozatot, főként,  hogy egyáltalán nem szokásos témájú . Véleményem szerint igenis jó kis sztori és én már nagyon várom a következő részét is. A főszereplő,  Nam Shin szerepében, Seo Kang Joon, már a  Hwajung óta nagy kedvencem és igazán jól áll neki  Shin karaktere...Tehát mindenkinek csak ajánlani tudom....
Gonosz nagyapa szerepében: Park Young Gyu
Édesanya szerepében: Kim Sung Ryoung

29.Lawless Lawyer

A TVN csatornán indult, május 12-én, 16 résszel ez a krimi sorozat,  műsorideje, szombat és vasárnap este 21.00 óra.
Bong Sang Pil ügyvédként dolgozik a fővárosban. Amikor egyik nap a hírekben meglátja, hogy szülővárosában,  Gisung megyében letartóztattak egy nyomozót, mert azzal vádolják, hogy megölte a polgármestert, azonnal hazautazik és munkához lát, ügyvédi irodát nyit a város egyik régi bérházában. Azért erre az irodára esett a választása, mert gyermekkorában édesanyja is ezt bérelte és itt működtette ügyvédi irodáját. Egy napon azonban bérgyilkosok támadtak rájuk és édesanyját megölték, maga, Sang Pil is csak nagyon nehezen tudott elmenekülni és megkereste anyja nagybátyját, aki bár gengszter volt, de felnevelte és gondoskodott róla, megtanította harcolni is.. Ennyi év után azonban most itt az alkalom, hogy bosszút álljon anyja gyilkosain, bár nehéz dolga lesz, mert a városka vezetői közül kerülnek ki , bírók, gazdag üzletemberek és rendőrök. Segítségére van a csinos és nagyon tehetséges fiatal ügyvédnő, Ha Jae Yi.
Főszerepekben: Bong Sang Pil: Lee Joon Gi és Seo Ye Ji, Ha Jae Yi szerepében. 
Igazán izgalmas és fordulatos sorozatra számíthatunk az első két rész alapján úgy gondolom.

 

28.Good Witch

Az SBS csatornán indult,  2018. Március 3-án ez a sorozat, műsorideje, szombat este, 20.55-23.15-ig tart, tehát négy, 35 perces részt adnak szombatonként és 40 részes.

A történet főszereplője egy ikerpár, Cha Sun Hee és Cha Do Hee. Mindketten, óvodás koruk óta szeretnének lékiutaskísérőnek tanulni, ám rendőr édesapjuk halála után a megromlott anyagi körülmények miatt, ez csak egyikőjüknek adatik meg. A tesztet egyformán jól kitöltik, ám mivel Sun Hee jobb tanuló volt, így először neki kínálják fel az állást a Donghee légitársaságnál, azonban erről lemond, testvére, Do Hee javára. Amíg Sun Hee férjhez megy és gyereket szül, keményen dolgozik, hogy új álmát egy mozgó büféskocsit megvalósítsa, addig Do Hee, szintén kemény munkával és vasakarattal eléri, hogy nemcsak munkájában legyen kiváló, de a légitársaság modellje, reklámarca lesz. Családjával viszont nagyon csúnyán bánik, sem édesanyja, sem testvére nem érdekli, ahogy lehet kerüli őket. Egy napon azonban a túlhajszoltság és stressz miatt, Do Hee stroke-ot kap és a több órás életmentő műtétje előtt, kikönyörgi Sun Hee-től, hogy vegye át a helyét a munkájában, senki ne tudja meg betegségét. Egész pontosan arra kéri, hogy menjen másnap a légitársaság teraszára és ott vegyen át valamit, valakitől. Mire azonban Sun Hee észbekap, már a Donghee légitársaság, Dubai-ba tartó járatán végzi testvére munkáját, a gépet pedig a nőktől rettegő, különc pilóta, Song Woo Jin vezeti.
Mindenkinek ajánlom ezt a kis romantikus sztorit, szerintem nagyon eltalált a szereposztás és annak főként örülök, hogy végre láthatom, Ryu Soo Young-ot egy sorozatban, Woo Jin pilóta szerepében. Az ikerpárt pedig,  Lee Da Hae alakítja.

27.Meloholic

2017. november 6-án indult az OCN csatornán a Meloholic című sorozat. Műsorideje, hétfőn és kedden este 21.00 óra.

Yoon Eun Ho, a középiskolai diák, nagyon szerelmes barátnőjébe és ezt igyekszik minden eszközzel bizonyítani,  nem riad vissza még az egész iskola nyilvánosságától sem, hogy tudassa szerelmét. Csakhogy, szívszerelme ezt már nagyon kellemetlennek érzi és amikor egy este épp a lány ajtaján kopogtat, az egy sms üzenettel szakít vele...Eun Ho teljesen összetörik és a szakadó esőben hazaindul amikor egy csuklyás alak leüti és ráadásul a villám is belecsap az egyik karjába. Mikor magához tér a kórházban, furcsa dolgokat tapasztal, rájön, hogyha a villámcsapást szenvedett kezével megérint egy nőt, hallja a gondolatait, néha még látja is...Arra is rájön, hogy ez csak nőknél működik. Legjobb barátja, a nagy nőcsábász egyetemi professzor megígérteti vele, hogy mindenképpen kamatoztatja a képességét...Eun Ho úgy dönt, hogy belép a seregbe és katonáság  alatt, minden katona aki vele teljesítette szolgálatát a tanácsaival meghódítja kiszemeltjét...Leszerelés után, barátja mellett az egyetemen kezd el dolgozni  és bár rengeteg lány szeretne randizni az időközben trendi és jóképűvé alakult fiúval, nála alapszabály, hogy senkivel sem randizik...egészen addig, amíg nem ismerkedik meg Han Ye Ri-vel, aki szintén nagyon kapcsolatellenes és úgy tűnik, hogy furcsa titok övezi a személyét...
Nekem nagyon tetszik eddig, van benne egy kis krimi szál is, sok vicces jelenet is...Szerintem nagyon kellemes kikapcsolódás...
Főszerepekben: U Know Yunho , akinek a katonaság utáni első szerepe és Kung Soo Jin

26.My Golden Life

2017.szeptember 2-án indult a KBS2 csatornán a My Golden Life című 50 részes sorozat. Szombaton és vasárnap este, 19.55-kor van a műsorideje.

Seo Ji An, boldog családban nevelkedett, bár édesapja csődbement és azóta a 4 gyerekes család sokat küzd a létfentartásért, de a szülők és a két fiú, két lány, akik ikrek nagyon szeretik egymást. Ji Soo és Ji An, két teljesen különböző személyiség. Ji Soo egy szeleburdi és komolytalan kislány még, nem talál magának csak részmunkaidős állásokat és a felelősségérzet is hiányzik belőle. Ji An, aki egyetemet végzett és édesapja csődje miatt nem tudta tovább képezni magát, egy mélyérzésű és nagyon kötelességtudó lány. Rengeteget dolgozik, hogy fizesse tanulmányait és hozzájáruljon a család költségeihez. Amikor édesapjuk, vidékre utazik dolgozni, a család élete gyökeresen megváltozik.
No Myung Hee egy dúsgazdag család örökösnője, férjével, aki szintén a nagyvállalat igazgatója, fiúkkal és lányukkal élnek, Szöulban. Kevesen tudják, hogy elsőszülött lányukat, Eun Seo-t elrabolták, egy közlekedési baleset során és sosem találták meg. Egy napon azonban,  az asszony aki azóta is keresteti a lányt, egy DNS  bizonyítékot kap arról, hogy él Eun Seo. Hamar fel is keresi a családot ahol nevelkedett, ez a család pedig Ji An családja, Eun Seo pedig Ő maga. Akit édesanyjának hitt, nem tehet mást elmondja az igazságot a lánynak, bemutatja az igazi szüleinek is és kéri, hogy döntsön kivel él ezután. Ji An először ragaszkodik szeretetteihez, hallani sem akar az igazi szüleiről, azonban amikor társadalmi helyzetéből adódóan sorozatos megaláztatások érik és szegénysége miatt nem tud egyről a kettőre jutni, elhatározásra jut és mégiscsak családot változtat....Nem egy körömrágós történet, de nagyon szívhez szóló és emberi, mindenkinek ajánlom aki szereti a mindennapi élet fordulataival teli, szerelmekről és intrikákról szóló történeteket.

25.Andante

2017.szeptember 24-én indult az Andante című sorozat a KBS1 csatornán. Műsorideje, vasárnap délelőtt 10.00 óra, csak egy részt adnak egy héten.

Látszólag egy családtörtenet, amiben a főszereplők vidékre kell költözzennek, Szöulbólm miután az édesapa halála  után teljesen tönkrementek anyagilag, házukat és mindenüket elveszítették. Az édesanya, aki unokahúgával és középiskolás fiával, Shi Kyung-al, lányával, Shi Young-al él, anyósához utazik, akivel soha nem volt jó a kapcsolata. 
Hosszas könyörgés és két napi sátorozás után fogadja őket be a nagymama és Shi Kyung-ot, édesapja volt szobájába helyezi el. A két fiatal, bekerül a helyi gimnáziumba ahol meglehetősen fura szokások vannak...Minden tanulónak ugyanis meg kell tapasztalnia a saját halálközeli élményét, azaz befeküdnie a koporsóba és elkészítenie a saját sírfeliratát. Mivel Shin Kyung-nak semmi nem jut eszébe, egy apja szobájában, fényképen talált idézetet ír sajátjának, amiről kiderül, hogy Bernard Show, a híres író sírfelirata. Ezzel és azzal, hogy egy haldokló lánynak átadja szerelme, egy katona levelét, amiben feleségül kéri, hamar ismertséget szerez magának a vidéki kisvárosban. Shin Kyung pedig már étkezésükkor felfigyel egy szintén középiskolás lányra, Kim Bon-ra, aki szintén elvesztette édesapját és emiatt mindig egyedül mászkál és borzasztóan magányos, nagyon különbözik a többi lánytól, ezért megtetszik a fiúnak.
Szerintem, még sok érdekességet tartogat ez a sorozat, ha kibontakozik a történet,  így ajánlom mindenkinek, de azért nem egy körömrágós sztorira készüljön aki úgy dönt, hogy megnézi. Exo rajongóknak kötelező,  hiszen Shin Kyung szerepében a fiúcsapat énekese, Kai Kim Bon szerepében pedig, Kim Jin Kyung.

24.Deserving of the name

2017.augusztus 12-én indult a Tvn csatornán, ez az időutazós dorama,   szombat és vasárnap esti órákban, 21.00-kor.

Egy alacsony születésű, Joseon kori orvos Heo Im, nagyon jó doktor hírében áll, napközben, tudásával a szegény emberek életét menti meg, Heminszóban, a szegények kórházában. Azt azonban senki sem tudja róla, hogy éjszaka, járja Hanyangot és titokban a gazdagokat gyógyítja, busás fizetségért. Az így keresett pénzt és drága ékszereket egy titkos relytekhelyen tartja. Egy napon azonban a király is hírét veszi tudásának és magához rendeli, hogy gyógyítsa meg kínzó fejfájását. Súlyos büntetést helyez kilátásba, ha mégsem sikerül orvosolnia a betegségét. Ho Im azonban csődöt mond, annyira erősen remegni kezd a keze, hogy nem tudja a királyba szúrni az akupunktúrás tűt és inkább elmenekül. A katonák persze üldözőbe veszik és épp amikor a pataknál, a hídon fut, lenyilazzák, vízbe esik és eszméletét veszti. Amikor magához tér a patakban, visszatérnek emlékei a történtekről, de a nyílvesszőknek semmi nyoma a testén és ahogy körülnéz, egy furcsa világ tárul elé, hatalmas, fényes épületekkel és sosem látott ruhàzatú emberekkel.  Napjainkban,  Szöulban kászálódott ki ugyanis a Cheonggyecheon patakból. 
Az első 4 rész alapján, nekem nagyon tetszik ez a sorozat, pedig egyáltalán nem vagyok Kim Nam Gil rajongó, de mintha rászabták volna a Joseon kori gyógyító, Ho Im szerepét. A női főszereplő pedig a szép, Kim Ah Joong.

23.Manhole: Feel so Good

A KBS2 csatornán indult ez az új sorozat, műfaját tekintve leginkább, romantikus vígjáték, időutazással tűzdelve. Műsorideje,  szerdán és csütörtökön este 22.00 óra. 

A  főszereplő,  Bong Pil, aki már évek óta próbálkozik vele, hogy letegye a közalkalmazotti vizsgát, de eddig teljesen sikertelenül, pedig már lassan 30 éves,  illetve egész pontosan 28. Egyvalamit azonban pontosan tud, immáron 28 éve, hogy menthetetlenül  szerelmes a szomszéd lányba, Soo Jin-be. A helyzete pedig most vált tarthatatlanná, amikor a lány esküvőjére készülődik, amit 1 hét múlva tartanak,  vőlegénye pedig a helyi gyógyszerészfiú. Bong Pil kétségbeesetten próbál kitalálni valamit, bármit amivel megakadályozhatja a lagzit, végső elkeseredésében úgy dönt, hogy bevallja Soo Jin-nek az érzéseit. Erre jó alkalom, amikor hazakíséri a lányt, de hiába a nagy elhatározás, képtelen a vallomásra és egy buta kifogással, hogy pisilnie kell, félrevonul a parkba egy làmpa alá, egy csatornafedélre áll gondolkodni. Ám ekkor hirtelen elnyeli a csatorna és amikor magához tér, egy osztályteremben találja magát, méghozzá középiskolás osztálytársaival, köztük Soo Jin-nel. 
Az első két rész számomra inkább volt fárasztó, mint vicces és leginkább ami miatt érdemes ebbe a sorozatba szerintem belekezdeni, az a Pil Bong-ot alakító, Kim Jaejoong.
Soo Jin szerepében pedig UEE

22.Criminal Minds

2017. Július 26-án indult a Tvn csatornán ez a 20 részes sorozat, műdorideje, szerdán és csütörtökön este 22.50. 

A történet főszereplője, Kim Hyun Joon, aki a sorozat elején még a Szöul akciócsapat vezetője volt. Azonban egy akció során elvesztette fiatal beosztottját, aki egyben barátja is volt, meghalt egy robbantásos merényletben. Hyun Joon úgy gondolta, hogy az akció vezetője, a profilozó, Kang Ki Hyung tehet barátja haláláról és gyűlölködve gondol rà még sok év múltán is. Ám amikor egy sorozatgyilkos után nyomozva ismét összefutnak, véleménye megváltozik a férfiról és csatlakozik annak nyomozócsapatához, a Nemzeti nyomozó iroda tagja lesz. 
Nagyon izgalmas és látványos krimisorozat, minden megvan benne amit a műfaj kedvelői látni szeretnének. 
Főszerepekben : Kim Hyun Joon szerepében : Lee Jun Ki,  Kang Ki Hyung : Son Hyun Joo Ha Sun Woo: Moon Chae Won

21.My Only Love Song

2017. Június 8-án indult a Netflix csatornán ez a vígjáték dorama, amit most ajánlani szeretnék,  My Only Love Song címmel. 20 részes és részenként 30 perces. 

Az első pár percben megismerhetjük, a sikeres és arrogáns színésznőt, Song Soo Jung-ot. Mostani szerepe szerint,  a szomorú sorsú, Pyeong-Gang hercegnőt alakítja,  akit apja a király kitagadott, mert szíve választottja egy egyszerű származású férfi, On Dal. Soo Jung, szinte mindenkivel összeveszik a forgatáson, még saját menedzserével és stylistjével is. Amikor aztán sértődötten beszáll a kisbuszba, hogy hazainduljon, beesteledik és hirtelen nagyon nagy ködbe keveredik, ráadásul szörnyen elfárad, majdnem elalszik. Illetve, ekkor hirtelen, egy nagy koppanásra egyből magához tér és megáll a kocsival, olyan érzése van, mintha valakit elütött volna. 
Amikor kiszáll, először azt hiszi még mindig a forgatáson van és egy gyaloghintót cipelő hordároknak ütközött. Ekkor azonban,  katonák jönnek érte és börtönbe hurcolják, hiába tiltakozik, hogy ez nem volt a forgatókönyvbe. Bezárják, egy fiatal férfi mellé, aki szintén a Joseon kor viseletében van és kiderül, a férfi neve, On Dal. Lassanként,  Soo Jung felfogja, jelenleg nem forgatáson van, hanem a Joseon korban, egyetlen pedig akire számíthat, nem más, mint a történelemből ismert, On Dal, aki azonban szöges ellentéte a könyvekben írt jellemzésnek és kizárólag egy dolog érdekli, ez pedig a pénz.
Négy részt láttam eddig és nekem nagyon tetszik, igazán vicces és jó a szereposztás. 
Főszerepekben : Song Jung, avagy Pyeong-Gang hercegnő : Kong Seung Yeon és On Dal szerepében : Lee Jong Hyun

20.The Best Hit

2017. Június 2-án indult a KBS2 csatornán egy szintén időutazásos dráma. Ellenben a legtöbb ilyen témáju sorozattal, itt nem a Joseon korba utaztak vissza,  hanem a 80-as évekből napjainkba. A dráma műsorideje, pénteken és szombaton este 23.00 óra. Két epizód egyszerre és részenként 35 perces. 

Yoo Hyun Jae, a 80-as években, hatalmas sztár, tinik bálványa. Barátnője, Hong Bong Hee, szintén nagyon népszerű, a nemzet tündérének tartják. A Hyun Jae-t menedzselő ügynökség vezetője, Lee Soon Tae és fia,  Jae Gwang, rengeteg pénzt keresnek a hisztis és borzasztóan beképzelt sztárral, akinek számos rigolyája nehezíti az életüket,  nem is beszélve botrányairól. Egy napon aztán, amikor Hyun Jae ismét botrányba keveri magát és el kell menekülnie a riporterek elől, eltűnik és többé senki sem látja. Kocsiját, egy tóparton találják meg és emiatt azt feltételezik, hogy öngyilkos lett, ezért pedig a nemzet tündéréből,  első számú nemzeti ellenséggé avatják, Bong Hee-t, a szerencsétlen barátnőt. A valóság azonban teljesen más és sokkal hihetetlenebb, ugyanis a nagyképű sztár, a viharban, ami eltűnése napján keletkezett, a stúdió tetejéről, egy gördeszkával csúszva a lépcsőn lefelé, a jövőbe, azaz napjainkba, 2017-be érkezett. 
Négy rész után úgy gondolom,  hogy jó kis sorozat lesz,  kicsit családi szálakkal átszőtt,  poénos,  romantikus,  időutazós sztori. Nekem eddig tetszett és biztosan nézem tovább is.

19.My Sassy Girl

Nemrégiben kezdődött ez az új történelmi sorozat, pontosabban, május 29-én, hétfőn, és  kedden este 22.00-kor van a műsorideje az SBS csatornán. Itt is 35 perces epizódok vannak, két részt adnak egyszerre. 

A történet a Joseon korban játszódik és már rögtön az elején nagyon izgalmas jelenetekkel kezdődik.  Wheejong  király ugyanis,  gyakorlatilag tehetetlen a nagyhatalmú minisztere, Jung Ki Joon ellen és kénytelen hinni a gonosz miniszter által elterjesztett pletykáknak,  miszerint a királynő,  a király nagybátyjától vár gyermeket. Így a királynőt száműzték a palotából, el kellett búcsúznia kislányától, Hymeyong hercegnőtől, de közben Jung miniszter már kiadta a parancsot, hogy a varosból kiérve öljék meg a mindenórás,  várandós nőt. A hűtlenséggel megvádolt Wol Myeung eközben,  egymaga megmenti a királynőt a gyilkosoktól és elviszi a királyhoz az időközben megszületett herceget. A történet sok évvel később folytatódik, amikor is Gyun Woo a Csing dinasztiában tanult, miniszteri családból származó fiú,  a király nagy kedvence visszatér Joseonba. Rögtön az első estén összefut Hymeyong hercegnővel,  aki nem éppen józan állapotában van és teljesen félreérti a segítőkész ifjút.
Két részt láttam eddig és szerintem nagyon jó kis sorozat lesz,  bár komédia, de nagyjából mindenféle drámai elemekkel. 
Főszerepekben: Joo Won és Oh Yeon Seo

18.Mystery Queen

KBS2 csatornán indult ez a sorozat, műsorideje szerda és csütörtök este 22.00 óra. 

A sztori főszereplője , Yoo Seul Ok , aki egy unatkozó háziasszony. Nagyon korán férjhez ment,  így nem tudta megvalósítani álmát,  hogy nyomozó legyen. Férje ügyész és szinte soha nincs a feleségével,  egész napját rendszerint anyósával tölti,  aki szinte cselédként ugráltatja. Egyetlen mentsége, hogy kiszabaduljon kicsit ebből a mókuskerékből a legjobb barátnője, aki egy étterem tulajdonosa. Így azzal az ürüggyel, hogy barátnőkénél tanul főzni, elmehet otthonról hosszabb időre is. Valójában azonban jóban van a helyi rendőrség fiatal rendőrével,  Hong hadnaggyal és már sok apróbb bűnesetet nyomoztak ki együtt. Egy napon aztán, a helyi piacon látszólag mindennapos bűneset történik,  Seul Ok azonban rájön,  hogy ez egy súlyos kábítószerügy. Amikor aztán éppen tettenérésre készülnek a piacon,  összefutnak a Szöuli rendőrség híres nyomozójával, Ha Wan Seung-al, aki már egy éve dolgozik ezen az ügyön és nagyon nem örül,  hogy belekontárkodtak. 
Főszerepekben: Choi Gang Hee, Kwon Sang Woo

17.Suspicious partner

2017. Május 10-én indult az SBS csatornán ez a 40 részes dráma. A részek számától szerintem nem kell megijedni,  mert szerdán és csütörtökön este, 22.00-kor van a műsorideje,  egyszerre két részt adnak és részenként 35 perces. 

Eddig négy részt láttam és nagyon tetszik,  mert humoros,  de azért krimiszálakkal átszőtt a történet. 
Adott egy ügyész, Nam Ji Wook, aki híres arról, hogy igazságos és ezáltal utálják ügyésztársai és egy fiatal lány, Eun Bong Hee, aki rengeteg tanulással, bírónak készül, ám sehova sem veszik fel gyakornokoskodni. A reggeli tömegközlekedésben, a buszon találkoznak egymással először, amikor is Bong Hee perverz,  tapogató alaknak kiáltja ki az ügyészt. Ezután egy szálloda halljában Ji Wook szem és fültanúja lesz a lány és vőlegénye szakításának, majd megsajnálja a szerencsétlen és megalázott Bong Hee-t és úgy tesz, mintha érdeklődne iránta, hogy a szakítás utáni kellemetlen helyzetéből kimentse. Mivel a lány holtrészegre issza magát, hazaviszi magához, ahol is reggel Bong Hee  felébred és csak emlékfoszlányai vannak az éjszakáról. Később kiderül, hogy a lányt végre felvették egy ügyész mellé gyakornoknak, aki persze nem más,  mint Ji Wook. Bong Hee,  bár nem kedveli főnökét, de nagyon igyekszik munkahelyén,  nem tudja azonban megemészteni, hogy vőlegénye egy egyetemi csoporttársukkal csalta meg. Folyton fenyegetőzik, ha együtt látja őket, hogy megöli a fiút. Mígnem egy napon, amikor este hazatér lakásába, leszúrt vőlegénye holttesttébe botlik és rögtön tudja, hogy senki másra nem számíthat, csak szigorú főnökére.

16.Innocent Thing

Ezúttal, egy 2014-es filmet szeretnék ajánlani, amiben Jang Hyuk a férfi főszereplő. Tulajdonképpen, thrillernek mondanám, bár csak a vége felé kezd durvulni a sztori. 

A történet egy középiskolában kezdődik, ahová csak lányok járnak. Itt dolgozik a volt rögbijátékos, Joon Ki,  mint testnevelés tanár. A fiatal és jóképű tanár úrért minden lány odáig van, de különösen Young Eun,  aki gyönyörű és az a pletyka kering róla, hogy egy nagyon gazdag cégelnök eltitkolt lánya. Először csak mindig a tanár közelében van és véletlenül belebotlik,  ám hamarosan már komoly önmegtartóztatás szükséges Joon Ki-nak, hogy a kislány közeledéseit hárítsa. Otthon eközben, terhes felesége, Seo Yeon várja, aki szintén tanít és korrepetálást is vállal. Amikor a férfi megpróbálja távoltartani magától Young Eun-t, az más taktikába kezd és Seo Yeon-hoz kezd járni korrepetálásra. A helyzet egyre inkább élesedni kezd, amikor Seo Yeon rájön, hogy Young Eun nemcsak tanáraként kezeli a férjét. 
Az emberi kapcsolatokat nagyon jól jellemző és a végére eléggé eldurvuló, feszültséget egyre inkább fokozó thriller. Jang Hyuk nagyon jó színész, bár nem ez volt a legemlékezetesebb szerepe nyilván, de szerintem itt is jól alakított. A színésznők pedig mindketten gyönyörűek és abszolút illettek szerepükbe. Név szerint, a feleség, Seo Yeon szerepében: Sun Woo Sun és a csábító diáklány,  Young Eun: Jo Bo Ah
 

15.Whisper

2017. Március 27-én indult az SBS  csatornán,  16 résszel ez az izgalmas sorozat. Műsorideje, hétfő és kedd, este 22.00 óra. 

Shin Young Joo nyomozónő éppen esküvőjét tervezgeti vőlegényével, Hyun Soo-val, aki egyben kollégája a rendőrségen. Édesapja azonban, aki riporter nagy bajba keveredik miközben a nagyhatalmú cég a Tae Baek ügyvédi iroda zűrös és törvénysértő ügyei után oknyomoznak riportertársával, aki jóbarátja is egyben. Amikor barátját meggyilkolják, az első számú és gyakorlatilag egyetlen gyanúsított az ügyben,  Young Joo édesapja. Azzal gyanúsítják, hogy megölte barátját, mivel nem tudta visszafizetni a kölcsönzött pénzt. Young Joo kétségbeesetten küzd a hatalmas  cég ellen aki minden eszközt bevetve igyekszik elítéltetni apját. Az ügy tárgyalása, az igazságosságáról és korrupció elleni küzdelméről híres, Lee Dong Joon bíróhoz kerül, aki ösztönösen érzi is, hogy nem a valódi tettes ül a vádlottak padján. A hatalmi gépezet azonban megállíthatatlan és Dong Joon-t is utoléri. Megzsarolják és válaszút elé állítják: Becsületes marad és igazságos ítéletet próbál hozni, ezzel elveszítve munkáját és eddigi életét,  avagy, elveszi a nagyhatalmú cég elnökének a lányát és elítéli Young Joo apját, elfoglalja pozícióját a Tae Baek-nél. Élete legnehezebb döntése vár rá...
Rendkívül izgalmas, fordulatokkal teli sorozat,  mondom ezt, mindössze három rész után. Ajánlom mindenkinek...

14.Missing Nine

Ezúttal, egy,  már végetért, 16 részes drámát szeretnék ajánlani, amiről azért csak most írok,  mert sajnos nagyon sokáig állt a magyar fordítása,  csak nemrégiben kezdték újra, a 3. résztől. 2017. április 15-én lett vége az MBC csatornán. 

A sztori,  a Lost című sorozatra hasonlít,  elsőre,  de szerintem érdekesebb és nagyon jól megrendezett lett, talán a szereposztás miatt is. 
A híres, Legend Entertaintment, csúcskategóriás repülője, 9 emberrel a fedélzeten,  lezuhan a tengerbe, egy lakatlan sziget közelében. Ra Bong Hee, a sztárokkal és menedzserekkel utazó stiylist az egyetlen túlélő akit megtaláltak. Csakhogy, Bong Hee a sokkhatás miatt elvesztette emlékeit és most ráadásul, szembekerül a fanatikus rajongókkal és a mindenre elszánt cégvezetéssel is, akik  mind tőle várják az igazságot, hogy mi is történt a többiekkel....Egy  biztos, nem a légiszerencsétlenségben haltak meg....
A stilyst szerepében, Baek Jin Hee, a leáldozóban lévő sztár: Seo Joon O,  de az EXO-s Chanyeol is játszik a filmben.

 

13.Tunnel

Most indult,  2017. Március 25-én, az OCN csatornán a Tunnel című sorozat,  műsorideje,  szombaton és vasárnap este 23.00 óra. 

1986-ban,  Park Gwang Ho nyomozó, egy sorozatgyilkosság ügyében nyomoz. Az áldozatok, fiatal, vékony, törékeny nők közül kerülnek ki és valami rejtélyes oknál fogva, a bokájukon, apró fekete pöttyök vannak. Gwang Ho, különösen megrendül amikor az utolsó áldozat férje és kisfia, aki még csecsemő szenvedését látja az elvesztett feleség és anya hiánya miatt. A férj,  rendszeres időközönként felkeresi a rendőrségen, hogy jutott-e már bármilyen eredményre a gyilkossággal kapcsolatban. Gwang Ho, amikor újra és újra átgondolja az ügy részleteit, rájön, hogy minden gyilkosság helyszíne egy alagút közelében van. Elmegy oda és egyszercsak észrevesz egy kapucnis, sötét ruhás alakot, majd amikor üldözőbe veszi,  valaki leüti és elájul. Amikor magához tér, az alagútban fekszik és vérző fejjel az ellenkező irányba indul, mint ahonnan bejött. Csakhogy amire kiért az alagútból, egy más, ismeretlen világba csöppent, a felhőkarcolós   2016-os Szöulba.

12.Strong Woman Do Bong Soon

Egy érdekes vígjáték drámát szeretnék ezúttal ajánlani, amire azért mondom ezt a jelzőt, mert az első részét tekintve komédia, aztán egy thriller lesz belőle gyakorlatilag. Legalábbis, az eddigi részek alapján. 2017. Február 24-én indult, a JTBC csatornán, a Strong Woman Do Bong Soon című sorozat. Műsorideje, pénteken és szombaton este 23.00 óra. 

Bong Soon,  látszatra, egy átlagos lány. Valójában azonban,  családjában,  női ágon öröklődő, emberfeletti, szupererő birtokában van. Ezt az erőt azonban, szigorúan csak az igazságszolgáltatás érdekében használhatja, mert különben elveszíti. Jelenleg éppen munkanélküli, pedig jelentkezését már számtalan helyre beadta, de leginkább a híres számítógépes játék és szoftverfejlesztő céghez, az Ainsoft-hoz szeretne bekerülni. Persze, innen is rögtön elutasítják. Amikor azonban, a cég fiatal elnöke, Min Hyuk, egy véletlen folytán szemtanúja lesz annak, hogy Bong Soon egymaga péppé vert hét gengsztert, mindenképpen alkalmazni akarja, ámde testőrnek és nem játékfejlesztőnek. Végül azonban megegyeznek, hogy busás fizetéssel, mégiscsak testőre lesz a férfinak, hogy megvédje az őrült zsarolótól, de amikor elhárul a veszély, átkerül a fejlesztő osztályra.

11.Defendant

Szintén egy szuperizgalmas drámát szeretnék ajánlani, amely az SBS csatornán indult, január 23-án, 18 résszel. Műsorideje, hétfő és kedd este 22.00 óra. 

Park Jung Woo, a Szöuli Központi Ügyészség egyik neves ügyésze, egy napon a börtönben ébred és egyáltalán nem emlékszik hogyan került oda. Nem tudja, mi történhetett vele, de rabtársai elmondása alapján, felesége és lánya megölésével vádolják, már négy hónapja van börtönben és az első tárgyalásán is túl van. Csakhogy, a saját utolsó emléke, kislánya születésnapja,amit feleségével közösen, otthonukban ünnepeltek. Rövid idő elteltével azonban egyre világosabb számára, hogy nem lehet családja gyilkosa, minél  több emlék jut eszébe, annál biztosabb benne,  hogy valaki, vagy valakik ölték meg a feleségét és kreált bizonyítékok alapján csukták le. Elhatározza hát, hogy mindenáron kideríti az igazságot. Ji Sung, Jung Woo ügyész szerepében fantasztikus, mint általában, a Cha Min Ho-t alakító Uhm Ki Joon is nagyon eltalált szereposztás, összeségében egy magával ragadó, fordulatokkal teli sorozat.

10.Saimdang the herstory

Egy időutazásos drámát szeretnék ezúttal ajánlani az új sorozatok közül,  ami január 26-án indult az SBS csatornán,  30 részes lesz. Műsorideje, szerda és csütörtök este 22.00 óra. 

Seo Ji Yoon művészettörténész,  de mivel férjhez ment és gyermeke született,  fel kellett adnia karrierjét. Férje,  jól kereső befektetési tanácsadó. Úgy tűnik,  hogy minden jól alakul életében,  visszatér munkájába, hiszen kisfia már iskolás és egy professzor mellett kap állást,  akinek segített kutatásában,  pontosabban,  inkább maga végezte szinte az egészet. A kutatás témája pedig a híres AnGyeong festmény a Gyémánt hegyről. A professzor úgy gondolja, hogy ezt a műkincset találta meg. Ji Yoon azonban kételkedik benne és amikor a festmény bemutatóján erre rákérdez egy tanítványa,  bevallja, hogy korántsem biztos a mű eredete. Főnöke, a professzor ezért nagyon dühös lesz rá és egy Toscana-i munkautazáson,  mindenki előtt lejáratja és állásából is kirúgatja Ji Yoon-t. Egy véletlen folytán azonban az olasz utcákon egy könyv kerül a nő kezébe, amiben felismeri a festményt és felkeresi a könyvben említett helyet. Itt talál egy nagyon régi naplót egy kép mögött,  a portréban pedig,  saját magát ismeri fel. Csakhogy,  a nő a képen,  Joseon kori hanbokban van. Ji Yoon-nak ettől kezdve fura látomásai vannak, amelyekben maga is szerepel,  a festmény korabeli időkben. 
A sorozat két főszereplője,  Lee Young Ae és Song Seung Heon, nagyon kedvelt színészeim,  de őszintén szólva, az első két rész,  nemhogy nem tetszett, de kimondottan unalmas volt,  véleményem szerint. A harmadik résztől kezdve aztán,  amikor is a Joseon korba visszakerül a történet, már kezd egyre izgalmasabb lenni. Eddig 4 részt láttam belőle és a 4. már kimondottan jó volt,  nagyon várom a folytatást. Tehát,  szerintem, aki elkezdi nézni, tartson ki és ne adja fel 2 rész után. A sorozat,  letölthető és a felirat az Ázsia Ékkövei oldalon található.

9.Solomon's Perjury

Egy iskolában játszódó új sorozatot szeretnék ajánlani ezúttal, amit még tavaly, 2016.december 16-án kezdett vetíteni a JTBC csatorna. Pénteken és szombaton este, 20.30-kor játszák. 

Ko Seo Yeon,  az osztályelnök, legjobb tanuló, és egy fiú osztálytársa, Joon Young  találnak rá, Lee So Woo,  egy fiú holttestére, aki szintén az osztályukba járt, méghozzá iskola udvarán. Először,  úgy gondolják, hogy öngyilkosság történt, hiszen a fiú nemrégiben kilépett az iskolából is és egyébként is nagyon zárkózott, depresszióra hajlamos egyéniség volt. Az iskola tanulói azonban tudják, hogy a halálesetet megelőző napokban, So Woo, több alkalommal is összetűzésbe keveredett, Choi Woo Hyuk-al, aki viszont domináns fiú volt az iskolában és mindenki nagyon félt tőle. Többen tanúja voltak annak is ahogy Woo Hyuk megverte és fenyegette a fiút. A rendőrség úgy gondolja, hogy lezárhatják az ügyet és először öngyilkosságot állapítanak meg, azonban, Seo Yeon, akinek édesapja nyomozó, kap egy levelet, ami bár névtelen, de vádiratként van megcímezve és azt állítja, hogy So Woo halála, nem volt öngyilkosság, hanem Choi Woo Hyuk ölte meg. A levélből az iskolaigazgató is kapott, de később kiderült, hogy széttépte, nehogy ártson az iskola hírnevének. Seo Yeon átadja apjának a levelet, aki megígéri, hogy kinyomozzák az igazságot. Ez azonban nem egyszerű, mert a levélben megvádolt  Woo Hyuk apja nagyon befolyásos ember és minden eszközzel próbálja megállítani a nyomozást. Egy fiatal nyomozónő kapja meg az ügyet, aki érzi, hogy az igazság még rejtve van, de nincs könnyű dolga, mert úgy tűnik, hogy egyenlőre, maguk a diákok is hallgatnak arról, hogy mit tudnak. Egészen addig, amíg Seo Yeon, úgy dönt, hogy kézbe veszi a nyomozást és szembeszáll a felnőttekkel, akik nem kideríteni, hanem elfedni akarják mi történt. 
Közeli barátaival, aláírást gyűjtenek, hogy diákokból álló tárgyalást vezessenek le, kiderítsék az igazságot. 
Jó kis sorozat, nagyon érdekes látni, hogy itt is milyen fennhatósága van az iskolának és a tanároknak a diákokkal szemben, nekem nagyon tetszik, érdemes nézni. A videó több oldalról is letölthető és a felirat az Ázsia Ékköveiről.

8.The Good Wife

Igaz,  hogy csak két részt láttam eddig ebből a sorozatból,  nagyon nem ismerem a szereplőket sem,  de biztosan nézem tovább,  mert izgalmasnak és fordulatosnak ígérkezik. 2016 nyarán játszották a TVN csatornán,  16 résszel. 

Magyar felirat azonban csak most érhető el hozzá az Ázsia Ékkövei oldalon. 
Lee Tae Joon,  sikeres ügyész,  aki híres korrupció elleni harcáról. Egy napon azonban,  botrányos videót szivárogtatnak ki róla,  amelyen, nemcsak megcsalja feleségét egy prostituálttal,  de ráadásul még hivatali ügyekben is kompromitálja magát. Ezért aztán nyomozás indul ellene és elítélik,  börtönbe zárják. Felesége,  aki 15 évvel ezelőtt,  miatta adta fel ügyvédi karrierjét,  a nyilvánosság előtt, Hye Kyung, kitart mellette,  valójában azonban,  magában vívódik, hogy elváljon-e hűtlen férjétől. Ráadásul,  mivel férje már nem tudja eltartani családját,  Hye Kyung feladata lett a pénzkeresés,  hogy tinédzser korú fiuk és lányuk,  semmiben se szenvedjen hiányt. Nyolc hónappal férje bebörtönzése után,  ismét dolgozni kezd ügyvédként,  szerencséjére,  volt osztálytársa,  Seo Joong Won alkalmazza èdesapja ügyvédi irodájába,  melyet testvérével vezetnek. Első ügye pedig,  rögtön egy nehéz eset,  egy asszonyt,  férje megölésével gyanúsítanak,  bár esküszik rá, hogy nem Ő a tettes. Hye Kyung hisz neki és a teljesen reménytelennek tűnő ügyből,  eléri, hogy védencét minden vádpontból felmentsék.  Ami viszont nagyon furcsa,  hogy kiderül, az ügyet,  börtönben ülő férjének köszönhetően bízták rá....
Ajánlom minden krimit kedvelőnek,  ígéretes az eddigiek alapján.

7.VOICE

Egy nemrégiben indult sorozatot szeretnék ajánlani, elsősorban a thrillert kedvelők számára. 

Az OCN csatorna tűzte műsorára, a Voice című sorozatot, szombaton és vasárnap este 23.00-kor.
Moo Jin Hyuk, a Szöuli rendőrség, többszörösen kitüntetett nyomozója, egész élete összeomlik, amikor felesége egy brutális gyilkosság áldozatává válik.
A gyilkost, elméletileg elkapják, de az egyetlen tanú szerint, aki a rendőrség segélyhívójának ügyfélszolgálatosa, Kang Kwon Ju, nem az igazi tettest tartóztatták le. A segélyhívásról készült felvételek ráadásul hiányosak és pont a gyilkos hangja nem hallható. Kwon Ju rendőrnő azonban állítja, hogy azon az estén, nem ennek a férfinak a hangját hallotta. Személyesen is érintett, hiszen akkor este, édesapját is halálra gázolták, aki a helyszínre küldött rendőr volt, azt pedig senki nem tudja, hogy amióta egy súlyos balesete volt, a lány különösen jól hallja a különböző tárgyak, a mindennapi életben található zajok, neszek hangjait.
Három évvel később, Kwon Ju rendőrnő, visszatér a Szöuli ügyészséghez és az Amerikában tanultak szerint, megkezdi a Szöuli rendőrség segélyhívójának és az ehhez kapcsolodó gyorsreagálású akciócsapatnak a megszervezését.  Az Aranycsapat elnevezésű nyomozóosztag élére, Jin Hyuk nyomozót tervezi kinevezni. Csakhogy, amikor a férfi meglátja, hogy visszatért, heves indulatokat vált ki Kwon Ju személye belőle, még mindig hibáztatja felesége halála miatt.
Egyáltalán nem hajlandó elfogadni a felkínált pozícíót, ám a rendőrnőt ez kicsit sem érdekli, éles helyzet elé állítja, amikor egy fiatal lánytól segélyhívás fut be a rendőrségre. A lányt sikerül megmenteni és ezzel a rendőrkapitány megadja az engedélyt az Aranycsapat megszervezésére, a nyomozóknak pedig csak egyetlen választása marad, elfogadni az új felállást.
A sorozat, első perctől, sok izgalmat, fordulatot tartogat, így a műfaj kedvelőinek biztosan nagyon tetszeni fog.

 

6.Commitment

Ezúttal,  egy nem éppen új, hanem 2013-as filmet szeretnék ajánlani,  amit magam is most láttam és nagyon a hatása alá kerültem. 

Az észak-koreai kém, akinek családja,  fia,  Myung Hoo és lánya Hye In, hazájukban maradt,  egy utolsó megbízást kap főnökétől, a magas rangú tábornoktól, Sang Chul-tól. Amennyiben sikeresen teljesítette a feladatot,  vissza térhet családjához északra.  Az akció azonban nem sikerül és az apát lelövik délen, két gyermeke pedig munkatáborba kerül északon. Amikor a fiút,  Myung Hoo-t felkeresi a tábornok, azzal az ajánlattal, hogy legyen ügynök és húgával együtt megmenekülhet, elfogadja. Átküldik délre,  ahol örökbefogadó család jelentkezik érte,  akik valójában,  úgynevezett alvó ügynökök, hosszabb ideje délen élnek,  de folyamatosan dolgoznak az északiaknak. Álcázásképp, középiskolába iratják, ahol elvegyülhet, 19 évesnek adja ki magát. Padtársa, az osztály számkivetettje, Lee Hye In,  akivel később közel kerülnek egymáshoz, amikor megmenti a lányt az iskolai zaklatóitól. Amikor pedig a dolgok nagyon bonyolódni kezdenek és segítségre van szüksége, Hye In-re számíthat egyedül. 
Egy nagyon izgalmas és romantikus szálakkal átszőtt kémtörténet, a férfi főszereplő,  T.O.P nagyszerű alakításával. Női főszereplő is nagyon jó választás volt,  Han Ye Ri is igazán meggyőző Lee Hye In szerepében . 
Akik szeretik a kemény, de jól megrendezett akció és romantikus filmeket,  biztosan nem csalódnak, ha megnézik. Elérhető magyar felirattal is.
 

 

5.Goblin

December 2-án indult a TVN csatornán a Goblin című sorozat, pénteken és szombaton este játszák, 16 résszel . 

A Koryo időszakban kezdődik a cselekmény , amikor is a nagy és legyőzhetetlen hadvezér, Kim Shin visszatér embereivel egy győztes csatából. A fogadtatás azonban nem igazán az amire számított , legalábbis a király és miniszterei részéről . A gonosz és hatalomra éhes főminiszter ugyanis ellene hangolja a királyt , aki féltékenységében, amiért népe jobban szereti a hős hadvezért, megöleti, Kim Shin egész családját , még szeretett húgát is . Végül , saját kérésére, a hadvezért mestere szúrja le a karddal , a harag és megbánás kardjával. Kim Shin azonban nem hal meg , az emberek sajnálata és szeretete életben tartja , de a karddal a mellkasában kell élnie halhatatlan életét , hacsak egy nő , aki a menyasszonya lesz és őszintén szereti , ki nem húzza a kardot , megváltva ezzel örök életétől. 
915 évvel később , deokkebiként, megmenti egy terhes nő és gyermeke életét , akik halálos baleset áldozatai lettek volna . Ily módon beleavatkozva az emberek életébe , a megmentett és  immár 9 éves kislány , Eun Tak, tudja , hogy más mint a többi gyerek . Látja a szellemeket és hallja amit beszélnek . Azt mondják neki, hogy Ő Deokkebi menyasszonya . 
Nagyon szeretem eddig ezt a sorozatot , egymást váltják a vicces és megható jelenetek és ugyanakkor egyre bonyolódik a történet , még sok izgalmas jelenetet tartogatva nézőinek. Mindenkinek csak ajánlani tudom , romantikus , izgalmas és persze időutazós.

4.Man Living My House / Sweet Stranger and Me /

A KBS2 csatornán indult egy új sorozat,  hétfő és kedd esti,  22.00 órai vetítéssel. A most végetért Moon Lovers műsoridejét vette át.
Hong Na Ri,  azt hitte, hogy élete sínen van,  hiszen szereti munkáját,  mint légiutaskísérő dolgozik ugyanis, barátja pedig akivel 10. éve vannak együtt, megkérte a kezét és már az esküvőjük szervezésénél tartanak. Ekkor azonban,  villámcsapásként éri a hír, hogy édesanyja, egy autóbalesetben életét vesztette. Mivel szülei elváltak,  édesapja örökös kicsapongása és szerencsejáték szenvedélye miatt,  anyja egyedül élt vidéki házában és egy gombócda főzőt vezetett. Na Ri csak ritkán látogatta, bár nagyon szerette édesanyját. A temetés után a munkájába menekült, de mielőtt elhalasztott  esküvőjük újra kitűzött időpontja elérkezne, Na Ri rájön, hogy vőlegénye megcsalta kolléganőjével és jóbarátnőjével, Yeo Joo-val.
Szerelmi bánatában elhatározza, hogy elköltözik anyja vidéki házába, ami most már amúgyis a saját tulajdona lett. Legnagyobb megdöbbenésére azonban a házban egy férfit talál, aki talán még nála is fiatalabb és ráadásul azt állítja, hogy a mostohaapja, hiszen Na Ri édesanyjával összeházasodtak.
Eddig jutottam a történetben, két részt láttam és 4 rész ment eddig le. Különösebben számomra nem volt semmi ami megfogott volna ebben a  történetben, de ez persze még változhat, hiszen ez még nagyon az eleje. Viszont azt biztosan tudom, hogy nem lesz a kedvenceimhez sorolva, bár Lee Soo Hyuk ebben a drámában is eléggé figyelemfelkeltő jelenség.

3.One the way to the airport

Egy nagyon az elején járó drámát szeretnék ma ajánlani, ami igazán megfogott. Szerintem érdekes és bár mindennapi témákkal foglalkozik ez a sorozat, de ezeket mégis olyan módon tálalva, hogy a néző tényleg alig várja, hogy láthassa a következő részeket.
Choi Soo Ah, légiutaskísérő, férje, Park Jin Suk  pedig kapitány a Sidney- Incheon járaton. A férj egy hatalmaskodó zsarnok akinek természetes, hogy kiszolgálják és hogy minden akarata teljesül. Van egy kislányuk, Hyo Eun, aki 12 éves és fiatal kora ellenére számtalan iskolába járt már. Apja ugyanis fejébe vette, hogy mivel mindketten dolgozó szülők, így nincs idejük kislányukra és ezért legjobb lenne ha a gyerek, tőlük távol, valahol külföldön tanulna. Hyo Eun hiába is tiltakozik, mert apja egyszerűen kiveszi az iskolából és beíratja egy külföldi iskolába. Mivel Soo Ah barátnője, Song Mi Jin ismer egy férfit akinek kislánya szintén ottani iskolába jár, így elintézi, hogy Hyo Eun is odaköltözhessen a koreai származású házinénihez, aki vállalja, hogy gondját viseli a két kislánynak. Soo Ah így kicsit megnyugszik, hogy jobb lesz lányának, hiszen egy vele egykorú kislánnyal lakik együtt majd és ugyanabba az iskolába fog járni. Hyo Eun nagyon félve indul neki a nagy útnak és emiatt Soo Ah szörnyű lelkiismeretfurdalást érez. A kislány neheztel apjára amiért elküldi ám az hajthatatlan az ügyben. Amikor azonban Hyo Eun találkozik szobatársával, Annie-vel, rögtön összebarátkoznak és megszeretik egymást, olyannyira, hogy a kislány már lebeszéli Soo Ah-t a következő látogatásáról. Eközben, otthon Szöulban, Mi Jin elrángatja az immár sok szabadidővel rendelkező Soo Ah-t egy baráti rendezvényre, mondván, hogy köszönetet mondhat Annie édesapjának, Seo Do Woo-nak aki szintén jelen lesz. Csakhogy itt nem sikerül személyesen találkozniuk, csak telefonon beszélgetnek egymással. Amikor Soo Ah legközelebb elutazik lányához, szörnyű tragédia történik, kiderül ugyanis, hogy Annie meghalt egy balesetben. A kislány édesanyja, Hye Won, érthetetlen okból azonban, nem engedi meg férjének, hogy Annie hamvait hazahozza, de Do Woo, a nagymama és a nagybácsi könyörgésére mégiscsak hazaindul a kislány urnájával. Pont azon a járaton utazik, ahol Soo Ah a légiutaskísérő, akinek kapóra jön találkozásuk, hiszen elhozta Annie dolgait a házinénitől és szeretné odaadni az apjának. Miután a csomagot elkeverik, egy egész napot együtt töltenek a reptéren, beszélgetve, egymás mellett ücsörögve. Soo Ah aztán szemtanúja lesz ahogy Do Woo a naplementénél a Han folyóba szór kislánya hamvaiból. A férfinak nagyon jólesik, hogy Soo Ah is megsíratja vele együtt a lányát, míg felesége hallani sem akar a gyászról, de még Annie emlékéről sem. Búcsúzáskor aztán abban maradnak, hogy találkoznak még, de alig pár óra elteltével már, szinte folyton az együtt töltött időre, egymásra gondolnak. Soo Ah megijed a hirtelen jött érzéseitől és elhatározza, hogy többet nem találkozik a férfival ám a sors persze úgy hozza, hogy rövid időn belül ismét egymás mellett ücsörögnek Do Woo kocsijában. Ekkor már mindkettőjük számára világos, hogy nagyon vonzódnak egymáshoz.
Nekem már a Gentleman Dignity-ben nagy kedvencem lett Kim Ha Neul és most is nagyon tetszik Soo Ah szerepében. A Do Woo-t alakító Lee Sang Yoon pedig az Anygyali szemekből lehet ismerős a nézőknek.
Ajánlom mindenkinek aki szereti a romantikát!

 2.Our Gab Soon

Ezúttal, egy 50 részes családi drámát szeretnék ajánlani. Kicsit ijesztően hangzik, hogy ilyen hosszú, de szerintem, elég sok fordulat, intrika és romantika van ebben a sorozatban amiért érdemes nézni. Leginkább egyébként a Lee Soon Shin the Best című, szintén családtörténethez hasonlítanám.
A történet középpontjában, Shin Gab Soon áll, egy fiatal lány, aki viszont már 10 éve együtt van, középiskolai szerelmével, Gab Dol-al , de még mindig nem házasodtak össze, dolgozni is csak a lány dolgozik, mert barátja már jó pár éve a közalkalmazotti vizsgára tanul. A két család, vagyis főképp a két édesanya nagyon ellenzi a fiatalok kapcsolatát, mindketten úgy gondolják, hogy gyermekeik sokkal jobb párt érdemelnek.
Gab Soon szereti a fiút, de elege van már a lustaságából és abból is, hogy más lányokkal is flörtölget. A helyzet akkor élesedik ki igazán amikor Gab Soon-t kirúgják részmunkaidős állásából és Gab Dol-al is összevesznek. Később kibékülnek ugyan, de ezt már eltitkolják családjuk elől és mindketten nagyon elhatározzák, hogy keményen tanulnak majd és ezúttal sikerül letenniük a vizsgákat. Gab Soon olyannyira komolyan veszi az elhatározását, hogy még egy buddhista kolostorba is elvonul, hogy csak a tanulásra koncentráljon. A templomban azonban olyan dologgal kell szembesülnie, ami egész életét megváltoztatja. Kiderül, hogy teherbe esett Gab Dol-tól.
Természetesen, a dorama nemcsak kettejükről, hanem családtagjaikról is szól, sok érdekes, egyedi karakterrel fűszerezve. Nyilván nem az izgalmas és látványos akciófilmekhez hasonlítva, de egy olyan törtenet ami leköti nézőit. Kim So Eun és Song Jae Rim párosa pedig teljesen életszerűvé, hihetővé teszi ezt a drámát.

 

1.K2

Egy nemrégiben, szeptember 23-án kezdődött sorozatot szeretnék elsőként ajánlani. A TVN csatorna tűzte műsorára, pénteken és szombaton este nyolckor.
Főszerepekben, Ji Chang Wook és Yoona.
Nos, a kritikája először nagyon lesújtó volt ennek a drámának, de szerencsére én előbb láttam az első részt és csak utána olvastam a fanyalgó kommenteket. Őszintén szólva egyáltalán nem értettem mi baj van a sorozattal, mert engem már az első rész is megfogott és vártam a folytatást, mára pedig öt rész után nagyon tetszik a film.
A sztori, egy Irakban szolgáló, de koreai származású testőr, katona, Kim Je Ha és egy, nagyhatalmú az elnökválasztás nagy esélyesének tartott képviselő lánya, Ko An Na, illetve családja körül bonyolódik. Az éppen Európában menekülő Je Ha, aki kiválóan képzett katona ,  véletlenül egy metróállomáson összefut a hálóingben, mezítláb, szintén menekülő lánnyal, aki segítségért könyörög és aki nem más, mint a képviselő lánya, An Na. Mivel a fiú anyanyelvén szólal meg, megsajnálja és bár maga is súlyosan sebesülten menekül, mégis próbál segíteni a lánynak. Mire azonban felér a metroból már csak azt látja ahogy üldözői egy autóban elviszik An Na-t. Hazatérve Koreába, próbál új életet kezdeni és toronyházakra kell reklám plakátokat függesztenie. Pechére azonban, pont ott dolgozik, ahol az elnökválasztás legnagyobb esélyese éppen feleségét csalja fiatal szeretőjével és ráadásul, támadás éri az épületet, ezért Je Ha közbelép és lefegyverzi a támadókat. Ezután eltűnik és vidékre menekül. Csakhogy, sem a képviselő, de leginkább ádáz és hatalomra éhes felesége, Yoo Jin,  nem hagyhat szemtanút, ezért megindul a hajtóvadászat Je Ha után. Amikor aztán a vidéki, öreg házaspár élete is veszélybe kerül akik a fiút befogadták, akkor úgy dönt, hogy inkább felkeresi ellenfeleit és a nagyszámú testőrségre fittyet hányva, egyszercsak megjelenik, Choi Yoo Jin nappalijában.
A sorozat, eddig a percig is már rengeteg nemvárt fordulatot produkált, de innentől kezd csak igazán izgalmas lenni, nagyon sok színvonalas harcjelenetet és romantikus perceket is tartogat még nézőinek. Yoona és Ji Chang Wook párosa pedig nagyon összeillő véleményem szerint. Tehát, én mindenkinek csak ajánlani tudom, szerintem senkinek sem okoz csalódást ez a pörgős, izgalmas krimi.