Napi fotó 2018. 7-12.

december 19.
Rizssütit Karácsonyra? 
 
 
december 16.
A Soul Torony (N-Tower, a Namsan hegyen) is várja már a Karácsonyt :-)  
 
 
 
december 12.
  
Íme, az év sportolója Dél-Koreában! Son Heungmint a az angol Tottenham csapatának csatárát elsöprő fölénnyell szavazták meg a Gallup Korea közvéleménykutatásán. Gratulálunk a gólkirálynak! :-) 
 
 
 
december 10.
 
Dél-Korea új sportcsillag reménysége, Cha Junhwan (17) bronzérmet nyert az ISU Műkorcsolya Grand Prix-n Vancouverben.  A fotó az esemény gálaestjén készült december 9-én. Cha az első dél-koreai férfi műkorcsolyázó, aki érmet nyert a rangos világversenyen. Gratulálunk! :-) 
 
 
 
 
december 8.
Hanbok bemutató - ezúttal nem egy menő szállodában, hanem a Szöul Station várótermében szórakoztatják a modellek az utasokat
 
 
 
 
december 6.
Ahogy kell, december 5-én este megérkezett a Mikulás Szöulba:-) 
Jelenlegi tartózkodási helye: a Cheonggyecheong patak a Belvárosban ^^  
 
 
 
december 3.
Készülnek a télre Szöulban, a fák is meleg kötött kabátkákat kaptak :-) (Myeongdong negyed)
 
 
 
 
november 30.
December 1-jén indult a tvN csatornán Hyun Bin és Park Shinhye főszereplésével egy 16 részes, igen érdekesnek ígérkező  új sorozat "Memories of the Alhambra" címmel. Hyun Bin 2015 óta nem vállalt szerepet sorozatokban, helyette inkább filmezett, legutóbb időkben hol fegyvercsepmészként (Negotiation), hol pedig zombikkal küzdő Joseon-korabeli hercegként láthattuk őt a filmvásznon (Rampant). Az új sorozat románc is és kicsit sci-fi is, és a festői Spanyolországi Granadában forgatták legtöbb részét.   
 
november 26.
Kutyajóvilág a Kék Házban :-) Moon Jaein elnök, felesége Kim Jung-seok és Gomi, a Kim Jong-un észak-koreai vezetőtől ajándékba kapott hófehér pungsu kutya, valamint a hat gyönyörű kölyök. A pungsu a Koreai-félsziget őshonos kutyafajtája       
 
 
 
november 21.
 
Ma indítja az SBS egy igen érdekesnek ígérkező sorozatát "The Last Empress" címmel. A sorozatnak annyi köze van a nagysikerű, hasonló című filmhez, hogy abban a korban játszódik, de a történet teljesen más.  Figyelemfelkeltőnek: a képen látható pár (Shin Sungrok és Jang Nara) házaspár ugyan, de nem igazán szerelmespár, mert a trónörökös testőre, a "háromszög"  harmadik tagja  (Choi Jinhyuk) itt nem látszik...  A sorozat 48, 35perces részből áll, egy alkalommal 2 epizódot láthatunk... :-)
 
 
 
november 19.
Mondhatni igencsak "testhezálló" szerepet kapott Kim Jisuk :-). November 16-án indult a tvN csatornán a "Top Star, Yoo Baek" c. sorozat,a melyben Kim egy önző és önimádó, ámde nagyon népszerű színészt alakít. Sajátmagát sodorja bajba, úgyhogy el kell tűnnie a színről, egy darabig egy távoleső kis szigeten húzza meg magát. Ahogy kell, itt aztán máshogy látja a világot és talán esélyt kap a megváltozásra is...  
 
 
november 16.
Sűrű köd ül ezekben a napokban Szöul utcáin és felette, amelyért a felelős elsősorban a szállópor.  A mérések szerint a főváros levegője nagyon rossz, és az ekövetkező napokban az is marad :-( 
 
 
 
 
november 14.
Park Haejinnek jól áll a tűzoltó tiszti egyenruha :-) Ez nem egy filmforgatás ezúttal, a fotó abból az alkalomból készült, hogy a "Man to Man" sztárját tiszteletbeli tűzoltónak választották, mivel sokat tett a koreai lánglovagok imázsának növelése érdekében   
 
 
november 12.
Gomi, a Koreai-félszigeten őshonos pungsan fajtájú szuka kutya Moon Jae-in elnöki palotájában lakik. A kép még szeptemberben készült, amikor Kim Jong-un észak-koreai vezető találkozójuk alkalmával Moon elnöknek ajándékozta a kutyát, aki egyébként már harmadik "királyi kutya". Gomi a napokban 6 egészséges kis fehér kölyöknek adott életet , így az elnöki kutyacsalád alaposan megszaporodott :-)   
 
 
 
november 11.
November 11-e Koreában az igencsak kedves Pepero-nap, amikor édességet szoktak ajándékozni egymásnak azok, akik kedvelik, szeretik egymást. Eredetileg a Koreában 1982 óta gyártott peperóval (csokiba, mártott édes ropi pálcika) kedveskedtek egymásnak, ma már mindenféle édesség játszik :-)
 
 
 
 
 
 
 
napi november 9.
Ősz a parkban
 
 
november 7.
A Joseon-kori kiszengek (koreai gésák) öltözete és hajviselete ihlette a kedden Daegu-ban tartott divatbemutatót
 
 
 
november 4.

Kétnapos jótékonysági kimcsi fesztivált tartottak Szöulban a nehézségekkel küzdő családok megsegítésére, amelyen külföldi önkéntesek, köztük gyerekek is részt vettek :-)

 
 
 
november 2.

Ma este kezdődik és november 18-ig tart az idei Szöuli Fényfesztivál, amelynek központi helye ezúttal is a történelmi Belvároson (Jongno-gu) keresztülfolyó Cheonggycheon patak hídja és partja. A lampionok mintegy 1.2 kilométeren át borítják különleges színes fényárba a patakparti sétányt és környékét. A szöuli lampionfesztivál 2009 óta november különleges látnivalója, amelynek több mint kétmillió látogatója van minden évben. Meghatározott időpontokban látványos fényjátékokra kerül sor, amelyek főszereplői a több száz LED fényforrás és a korea világhírű papírjából, a hanjiból készült kivilágított figurák. Az ide látogatók sok érdekes programon vehetnek részt, többek között készíthetnek kívánság-lampionokat, amiket aztán felereszthetnek az ég felé, és kívánságcédulákat akaszthatnak fel mindenfelé a lampiontartó kötelekre.    

 
 
október 31.
"Szépségművészet" címmel rendeztek kétnapos versenyt október végén Busanban. A képen az egyik versenyző és modellje 
október 30.
Koreának megvan a saját birkózósportja, mégpedig legalább a Három Királyság korától fogva. A "ssireum" nevű küzdőssport, amelynek különleges játékszabályai vannak,  immár a koreai nemzeti örökség része, és most jó eséllyel aspirál arra, hogy az UNESCO viágöröksági listára is felkerüljön.
 
 
 
október 28.
Gerhard Schröder (74), Németország volt kancellárja (kancellár: 1998-2005) most Koreából választott szép és jóval fiatalabb feleséget Kim Soyeon személyében. A kép a pár október 28-i esküvőjén készült.  Az ex-kancellár egyébként elég korán, 24 évesen kezdte a nősülést, azóta kvázi 10 évente vált el,  jelenlegi, csodaszép koreai felesége immár az örödik neje. Sok boldogságot! :-)  
  
 
 
október 27.
A koreai konfuciánus tudósok ruhájába (dopo) öltözött egytemi tanárok és tudósok vonulnak a híres Joseon-korabeli tudós, Yi Yulgok (1533-1584) egykori házához, az Okjukheonhoz (Gangneung). A tudósok a konfuciánus hagyományok szerint tartott rituálén vettek részt október 26-án, amelyet a tudós tiszteletére minden év október végén rendeznek Yi Yulgok szülőházában, ahol édesanyja, Shin Saimdang nevelte, akit magát is Korea egyik leghíresebb női művészének tartanak.        
 
 
 
október 23.
Van valami különlegesség ezen a fotón? Ha van, akkor az az LG Electronics 15 db hatalmas képernyős OLED TV-knek köszönhető, amelyekkel az LG a november 3-ig tartó "Korea királyi öröksége" c. kiállítás vízuális élményét támogatja, amelyet a Gyeongbuk palotában rendeznek. A hatás leíthatatlan, valóban olyan, mintha élőképek részese lenne a látogató    
 
 
 
 
október 21.
Érik Korea ikonikus őszi gyümölcse a gam, azaz datolyaszilva. A rendkívül egészséges gyümölcsnek sok jótékony hatása van, és számos módon hasznosítják a Koreai-félszigeten. Tudj meg többet erről a vidám és finom gyümölcsről, s tanulj egy lekvár receptet is! :-)
 
 
 
október 18.
Nem kolbász, hanem a híres koreai rizstészta, a tteok! :-) Tegnap, október 17-én kezdődött és 21-ig tart az Incheoni Rizsfesztivál. Korea legfontosabb tápláléka évszázadok óta a rizs, amelynek legízletesebb fajtái Incheon körnéykén teremnek, köszönhetően a kedvező éghajlatnak és a gazdák nemzedékről nemzedékre öröklődő tapasztalatának. Feljegyezték, hogy amikor Seongjong király (r.: 1469-1494) meglátogatta nagy elődje, Sejong sírhelyét, az itteni rizs olyan nagyon ízlett neki, hogy onnantól kezdve a királyi paloták asztalán csakis incheoni rizst szolgáltak fel.    
 
                     
 
október 17.
A mai koreai hiphop és R&B egyik "királya" Zion.T legújabb minialbumát ( "ZZZ") mutatta be Szöulban október 15-én. Ha szereted a stílust - meg ha nem is annyira - ebbe a zenébe érdemes belehallgatni :-)
 
 
október 15.
 
Közeleg az egyetemi felvételik ideje. Buddhista mamák és nagymamák imádkoznak gyereleik, unokáik sikeres vizsgájáért - Jogyesa, Szöul  
 
 
 
október 13.
A híres tengerparti városban, Busanban javában tart a Jagalchi fesztivál. A Jagalchi halpiac Busanban a város, s egyben az ország legnagyobb halpiaca, ahol október közepén a tengeri teremtmények megszámlálhatatlan, több ezer fajtáját lehet megkóstolni és megvásárolni télire 
 
 
 
                     
 
október 12.
Bejelentkezett a tél Koreában. A fagy első jelei a Szöultól délre, 240 km-re található Deokyu-hegységben október 11-én 
 
 
 
október 11.
Úgy tűnik, Koreában az idei tél slágere a kihajtós, műszőrme galléros, műbőr kabát lesz, legalábbis a női divatban. Úgy van lányok, védjük az állatokat!
 
 
 
október 9.
Október 9-e a koreai abc, a hangul napja. A világ egyik leglogikusabb, s egyben a legegyszerűbb koreai írásmódját Nagy Szedzsong király kezdeményezésére egy tudóscsapat alkotta meg a 15.században. Boldog Hangul napot Korea! :-) 
 
 
 
október 8.
Amikor a selyemfű rózsaszínűvé válik, nagyon közel van az ősz... Han folyópart, Szöul
 
 
október 6.
Javában tart a 23. Busani Nemzetközi Filmfesztivál (BIFF). A megnyitó vörösszónyegén megjelent Kim Namgil is, méghozzá Han Jimin oldalán, pedig életükben nem forgattak még együtt. Nos.... mielőtt bárki is kombinálni kezdene, ők ketten voltak a megnyitó esemény házigazdái :-) 
 
 
október 5.
Andongi asszonyok a maszktáncos fesztiválon :-)
 
 
 
 
október 4.
Október 3-7-ig tart Jeonjuban a hagyományos nemzetközi "Sori fesztivál". A "sori" hangot jelent, szimbolikus értelemben pedig azon ének-, illetve hangszeres  hangok kombinációját, amelyen az ember párbeszédbe elegyedik a természettel és az univerzummal. A Koreában pansori néven ismert produkció, a pansori Korea nemzeti örökségei közé tartozik, és  eredete a középkori Jeonju (Észak-Jeolla tartomány) városához köthető.   
 
 
 
október 3.

Korea ma ünnepel, október 3-án van ugyanis a Gaecheonjeol (개천절), azaz a nemzet alapításának évfordulója, ami a Gojoseon legenda szerint i.e, 2333-ban történt. Ez az eredetrege Ázsia – ha nem a világ - egyik legszebb mondája, amelyben arra is magyarázatot kapunk, hogy miért van a tigrisnek és a fekete medvének olyan különösen jelentős szerepe a koreai nép életében. Olvass tovább:

www.erzeki-korea.hu/tradicio/nemzet-szuletett/    

 
 
október 2.
Chae Soobin (balra) és Lee Jehoon új sorozatuk, a "Where Stars Land" , azaz "Ahol a sztárok landolnak" sajtóeseményén. Ahogy azt a cím is sugallja, az SBS legújabb, 40 részes sororazata rendhagyó módon az Incheon repülőtéren dolgozók mindennapjait, problémáit, szövődő és bonyolódó kapcsolatait követi nyomon. A sorozat kétségtelenül legnagyobb sztárja az elsősorban számtalan nagyfilmbéli alakításáról ismert Lee Jehoon :-) 
 
 
 
 
október 1. 
Ajjaj... egy nylonzsacskóba csomagolt IU (vagy egy kiszuperált esőkabát?^^) Ezzel a fotóval hirdeti a színész-és énekesnő legújabb single lemezét, amely "Bbi bbi" címmel október 10-én, debütálásának 10. évfordulóján jelenik meg  
 
 
 
szeptember 30.
Az őszi Koreával egyszerűen nem lehet betelni.... Íme egy tavi pagoda a Jeolla-tartományi Naejang hegységben (Naejangsan) 
 
 
 
szeptember 29.
Igencsak érdekesnek ígérkezik az MBC új sorozata, a szeptember 27-én kezdődött "Terius Behind Me", ami mesterien övezi a kémfilm, a krimi, a románc és a vígjáték műfajokat. No, és végre két év után So Jisub is megjelent a kis képernyőn! :-) A képen a négy főszereplő: Son Hojun, Im Semi, Jung Insun és So Jisub    
 
 
 
szeptember 28.
A Seorak-san magaslatain csípősre fordultak a reggelek és egyre színesednek a levelek is... jön, közelít az ősz    
 
 
 
szeptember 27.
 
Lay rajongók figyelem! Az EXO fiúbanda kínai tagja, Lay "Namanana" címmel szólóalbumot ad ki az USA-ban. A lemezen 22 dal szerepel, 11 kínaiul, 11 pedig ezek angol nyelvű változata. A várva várt CD-t október 19-én dobják piacra  
 
 
 
szeptember 26.
 
Mintha csak a Csoszon-korban lennénk.... :-) Chuseok ünnepén yut-norit (régi népi játék) játszanak a hanbokba öltözött kicsik az Unhyeon palota udvarán
 
 

                  

 

                      즐거운 추석 명절 맞이하세요!

                       Boldog Chuseok Ünnepeket!

szeptember 25.

 

 
 

                       즐거운 추석 명절 맞이하세요!

                       Boldog Chuseok Ünnepeket!

 
szeptember 24.

 
 
szeptember 23.
Mindenki utazik :-) Chuseok előtt egy nappal, szeptember 23-án
 
 
szeptember 21.
Chuseokra készülve a család fiatal tagjai tisztítják a koreai bronz edényeket a bangjjit, amit az eltávozott ősök tiszteletére bemutatott rituálén használnak
 
 
szeptember 20.
A sportcipős, farmeros, hanbok combóba öltözött lányok a Chuseok közeledetével egy régi népijátékot elevenítenek fel, a jegichagi-t. Ennek lényege, hogy a szalagokkal díszített jegit apró rugdosásokkal minél tovább a levegőben kell tartani. Az nyer, akinek a legtöbbet sikerül rúgnia mielőtt a jegi végül leesne a földre. 
 
 
 
szeptember 19.
A fotón a régi Baekje királyság területén található Gongsanseong erőd látható.  Ez a központi helye a szeptember 14-22-e között rendezett "Bakje Kulturális Fesztiválnak", amelynek során a Baekje királyság fénykorát idézik meg. Palotajátékok, harcművészeti versenyek, hagyományos szertartások, táncok és népi színjátszás is sok-sok muzsika várja az ide látogatókat.       
 
 
 
szeptember 18.
A Chuseok ikonikus rizssütijéből (songpyeon) rakják ki önkéntesek az egyesített Koreai-félsziget térképét abból az alkalomból, hogy Moon Jaein dél-koreai elnök háromnapos hivatalos látogatásra érkezett Észak-Korea fővárosába, Phenjanba. A két Korea első számú embere idén immár harmadik alkalommal folytat tárgyalásokat.  A rizssütiből készített térképen jól látszik a két főváros Phenjan (balra fent) és Szöul (középen), valamint Korea két leghíresebb szigete, Jeju (lent) és Dokdo (jobbra középen)    
 
 
 
szeptember 17.
Vöröskeresztes önkéntesek songpyeon-t, a Chuseon ikonikus rizssütijét készítik Busanban a hajléktalanok és a szegénységben élő családok számára. Korea legnagyobb családi ünnepe szeptember 24-én kezdődik
       
 
 
szeptember 16.
 
Park Bogum most éppen egy hazai gyártmányú hajszárító reklámozására gyakorolja a pózokat (mondjuk, a séró már pöpecül be van lőve :-D). Reméljük, a hajszárító szuper, mert a reklámarc nagyon ott van!  :-)
 
 
 
szeptember 15.
Nálunk sajnos még mindig nem elég népszerűek a különféle ganonákból készült ételek. Bezzeg nem így van ez Koreában, ahol ezer éve az egyik legalapvetőbb tápanyagforrásnak számítanak a gabonafélék. A Chuseok közeledtével elképesztő választékkal rukkolnak elő a piacok a nagyvárosokban is. (Cheongnyangni piac, Szöul)   
 
 
 
szeptember 14.
Itt az őszi tökszezon! Dísztök kiállítás Hwaseongban  
 
 
 
szeptember 13.
 
Ji Sung és Cho Seungwoo új történelmi filmjük, a "Feng Shui" promóciós eseményén. A várva várt
film szeptember 19-én kerül a hazai mozikba   
 
 
 
szeptember 12.
Az a szééép rózsaszín fű Jejun :-) Közeleg az ősz...
 
 
szeptember 11.
Ez a gyönyörű mélyvörös barlang a korei chili paprikából készült, ami már azt jelzi, hogy jön a kimcsi eltevésének ideje :-)
 
 
 
szeptember 10.
Új csillag tűnt fel a K-pop egén. Rothy mutatkozott be a hétvégén "Shape of Rothy" című albumával
 
 
szeptember 9.
Szeptember 8-án immár harmadik alkalommal rendezték meg a 'Diner en Blanc", azaz 'vacsora fehérben' estet Szöulban, amelyen több százan vetten részt a szabadban. A Franciországból indult, ma már nemzetközi rendzevényen nemcsak a résztvevők kösztümje fehér, hanem a teríték és az asztalok is  :-)
 
 
 
szeptember 8.
A BTS elindult többhónapos világkörüli turnéjára, melynek első állomása Los Angeles lesz
 
 
 
szeptember 7.
A B1A4 fiúbanda énekese és zeneszerzője, Jinyoung a nagyszabású Gwangju Biennale promóciós nagykövete szerepében beszédet tartott az esemény megnyitóján. A különböző művészeti ágakat ötvöző nemzetközi rendezvény szeptember 6-tól november 11-ig tart  
 
 
szeptember 6.
Szeptember 24-én beköszönt a Chuseok, Korea legnagyobb hagyományos ünnepe. Már csomagolják a "kkotgwaját",  az egyik legnépszerűbb rizssütit, amit ajándékba visznek ilyenkor
 
 
 
szeptember 5.
Ilyen csinos kis üvegekben árulják a különböző, "egyszemélyes" likőrféleségeket 
 
 
szeptember 4.
Joseon-kori szertartás Injo király és Inyeol királyné sírjánál. Injo 1623 és 1649 között uralkodott rendkívül ellentmondásos és nehéz történelmi időkben. E korszakot dolgozza fel többek között a nálunk is bemutatott "A fény hercegnője" c. sorozat, vagy a Lee Byung-hun főszereplésével 2017-ben készült "The Fortress' c. film  
 
 
szeptember 3.
 
Kívánsággal teli papírlámpást ereszt az ég felé egy család a Hyoseok Kulturális Fesztiválon egy virágzó hajdina mező mellett Bongpyeongban. A városka szülőhelye a fesztivál híres névadójának, Lee Hyoseoknak, akinek a kedvenc virága a hajdinavirág volt szerény, kedves fehér látványa  miatt  
 
 
 
szeptember 2.
Az angliai Tottenham támadója, a dél-koreai fociválogatott kapitánya Son Heungmin (28) könnyekkel küzdve ünnepli a csapat aranyérmét. A foci VB-n "németverő" dél-koreai válogatott az Ázsia Játékokon (Európa bajnokság megfelelője) Japán csapatát verte meg. Ez a történelmi győzelemmel felérő aranyérem Son számára azt is jelenti, hogy mentesül a kötelező katonai szolgálat alól, ennek feltétele ugyanis az volt, hogy Dél-Korea focicsapata nyerje meg az Ázsia Játékokat. A döntőt végül drámai hosszabbítás után 2:1-el nyerte meg a válogatott Lee Sungwoo (20) és Hwang Heechan (22) góljaival. Gratulálunk! :-)     
 
 
 
szeptember 1.
Ki hitte volna? 20 éve van már pályán a Shinhwa K-pop banda, s ennek alkalmából új albummal jelentkeztek "Heart" címmel. A képen az együttes vezetője Eric Mun
 
 
 
augusztus 31.
Sárgán ragyognak a Cheorwon alföld mezői, ami azt jelenti, hogy a rizstermés megérett és készen áll a betakarításra :-) 
 
 
 
augusztus 30.
Napnyugta a vadregényes U-szigete felett (Udo), szemben Jeju-sziget látható   
 
 
 
augusztus 29.
Elöntötte a szöuliak kedvenc kis patakjának, a Cheonggyecheon sétányait a víz. A fővárost két nap óta heves esőzések sújtják, több lakónegyed komoly áradásokkal küzd 
 
 
 
augusztus 28.
Hanbokba öltözött indonéz egyetemista lányok drukkolnak a dél-koreai fociválogatottnak Üzbegisztán csapata ellen az Ázsia Játékokon. A meccset végül hosszabbításban Dél-Korea nyerte 4:3-ra, így elődöntőbe jutott. Gratulálunk!! :-) 
 
 
 
 
augusztus 27.
Jung Hyelim ünnepeli győzelmét a 100-méteres gátfutás után Jakartában, az Ázsia Játékokon
 
 
augusztus 26.
A Samsung Electronics Co. bemutatta legújabb okosóra modelljét, ami egyszerűen a "Galaxy Watch" márkanevet viseli 
 
 
 
 
augusztus 25.
Vihar utáni nyugalom, Jeonju, Észak-Jeolla tartomány
 
 
augusztus 24.
Cosplay a Szöuli Nemzetközi Rajz- és Anime Filmesztiválon
 
 
augusztus 23.
Jeju szigetét már elérte és súlyosan lecsapott a hatalmas erejű Soulic nevű tájfun. Eddig egy ember eltűnését és egy súlyos sérülést jelentettek. A tájfun most a félsziget belseje felé robog, helyi idő szerint pénteken 7 óra (Budapest csütörtök éjfél) körül éri el a fővárost. Az ország kikötőit lezárták, közel 300 repülőgép járatot töröltek és legtöbb iskolában nincs tanítás átmenetileg 
 
 
augusztus 22.
Tiszta Csoszon! Már csak a hanbok hiányzik :-) Ovisok Hamyangban, Dél-Jeolla tartomány
 
 
 
augusztus 21.
 
Bali szigetére indul a sztárpár, Son Taeyoung és Kwon Sangwoo :-)  
 
 
 
augusztus 19.
Közeleg az ősz... hatalmas szőlőfürtöknek örülnek a kislányok az Országos Növénytani- és Kertészeti Kutaóközpontban Wonjuban (Észak-Jeolla tartomány)
 
 
 
augusztus 18.
Szöulban a hétvégén "Szépség Expot" tartanak, amelynek idén a fő témája a körmök díszítése. Íme, a legújabb trend :-) 
 
 
augusztus 17.
A busani Haeundae tengerparton és strandokon szolgáló vízimentős alakulat tagjait gazdagon megvendégelték a tiszteletükre rendezett eseményen. A menün a híres samgyetang, frissen szüretelt szőlő és  természetesen kimcsi szerepelt. A samgyetang a koreaiak fiatal csirkéből készült tápláló erőlevese, a csirkét ragadós rizzsel, ginzenggel, fokhagymával és jujubéval töltik meg
 
 
 
augusztus 16.
A seregben sem tagadják meg magukat :-) Három, kötelező katonai szolgálatát teljesítő sztár, balról jobbra Sungkyu (Infinitive), Ji Changwook és Kang Haneul musicalt vittek a színpadra "Shinheung Military School" címmel, amellyel több katonatársukkal együtt szerepelve végighaknizzák a laktanyákat... Azt hiszem, nagyon sokan szívesen belekukkantanánk :-)                                     
 
 
 
 
   AUGUSZTUS 15.
 
 
 
augusztus 14.
Így néz ki egy rizsföld Busan határában madártávlatból :-)
 
 
 
 
augusztus 13.
A hosszú hetek tartósan forró időjárása súlyos hatással van a foyókra és élővizekre Dél-Koreában. Óriási méreteket öltött az elalgásodási folyamat, ami halak ezreinek pusztulásához vezetett. A képen a Han folyó Szöul keleti részénél 
 
 
 
augusztus 12.
Üdv a dzsungelben! Szöuli aluljáró 
 
 
 
augusztus 11.
Így mosolyogj koreaiul! Mosolytan-óra a Daejeoni Egyetem stewardess szakán :-)
 
 
 
augusztus 10.
Son Yejin és Hyun Bin (ki ne ismerné fel? ;-) ) és a stáb néhány tagja visszanézik legújabb közös filmjük, a "Negotiation" egyik jelenetét a forgatáson.  Son Yejin egy rendőrségi krízis tárgyalót alakít, akinek a főnökét elrabló és életét fenyegető bűnözővel kell tárgyalnia. Az emberrabló zsarolót pedig nem más, mint Hyun Bin alakítja..., nos érdekesnek ígérkezik!
 
 
 
augusztus 9.
Mályvarózsával szegélyezett sétány a Gwanghwamun téren. A mályvarózsa (무궁화 ) Korea nemzeti virága
 
 
 
augusztus 8.
"Hőségben a legjobb barátom a jégtömböm"         
 
 
 
augusztus 7.
Érik az ázsiai lopótök, azaz ivótök. Ivótök, mivel a jellegzetes formájú tök héját az ivóvíz dézsából való kimerésére, a kisebbeket pedig ivásra használták, és sok vidéken még ma is így használják  
 
 
 
augusztus 6.
Kim Yuna olimpiai- és világbajnok ex-műkorcsolyázó a New Balance trottercipőjének legújabb modelljében :-) 
 
 
 
augusztus 5.
 

                         a Természet törvénye...

 
 
A nagy cápa bizony felfalja a kisebb cápát minden más hiedelemmel ellentétben... (Busan, Tengeri Akvárium) 
 
 
 
augusztus 4.
Így lehet kellemes egy forró nyári éjszaka :-) Vízimozi Szöulban a Han River Parkban
 
 
 
 
 
augusztus 3.
Napon szárítják a koreai chili paprikát a gochu-t, az egyik legfontosabb ízesítőt egy hamyangi magánfarmon 4 nappal "Ipchu" előtt. Az "Ipchu" évszakfordító jeles nap, ami már az ősz közeledtét lenne hivatva hirdetni.  A jelnlegi hőségben egyelőre hihetetlen, hogy lesz-e ősz Koreában :-)                           
 
 
 
augusztus 2.

                                      Massive Attack :)

Komoly gépppisztolyos összecsapás a Busani tengerfesztiválon :-) Igaz, a géppisztolyok vízipisztolyok, de ebben a hőségben csak ez segít. A Tengerfesztivál augusztus 1-től 5-ig tart  
 
 
augusztus 1. 
Dél-Koreában 1907 óta mérik a levegőhőmérsékletet, s azóta a tegnapi nap rekordot döntött Szöulban, ahol 38.3 fok volt, de lesz ennél melegebb is a napokban az előrejelzések szerint, 39-40 fok is várható.
A képen a yongini Everland Park mesterséges vízesésében menedéket keresők :-)    
 
 
 
július 31.
Tegnap, július 30-án nyílt meg az idei szeladon fesztivál a koreai fazekasság fellegvárában, Gangjin-ban (Dél-Jeolla tartomány). A különleges eleganciájú kerámiáról itt olvashatsz:
 
 
 
július 30.
Han Jimin és Ji Sung hamarosan a kis képernyőn! Augusztus 1-jén indítja útjára a tvN új, 16 részes sorozatát han és Ji főszereplésével. A napjainkban játszódó történet egy jól szituált házaspárról szól, akiknek élete fura módon felfordul a férj váratlan döntése nyomán
 
 
 
július 29.
A Téli Olimpia helyszínén, Pyeongchangban is dúl a hőség, napközben 34 fokot is mérnek. Ezen a sétányon még kicsik a fák, így színes esernyőkkel varázsoltak árnyékot fölé :-)
 
 
 
 
július 28.

                                divatdiktátorok

Koreai divat fan vagy? Akkor ismerd meg Dél-Korea két leghíresebb divattervezőjét, Kim Boná-t és Lim Jaehyuk-ot, akik számos film- és sorozat jelmezeit is filmvászonra, képernyőre álmodták
 
 
 
július 27.
Ha nyár, akkor hőség és fesztivál fesztivál hátán Koreában :-) Hongcheonban mától, július 27-től háromnapos kukoricafesztvál kezdődött, ahol a kicsiknek is bőven jut a kóstolóból.  A régió klímája kiválóan alkalmas a kukorica termesztésére, s ez a legfőbb terménye. 
 
 
 
július 26.
Július 25-29-e között tartják Pohangban az idei Nemzetközi Fény és Tűzijáték Fesztivál. Napközben vízisportok, éjjel pedig a Yeongil öböl csodás fényei szórakoztatják az ide látogatók ezrei
 
 
 
június 25.
Napok óta tombol a hőség Dél-Koreában. Praktikus tükröt dobtak piacra, amely hideg LED fényt bocsát ki, és egyben vetillátorként is működik :-)
 
 
 
június 24.
Elkészült Chansung promóciós fotója, amellyel a szeptemberi Japán (Tokió, Osaka) rajongói találkozóját harangozza be 2PM sztárja 
 
 
 
június 23.
Tegnap Szöulban 38 fok űzte ki az embereket a városból. A Gangneung strand, a Gangwon tartomány hosszú, gyönyörű, fehérhomokos tengerpartja igazi menedéket nyújtott a hőségben
 
 
 
június 22.
Izgalmas feketében jelent meg legújabb, igencsak izgalmasnak ígérkező filmjének (Illang: The Wolf Brigade) sajtóeseményén Han Hyojoo (Dong Yi, 2010 :-)) 
 
 
 
július 20.
Itt a monszun ideje: hőségtől és magas páratartalomtól szenvednek a Koreai-félszigeten.  
 
 
 
július 18.
Ma, július 18-án kezdődött és 22-ig tart  a "Chimaek Fesztivál", amit évek óta hagyományosan Daeguban rendeznek meg. A "chimaek" a "chicken" (csirke) és "maekju" (sör) szavakból kombinációja. A chimaek, azaz a forró rántott csirke és a jéghideg sör Dél-Korea szerte az egyik legnépszerűbb nyári fogás 
 
 
 
július 17.
Busan by Night...
 
 
 
július 15.
Mágusok világbajnoksága Busanban. Az egyhetes nemzetközi bűvésztalálkozón 50 országból 2300 mágus vesz részt
 
 
július 14.
A június 12-én kezdődött Bucheoni Internationak Fantasztikus Filmfesztivál (BIFAN) díszvendége, Jung Woosung 
 
 
június 13.
Ma kezdődött Dél-Korea legnagyobb nyári bolondozása, a boryeongi sárfesztivál :-) 
 
 
július 12.
Megkezdődött a Buchoni Nemzetközi Fantasztikus Filmfesztivál, amely a világ egyik legrangosabb filmes eseménye. A képen egy ritka csemege: Mongólia versenyfilmje a "Young Detecives", amely a Családi filmek szekciójában száll versenybe 
 
 
 
június 11.
Back Jinhee és Yoon Doojun a hamarosan iduló és nagy sikernek ígérkező sorozat, a "Let's Eat" promóciós eseményén. A sorozatot július 16-től láthatjuk a tvN csatornán
 
 
 
június 10.
Csónakkal a lótuszmezőn át... (Buyeo, Dél-Chungcheong tartomány)
 
 
 
július 8.
Őszibarack szüret Észak Jeolla tartományban
 
 
 
július 7.
Mentálhigiénés problémái miatt Jang Geunsuk-ot (31) alternatív (könnyített) katonai szolgálatra sorozták be, melyet július 16-án kezd meg
Részletek az alábbi linken:
Due to mental health promblems Jang Geusuk (31) will start only his alternative military service, s from July 16. More detatils:
 
 
 
július 6.
Sommelierek egy nemzetközi borversenyen Szöulban 
 
 
július 5.
Megtalálták Dél-Korea legszebb hölgyét, íme a "Miss Korea 2018" győztese, Kim Soomin
 
 
 
június 4.
A Tájfun ideje... megérkezett a Prapiroo tájfun Busan partjaihoz  //  
Typhoon time...Prapiroo typhoon has arrived in Busan   
 
 
július 3.
Négy hónapig tartott... szakított a sztárpár. Suzy és Lee Dongwook - ahogy az szokás a sztárvilágban - sűrű programjukra hivatkoztak, mondván, munkájuk nem engedi, hogy annyi időt töltsenek egymással, amennyit szeretnének  //   
Lasted only for 4 months... Suzy and Lee Dongwook broke up, claiming their schedule is too busy for dating
 
 
július 2.
Biztonságos öbölbe vontatták és lehorgonyozták a halászcsónakokat Seogwipo kikötőjében Jeju szigetén. Az intézkedésre azért volt szükség, mert közelít a Prapiroon tájfun a sziget felé  //  
Fishing boats are hauled in and moored at a safe bay in Seogwipo on Jeju Island because of the oncoming Prapiroon typhoon
 
 
július 1.
A Tangdo buddhista templom és kolostor Yangsanban, amelyet tegnap, június 30-án az UNESCO szakbizottsága felvett a viliágörökségek listájára! :-)  //  
Tangdo-sa Buddhist monastery which was added to the UNESCO World Heritage list on June 30, 2018