NAPI FOTÓ 2019.

 

december 17.

Télapónak öltöztetett földieper, hát mi más ilyen tájt? :-) De nem csak ezért került be a kép kedvenc fotóválogatásunkba, hanem azért is, mert Koreában megszavaztatták az év legkedvencebb gyümölcsét és a földieper magasan nyert, megelőzve az eddig legnépszerűbb gyümölcsöket, vagyis az almát, a banánt és tangerint (a mandarin egy fajtája) 
 
 

 

december 12.

December 12-én Szöulban megnyította kapuit a Magyar Kulturális Intézet a két ország diplomáciai kapcsolatainak 30. évfordulójának alkalmával. A jubileumi évben a dél-koreai fővárosban 50 magyar kulturális esemény megrendezésére került sor, melyet a Magyar Állami Operaház előadásával nyitottak.
 
 
 

december 6.

Önkéntesek brikettet osztanak az elszegényedett rászorultaknak Suwonban.  Dál-Koreában még mindig sok az olyan régi ház, ahol szénnel fűtenek az emberek 
  
 

 

 

december 1.

 
 
"Love with Flows" - hiába ez a cím, az összhang köztük tökéletes! Szinte mintha testvérek volnának! Ahn Jae-hyeon és Oh Yeon-seo (Ahn és Oh!!!) alakítják az MBC november 27-én indította romantikus vígjátékot, ami kezdetben kutya-macska harccal indul... aztán valahogy... :-) Nézi valaki a sorozatot?  
 
 

 

november 28.

 A hegyekbe már megérkezett a hó, közelít a tél.... (Daegwallyeong, gangwon tartomány)    
 
 
 
 
 

november 23.

A őszi Titkos kert a Changdeok palotában (Changdeokgung) 
 
 
 
 
 
  

november 18.

5G hálózat, hiper technika ide, 5G hálózat, hiper technika oda, Dél-Koreában tombol a kézzel fogható és írható karácsonyi lapok divatja.     
 
 
 

 

 

november 15.

 
November 14-17 között rendezik Busanban a G-Star Show-t, Dél-Korea legjelentősebb online és videós játékainak kiállítását és fesztiválját. Képünk az egyik ikonikus game kosztümjét mutatja. Felsimered? :-) 
 

 

 

november 14.

   
Wow! - Makeup és kösztümversenyt rendeztek Suwonban :-)
 

 

 

november 11.

Ha november 11, akkor Peppero Nap Koreában, amit az 1980-as évektől kezdve ünnepelnek. Ezen a napon csokiba, cukorkába, tört magvakba mártott "ropis" dobozkákat ajándékoznak egymásnak barátok, cimborák, osztálytársak, kollégák és persze a szerelmesek... Tudtad? Azért pont november 11-én, mert a pálcika az egyes számra emlékeztet, és ahhoz, hogy boldoggá tegyen, legalább két ember szükséges :-)  Te adsz valakinek ma pepperót?         

 

 

november 10.

BIGBANG-fiúk... Deasung és Taeyang boldogan szalutálnak, jó vasárnap ez nekik, ma tudniillik leszereltek a seregtől!   :-)   
 

 

 

november 4.

   

A fény ünnepe... november 1-től 17-ig tart a hírneves szöuli lámpás fesztivál, ami idén a Cheongyycheon patak vizén több mint 30 ezer kivilágított hanji szobrral, 1.2 km hosszan  húzódik Jongno-guban,  Szöul történelmi belvárosában a patak mentén
 
 

 

 

november 2.

őszi öröm a Hongcheong ginko-fa fesztiválon, Seoraksan Nemzeti Park
 
 
 

 

október 27.

   Kimcsi-time! :-)

Lassan közelít a tél, itt az ideje, hogy eltegyük a legfontosabb és legegészségesebb vitaminforrást, a kimcsi, ahogy azt már javában reklámozzák az áruházakban Korea-szerte! :-) Hogy miért a legjobb gyógyszerek egyike a kimcsi és hogyan is lássunk neki akár kezdő létünkre is, arról itt olvashattok:
koreainhungary.blog.hu/tags/food/page/4                         
 

 

 

október 12.

   Goodbye Sulli! :-(  R.I.P.

 
Ma október 14-én délután menedzsere holtan találta Sullit a lakásán, a hírt a rendőrség megerősítette. A sztár 25 éves korában hunyt el.  R.I.P, Sulli, Goodbye. 
 
      

 

 

szeptember 12.

            추석 잘 지 내 새요 한국 !

           Boldog Hálaadást Korea !

 

 

augusztus 7.

Közelít az egyik legnagyobb hagyományos családi esemény, a Chuseok, a koreaiak Hálaadási ünnepe. Az eltávozott szerettek asztalát régi tradíciók alapján kell megteríteni, ezt már a kisiskolásoknak is meg kell tanulniuk ( általános iskola, South Jeolla) 
 

 

 

augusztus 29.

Még azt is tagadták, hogy ismerik egymást, nemhogy hamarosan házasságot kötnének. Kim Namgil és Jang Nara most legalább személyesen is találkozhattak, hiszen mindketten "legjobb sorozatszínész" címet nyertek, nem is akárhol, a Sorozatok Nemzeközi Versenyén augusztus 28-án Szöulban.  Jang Nara a "The Last Empress"-ben, Kim Namgil pedig a nagy népszerűsűgnek örvendő "The Fiery Priest"-ben nyújtott alakításáért kapta a rangos díjat, ahol egyébként a nemzetközi mezőny legjobbjai között nem volt egyetlen koreai alkotás sem... A hazai sorozatok versenyében viszont a "The Fiery Priest" szintén győzött, aminek 2. évfolyamáról máris keringenek a pletykák... Gratulálunk a győzteseknek!    
 
 

 

 

augusztus 26.

Így néznek ki az érett rizsszemek. Busanban megkezdődött az év első betakarítása
 

 

 

augusztus 22.

 
Hollywood sztárja, Megan Fox is szerepel az új dél-koreai háborús filmben, amelynek promóciós eseményén részt is vett Szöulban augusztus 21-én.
A "Battle of Jangsan" c. film egy diákokból álló kis csapat gerillaharcairól szól, amelyet az 1950-53-as Koreai háború idején. A hazai bemutató szeptember 25-én lesz.
 
 
 

 

augusztus 19.

 

A Sun Cruise Hotel a Jeongdongjin tengerparton egész évben teltházzal működik... hát, nem csoda :-)
 
 

augusztus 15.

Augusztus 15-e, Korea felszabadulásának nagy ünnepe, a kettő közül az egyik, amelyet mindkét Koreában megünnepelnek. Ma 74 éve szabadult fel az ország a II. Világháború és a japán gyarmati megszállás alól. Sokáig élj Korea! :세 ! 
 

 

 

augusztus 8.

Mai mese: Égig érő zöldség Jeonjuban :-)   
 
 
 

 

augusztus 1.

 
Leszerelése óta első sorozatát forgatja Im Siwan, az ugyancsak izgalmasnak, sőt hátborongatónak ígérkező "Hell is Other People"-t A vidékről felkerült szerény fiú egy szöuli gosiwonba (apró, olcsó bérlakásos ház) költözik, de hamarosan szörnyű gyanú keríti hatalmába a különös lakók között. A másik főszerepet Lee Dongwook alakítja, szóval a kép és a beharangozó videó alapján nagy izgalmak várnak ránk a 10 részes sorozatban. Indul: augusztus 1-jén, az OCN csatornán
Visszaszámlálás indul! :-)
 

 

 

július 27.

Íme a 39. "Korea Gold Awards" filmes díjkiosztó legjobb színésze Jung Woosung, aki az "Innocent Witness" c. filmben nyújtott alakításáért kapta meg a nagydíjat. A film egyébként tarolt, mert a legjobb színésznőt (Kim Hyang-gi) és a legjobb rendezőt is ez a film adta (Lee Han) Gratulálunk!     

 

 

 

július 22.

 

Nem tudjuk, ki nézi a KBS2 csatorma "Mother of Mine" c. sorozatát, és kinek hogy tetszik, de Koreában imádják, olyannyira, hogy a hétvégi sorozatok közül magasan kiugrik a nézettsége (32.6%). Az azonos idősávban a "Hotel De Luna" 7.7%-al, míg a "Watcher" 5.4%-al foglalják el a dobogót. Úgy tűnik, a csebol-fiút alakító Hong Jonghyun (képünk) egyre feljebb tornássza magát a népszerűségi listán :-)   
 

 

 
 
 

július 20. 

mindenki sáros, de senkit nem zavar :-)

Ma, július 20-án megkezdődött a nyári szezon talán legnagyobb ökörködése, a boryeong-i sárfesztivál, ahová a mostani hétvégén csakúgy özönleten a hazai és külföldi dagonyázók : -)   
 
 
 

 

július 16.

mindenki pótolható...

Kang Ji-hwan (balra, 184 cm, 42 év) vallomást tett a rendőrségen és elismerte, hogy két női munkatársát szexuálisan zaklatta egy afterparty után. Ezért egy időre leállt a "Joseon Survival" forgatása és bizonytalanná vált. A produkciós csapat azonban megtalálta Kang utódát  Seo Ji-suk személyében(182 cm, 37 éves), és a sorozat tovább forog, ám az eredeti 20 rész helyett csak 16 részes lesz. Akik nézték és szerették a sorozatot, legközelebb július 27-én élvezhetik a folytatást immár Seo Jisukkal! :-)   
 

 

 

július 13.

Rasovszky Krisztián az első magyar aranyérmes az idei Vizes VB-n! Az 5 km-es férfi nyíltvízi úszóbajnokságot nyerte meg az óceán partján, a Yeosu EXPO Ocean Park-ban megtartott versenyen. GRATULÁLUNK!  :-)
 
 
 

 

július 12.

Sorbanállás a Vizes VB ünnepélyes megnyitójára - Gwangju, a Nambu Női Egyetem Sportkomplexuma előtt :-)
Végre kezdődik! 

 

 

július 10. Ez nem mozi: letartóztatták...

Ez nem mozi....A többi között nagysikerű film "Rough Cut" ( "Ez csak egy mozifilm", 2008) és a jelenleg is futó sorozat sztárját Kang Ji-hwant tegnap, július 9-én éjjel letartóztatta a rendőrség gwangjui házában szexuális erőszak és zaklatás vádjával.  A 42 éves sztárt két alkalmazottja vádolta meg, "A" és "B". Kang ügynökségi irodájának vállalati bulija után a két hölgy a színész házában folytatta az after party-t, ahol tovább ittak. Éjjel a lányok állítása szerint Kang bement a szobájukba, "A"-t megerőszakolta, "B"-t pedig szexuálisan zaklatta. A színész viszont azt állítja, az még megvan neki, hogy sokat ittak, de semmi olyasmire nem emlékszik, amit a nők állítanak.   
 
 

 

július 8.

A nemrég leszerelt Kang Haneul és hölgy partnere, Gong Hyojin a csodszép nyugati tengerparton forgatják legújabb sorozatukat. Bár mindketten rutinos színészek, a képen éppen gyakorolnak, mert bizony a felvételnél mindketten nagyot bakiztak a szövegben, aztán sem ők, sem a stáb hosszú percekig nem tudták folytatni a munkát a nagy derültségtől. Mindkettejük legendás humorérzékét ismerve ezt nem is csodaáljuk... :-) 
A "When Camellia Blooms" c. rom-kom sorozatot a KBS2 csatornán láthatjuk szeptembertől. Alig várjuk!!!! :-) 
 

 

 

július 4.

nyár... virágok... parkok..... Busan :-)

 

június 30.

Moon elnök az EXO-t hívta meg a június 29-i, a Trump házaspár tiszteletére tartott díszvacsorára, ahol SUHO egy dedikált albumot adott át Ivanka Trumpnak. Ivanka ezzel a jövő héten születésnapját ünneplő lányát fogja megajándékozni, aki nagy EXO-rajongó. A fotó a Cheong Wa Dae (Kék Palota, azaz a dél-koreai Elnöki palota) kertjében készült, középen HarryHarris nagykövet, Ivanka Trump, és természetesen az EXO! :-)  
 
 

 

 

június 27.

Újabb álompár, a híres és nagyon kedves "Song & Song" házaspár döntött a válás mellett. Elsőnek a férj, Song Joong-ki szólalt meg, aki a válópert is beadta már, majd Song Hye-ko is nyilatkozott. "Kibékíthetetlen ellentétekre" hivatkoznak mindketten, egymás megbántása nélkül. Sajnáljuk.... :-(     
 

 

 

június 25.

Az "Arena Homme Plus" férfi magazin együttműködésben a svájci Tissot óramárkával, bemutatja Sung Hoon-t, ezúttal, mint férfi modellt! :-) Az igencsak fotogén Sung Hoont egyébként hamarosan láthatjuk a "Level Up" c. MNB sorozatban, amelyet július 10-én tűznek műsorra 
 
 

 

június 23.

Amikor az olasz séf tanul a koreai séftől és nem fordítva... Koreai főzőtanfolyam indult Milánóban az olasz profi séfek számára!

 

 

június 20.

Magyarország a díszvendége a június 19-én megnyílt szöuli Nemzetközi Könyvvásárnak. Dr. Csoma Mózes, Magyarország nagykövete így nyitotta meg az eseményt a COEX-ben: "30 éve Magyarország a volt szocialista országok közül elsőként vette fel a diplomáciai kapcsolatokat Dél-Koreával, és a közelmúlban megtörtént szörnyű hajótragédia szorítja össze a torkunkat és a szívünket. Kimondhatatlanul fáj a szívem most..."    
 
 
 

 

június 15.

Paradicsom-fesztivál Gwangjuban a hétvégén! :-)
 
 

 

június 9.

Régi hagyomány szerint, kígyófűből készült vízben mossák a hajukat a lányok Yongin faluban (Gyeonggi tartomány) a Dano ünnep alkalmából. A Dano régesrégi ünnep, amikor a jó termésért fohászkodnak és falusi vigaszságokat tartanak. A Dano mindig az ötödik holdhónap ötödik napján kezdődik                                
 
 

 

 

június 5.

amikor a víz érintése jól esik.... (Hamyangban ma napközben 32 fokot mértek)                          

 

 

május 29.

a nap, amikor 28 koreai turista lelte halálát Budapesten a Duna folyóban...
RIP                                     
 
 
 

 

május 29.   Coooool...

Jang Dong-gun az 'Arthdal Cronicles" c., a koreai őskorban játszódó új történelmi sorozatban, ahol a "szimpatikus rosszfiú" szerepét fogja játsszani (a "szimpatikus jófiú" Song Joon-ki lesz) A sorozat június 1-én indul a tvN csatornán. Na, lássuk! 
 
 

 

május 26.

          CANNES 2019: Aranypálma a "Parazitáknak!" :-) 

 
 
A pillanat, amikor Dél-Korea (és Bong Joonho rendező) maga mögé utasítja az ott  megjelent olyan sztárokat, mint Brad Pitt és Leonardo DiCaprio !
 
 

 

május 22.

Amikor válás után újra szerelmesek leszünk az exbe... Kim Haneul és Gam Woosung a JTBC május 27-én műsorra tűzendő 16-részes romantikus sorozatában. Várjuk! :-) 
 

 

 

május 19. 

Oh, azok a myeongdongi emeletes fagyik!!!! :-D
 

 

 

május 14.

Egy régi konfuciánus hagyományt a "felnőtté válás ünnepét" elevenítették fel a yangpyeongi konficiánus középiskolában május 13-án (Gyeonggi taromány)
 
 

 

 

május 12.

Május 12, Buddha születésnapja
 

 

 

május 9.

Szülők napja Dél-Koreában: május 8. Ilyenkor a gyerekek hagyományosan megmossák szüleik, rendszerint édesanyjuk lábát. (fotó: Daejeon egyik középiskolája)   
 

 

 

május 7.

Májusi surf :-) Yanyang, Gangwon tartomány 
 
 

 

 

május 1.

Húszévnyi restaurációs munkálat után végre mostantól látogatható a Baekje-királyság legrégebbi kőpagodája, a  Mireuksa. A 602-ben épített pagoda az  Észak-Jeolla beli Iksanban található
 

 

 

április 28.

Ez a boldog szalutálás... Ji Changwook is leszerelt, és a hírek szerint az év második felében már viszont is láthatjuk egy tvN-sorozatban :-) 

 

 

április 26.

Ma, április 26-án megnyílt a május 12-ig tartó Goyangi Nemzetközi Virágfesztivál, ahol 24 ország mutatja be virágkollekcióit. Ki ne hagyd, ha arra jársz! :-) 
 

 

 

április 23.

 
Napkelte és azalea a Hwangmaesan-hegységben
 
 
 
 
 
 

április 19.  Boldog Húsvéti Ünnepeket kívánunk! 

 

 

 

április 16.

 
Esős éjszakai hangulat, Szöul 
 
 

 

 

április 13.

Dél- és Észak Korea közös csapata óriási sikert aratott a Taekwondo Világszövetség által a svájci Genfben szervezett nemzetközi bemutatón április 12-én. Gratulálunk! :-)

 

 

április 10.

Hong Jong-hyun és Lee Chung-ah közös filmjük sajtótájékoztatóján. A "Spring Again" c. film április 17-én kerül a hazai közönség elé a mozikban, időutazás, dráma, könnyek, románc... kimaradt valami? :-)   
 

 

április 7.

A KoreaAir légitársaság rendezvényén a jelen és a jövő stewardessei együtt ünnepelik a tavaszt :-)  

 

 

április 5.

A Szöuli Jogye-sa buddhista templom udvarát már feldíszítették a szokásos színes papírlampionokkal. Koreában egy hónap múlva ünnepelik Buddha születésnapját 
 

 

 

április 2.

Ismerjétek meg Surit és Darit a két fürge vidrát! Ők lesznek az idei Úszó Világbajnokság kabalafigurái. A nagy eseményre Gwangjuban, július 12-28 között kerül sor :-)

 

március 30.

Neeeee....!!! Ji Chang-wook ügynöksége cáfolta, hogy a sztárnak bármi köze lehet "Madame Lin"-hez, a hírhedt, sex- és drogbotrányba keveredett BURNING SUN tajvani befektetőjéhez, akivel a fotón Ji látható (a hölgy arca kitakarva) A fotót eredetileg az SBS tette közzé "megválaszolatlan kérdések c. műsorában. A közlemény szerint Madame Li Ji Chang-wook rajongója, aki annak idején beleegyezett, hogy fotózkodjon vele. A képet szemmel láthatólag maga a színész készítette. Bővebben angol nyelven itt:  
 
 

 

 

március 27.

      
Im Siwan, aki 21 hónapot szolgált a koreai hadsereg különleges egységénél, ma, március 27-én leszerelt. A laktanyánál rajongóinak százai várták a sztárt, aki már készül is új főszerepére az OCN új sorozatában (Strangers from Hell), amelyet ezév második felében láthatunk 
 

 

 

március 25.

 
Jeju színei: repcesárga és tengerkék :-)   
 

 

 

március 22.

Csak stílusosan az ovis zsúron is ! :-) Tavaszi gyerek divatbemutatót tartottak a szöuli Dongdaemun Design Plaza-ban  
 
 

 

 

március 19.

 
 
Tavaszhercegnő megérkezett :-) Azaz Taeyeon, aki új minialbumot jelentet meg március 24-én "Four Seaseons", ("Négy Évszak") címmel. Nos, kíváncsian várjuk....:-) 
 

 

 

március 16.

Március közepén már virágzó fákról készült képeket szeretünk nézegetni, ám a Taebaek-hegy erre egyelőre fittyet hány, mert ott március 16-ra virradó reggelre ismét leesett a hó... :-)  

 

 

március 13.

 
Régi hagyományt elevenítenek fel egy konfuciánus rituálé bemutatásával a szöuli Sungkyunkwan egyetem hallgatói
 

 

 

március 11.

 
A rövidpálya királya: Lim Hyo-jun, aki összetett férfi bajnoki címet nyert az idei Világbajnokságon. Gratulálunk! :-)

 

 

 

február 8.

Március 8-tól 17-ig tart Gwangyang faluban a Tavaszi Virágfesztivál. A fesztiválra a falu híres szilvafái fegyelmezetten felkészültek, mert március 8-ra virágba borult a kis falu :-)   
 
 

 

február 5.

 
Így utazik a baba Szöulban... ismét "riasztás" minősítést kapott a főváros levegőminősége a finom szállópor-koncentráció miatt. A kormány figyelmeztetést adott ki a lakosságnak, hogy csak akkor hagyják el a lakást és tartózkodjonak kint, ha nagyon muszáj. 
 
 

 

február 3.

 
Buliba mennél és nincs egy rongy, amit felvegyél? Sebaj, lesd el Ko Joonhee ötletét és így kapd magadra a barátod fehér ingét! Alulra meg tekerj egy másikat, irány a buli! :-D
Ko egyébként új OCN sorozatának ("Possessed") sajtótájékoztatóján jelent meg e fergeteges neglizsében, a sorozat március 6-án indul és Song Sae Buokkal együtt nyomozni fognak... nah végre! egy újabb nyomozós sori :-)                             
 
 
 
 

március 1.

 
Március 1-je azt jelenti Koreának, amit nekünk március 15-e, a Koreai Függetlenségi Mozgalom kezdetét. A fotón Moon Jae-in elnök és felesége ünnepel Szöulban a 100 évvel ezelőtti események színhelyén.                              
 
 
 
 

február 28.

                             

Így ballagtok ti... helyesebben ők, a szöuli Sungkyunkwan egyetem hallgatói :-)
 

 

 

február 25.

  

Csak lazán! :-) Hétvégi szelfizés a Gyeongbuk palota előtt - szemmel láthatóan a kép két oldalán látható fiatalember is élvezi a hanbokot és a tavaszias időjárást :-) 
 
 

 

február 21.

Néhányan a Légi haderő azon 1400 pilótájából, akik leukémiás gyermekek számára jelentkeztek véradásra 
 

 

 

február 19.

Február 19-én reggel komoly mennyiségű hó esett le Szöulban, pedig ez a nap az "USU", ami "jégolvadást" jelent. Az Usu egyike a holdnaptár szerint felosztott 24 időjárás-fordító napnak, amikor már a tavasznak kell kopogtatnia. Nos, egyelőre az időjárás fütyül arra, hogy mit kellene neki tenni :-)
Ma van egyébként a Daeboreum ünnep is, vagyis az első telihold ünnepe.  
 
 
                       
                         
 

február 16.

  
Lee Honey napsugárként ragyog a "The Fiery Priest" c. sorozat sajtóbemutatóján. Az izgalmas szépségű színésznő a február 15-én indult SBS sorozatban a címszereplő katolikus atyát alakító Kim Namgil partnere lesz, aki papi reverendája alatt igencsak lobbanékony és verekedős kedvű szívet hordoz... :-)                             

 

 

 

február 11.

               vakrandi ? vakrandi! :-)

Hitted volna? Még az igencsak jóképű színész, Lee Philmo is egy vakrandin ismerte meg a Nagy Ő-t, méghozzá a Chosun TV vakrandi műsorában, a "Taste of Love"-ban. Lee most hétvégén szűk családi és baráti körben húzta ujjára a gyűrűt szeptemberben megismert megyasszonyának Seo Sooyeonnak, aki belsőépítész. Sok boldogságot! 
 

 

február 10.

Télvégi, hétvégi zsongás Insadongban :-)                                
 

 

február 6.

Véget ért a Holdújév ünnep, már a tavaszt köszönti ez a család a Namsang hanok falu kapuján :-)                               
 
 
 

 

február 4.

                                  Boldog Holdújévet!
                                새해 복 많이 받으세요!
                              Happy Lunar New Year !
 

 

 

február 1.

30 éve, február 1-jén írta alá Magyarország (elsőként a volt szocialista országok közül) Dél-Koreával a két ország közötti diplomáciai kapcsolat felvételéről szóló egyezményt.
A képen dr. Csoma Mózes Magyarország jelenlegi nagykövete a Magyarországról szóló első koreai nyelven írt könyvet tartja a kezében 
 

 

 

január 31.

Időjárás jelentés Dél-Korea dél-nyudati, illetve dél-keleti vidékéről 2019. január 31-én: Gwangjuban (Dél-Jeolla tartomány) esik a hó és fáznak, Busanban pedig a Haeundae tengerparton így is lehet múlatni az időt... :-)
 

 

 

január 29.

Közeleg a Holdújév, azaz Koreában a Seollal, amikor a fiatalabb generáció képviselői az idősebbek előtti szertartásos  meghajlással fejezi ki tiszteletüket és hálájukat. Szöul egyik akváriumában még a víz alatt is ezt gyakorolják a búvárok a közönség kedvéért  :-)

 

 

január 25.

A TV Chosun január 27-én tűzte műsorra "Babel" címmel Park Shi-hu legújabb 16 részes sorozatát. Park ezúttal egy ügyészt alakít, aki beleszeret egy gyönyörű férjes asszonyba (Jang Shinyoung). Az asszonnyal később vádlóként a tárgyalóteremben találkozik, ugyanis a nőt dúsgazdag chaebol férje megölésével gyanúsítják... Hm... szerelem, bűn, bosszú...dráma, misztérium, no és Park Shi-hu..., kell ennél több? :-)

 

 

január 22.

 
Busan már búcsúztatná a telet... A virágzó őszibarackfát ábrázoló fotó január 21-én készült a déli kikötőváros Emlékhely temetőjében
 

 

 

január 15.

Ovisok segítenek egymásnak helyesen felvenni a védőmaszkot. Szöulban már harmadik napja egyfolytában romlik a levegő minősége, "kifejezetten veszélyes" minősítést kapott 

 

január 9.

Korea ikonikus madara, a fehérnyakú daru az utóbbi években egyre nagyobb számban visszaköltözött ősi lakóhelyére, a jelenlegi DMZ vadvidékére. A január 9-én készült képen egy darupár melengeti egymást a mínusz 10 fokban, miközben lábukat felváltva felhúzzák a hasukhoz, hogy át tudjon melegedni a tollak között. 

 

 

január 11.

Ji Jinhee volt már király, és hamarosan az ország elnöke lesz... legalábbis a tvN nyár elején műsorra tűzött sorozatában, amely az amerikai "Designated Survivor" ("Kijelölt túlélő") adaptációja. A 2016-os amerikai sorozat főszerepét, vagyis a válsághelyzetben az USA elnökévé váló karaktert Keifer Sutherland alakította, nos e szerep koreai viszonyokra adaptált változatát játssza majd sokunk nagy kedvence Ji Jinhee. Most még esik a hó, de majd jön a nyár és jön a koreai "kijelölt túlélő elnök" :-)
 
 

 

január 19.

Rendületlenül a Gyeongbok palota őrségén a fagyos napsütésben...