NAPI FOTÓ 2019.

 

augusztus 15.

Augusztus 15-e, Korea felszabadulásának nagy ünnepe, a kettő közül az egyik, amelyet mindkét Koreában megünnepelnek. Ma 74 éve szabadult fel az ország a II. Világháború és a japán gyarmati megszállás alól. Sokáig élj Korea! :세 ! 
 

 

 

augusztus 8.

Mai mese: Égig érő zöldség Jeonjuban :-)   
 
 
 

 

augusztus 1.

 
Leszerelése óta első sorozatát forgatja Im Siwan, az ugyancsak izgalmasnak, sőt hátborongatónak ígérkező "Hell is Other People"-t A vidékről felkerült szerény fiú egy szöuli gosiwonba (apró, olcsó bérlakásos ház) költözik, de hamarosan szörnyű gyanú keríti hatalmába a különös lakók között. A másik főszerepet Lee Dongwook alakítja, szóval a kép és a beharangozó videó alapján nagy izgalmak várnak ránk a 10 részes sorozatban. Indul: augusztus 1-jén, az OCN csatornán
Visszaszámlálás indul! :-)
 

 

 

július 27.

Íme a 39. "Korea Gold Awards" filmes díjkiosztó legjobb színésze Jung Woosung, aki az "Innocent Witness" c. filmben nyújtott alakításáért kapta meg a nagydíjat. A film egyébként tarolt, mert a legjobb színésznőt (Kim Hyang-gi) és a legjobb rendezőt is ez a film adta (Lee Han) Gratulálunk!     

 

 

 

július 22.

 

Nem tudjuk, ki nézi a KBS2 csatorma "Mother of Mine" c. sorozatát, és kinek hogy tetszik, de Koreában imádják, olyannyira, hogy a hétvégi sorozatok közül magasan kiugrik a nézettsége (32.6%). Az azonos idősávban a "Hotel De Luna" 7.7%-al, míg a "Watcher" 5.4%-al foglalják el a dobogót. Úgy tűnik, a csebol-fiút alakító Hong Jonghyun (képünk) egyre feljebb tornássza magát a népszerűségi listán :-)   
 

 

 
 
 

július 20. 

mindenki sáros, de senkit nem zavar :-)

Ma, július 20-án megkezdődött a nyári szezon talán legnagyobb ökörködése, a boryeong-i sárfesztivál, ahová a mostani hétvégén csakúgy özönleten a hazai és külföldi dagonyázók : -)   
 
 
 

 

július 16.

mindenki pótolható...

Kang Ji-hwan (balra, 184 cm, 42 év) vallomást tett a rendőrségen és elismerte, hogy két női munkatársát szexuálisan zaklatta egy afterparty után. Ezért egy időre leállt a "Joseon Survival" forgatása és bizonytalanná vált. A produkciós csapat azonban megtalálta Kang utódát  Seo Ji-suk személyében(182 cm, 37 éves), és a sorozat tovább forog, ám az eredeti 20 rész helyett csak 16 részes lesz. Akik nézték és szerették a sorozatot, legközelebb július 27-én élvezhetik a folytatást immár Seo Jisukkal! :-)   
 

 

 

július 13.

Rasovszky Krisztián az első magyar aranyérmes az idei Vizes VB-n! Az 5 km-es férfi nyíltvízi úszóbajnokságot nyerte meg az óceán partján, a Yeosu EXPO Ocean Park-ban megtartott versenyen. GRATULÁLUNK!  :-)
 
 
 

 

július 12.

Sorbanállás a Vizes VB ünnepélyes megnyitójára - Gwangju, a Nambu Női Egyetem Sportkomplexuma előtt :-)
Végre kezdődik! 

 

 

július 10. Ez nem mozi: letartóztatták...

Ez nem mozi....A többi között nagysikerű film "Rough Cut" ( "Ez csak egy mozifilm", 2008) és a jelenleg is futó sorozat sztárját Kang Ji-hwant tegnap, július 9-én éjjel letartóztatta a rendőrség gwangjui házában szexuális erőszak és zaklatás vádjával.  A 42 éves sztárt két alkalmazottja vádolta meg, "A" és "B". Kang ügynökségi irodájának vállalati bulija után a két hölgy a színész házában folytatta az after party-t, ahol tovább ittak. Éjjel a lányok állítása szerint Kang bement a szobájukba, "A"-t megerőszakolta, "B"-t pedig szexuálisan zaklatta. A színész viszont azt állítja, az még megvan neki, hogy sokat ittak, de semmi olyasmire nem emlékszik, amit a nők állítanak.   
 
 

 

július 8.

A nemrég leszerelt Kang Haneul és hölgy partnere, Gong Hyojin a csodszép nyugati tengerparton forgatják legújabb sorozatukat. Bár mindketten rutinos színészek, a képen éppen gyakorolnak, mert bizony a felvételnél mindketten nagyot bakiztak a szövegben, aztán sem ők, sem a stáb hosszú percekig nem tudták folytatni a munkát a nagy derültségtől. Mindkettejük legendás humorérzékét ismerve ezt nem is csodaáljuk... :-) 
A "When Camellia Blooms" c. rom-kom sorozatot a KBS2 csatornán láthatjuk szeptembertől. Alig várjuk!!!! :-) 
 

 

 

július 4.

nyár... virágok... parkok..... Busan :-)

 

június 30.

Moon elnök az EXO-t hívta meg a június 29-i, a Trump házaspár tiszteletére tartott díszvacsorára, ahol SUHO egy dedikált albumot adott át Ivanka Trumpnak. Ivanka ezzel a jövő héten születésnapját ünneplő lányát fogja megajándékozni, aki nagy EXO-rajongó. A fotó a Cheong Wa Dae (Kék Palota, azaz a dél-koreai Elnöki palota) kertjében készült, középen HarryHarris nagykövet, Ivanka Trump, és természetesen az EXO! :-)  
 
 

 

 

június 27.

Újabb álompár, a híres és nagyon kedves "Song & Song" házaspár döntött a válás mellett. Elsőnek a férj, Song Joong-ki szólalt meg, aki a válópert is beadta már, majd Song Hye-ko is nyilatkozott. "Kibékíthetetlen ellentétekre" hivatkoznak mindketten, egymás megbántása nélkül. Sajnáljuk.... :-(     
 

 

 

június 25.

Az "Arena Homme Plus" férfi magazin együttműködésben a svájci Tissot óramárkával, bemutatja Sung Hoon-t, ezúttal, mint férfi modellt! :-) Az igencsak fotogén Sung Hoont egyébként hamarosan láthatjuk a "Level Up" c. MNB sorozatban, amelyet július 10-én tűznek műsorra 
 
 

 

június 23.

Amikor az olasz séf tanul a koreai séftől és nem fordítva... Koreai főzőtanfolyam indult Milánóban az olasz profi séfek számára!

 

 

június 20.

Magyarország a díszvendége a június 19-én megnyílt szöuli Nemzetközi Könyvvásárnak. Dr. Csoma Mózes, Magyarország nagykövete így nyitotta meg az eseményt a COEX-ben: "30 éve Magyarország a volt szocialista országok közül elsőként vette fel a diplomáciai kapcsolatokat Dél-Koreával, és a közelmúlban megtörtént szörnyű hajótragédia szorítja össze a torkunkat és a szívünket. Kimondhatatlanul fáj a szívem most..."    
 
 
 

 

június 15.

Paradicsom-fesztivál Gwangjuban a hétvégén! :-)
 
 

 

június 9.

Régi hagyomány szerint, kígyófűből készült vízben mossák a hajukat a lányok Yongin faluban (Gyeonggi tartomány) a Dano ünnep alkalmából. A Dano régesrégi ünnep, amikor a jó termésért fohászkodnak és falusi vigaszságokat tartanak. A Dano mindig az ötödik holdhónap ötödik napján kezdődik                                
 
 

 

 

június 5.

amikor a víz érintése jól esik.... (Hamyangban ma napközben 32 fokot mértek)                          

 

 

május 29.

a nap, amikor 28 koreai turista lelte halálát Budapesten a Duna folyóban...
RIP                                     
 
 
 

 

május 29.   Coooool...

Jang Dong-gun az 'Arthdal Cronicles" c., a koreai őskorban játszódó új történelmi sorozatban, ahol a "szimpatikus rosszfiú" szerepét fogja játsszani (a "szimpatikus jófiú" Song Joon-ki lesz) A sorozat június 1-én indul a tvN csatornán. Na, lássuk! 
 
 

 

május 26.

          CANNES 2019: Aranypálma a "Parazitáknak!" :-) 

 
 
A pillanat, amikor Dél-Korea (és Bong Joonho rendező) maga mögé utasítja az ott  megjelent olyan sztárokat, mint Brad Pitt és Leonardo DiCaprio !
 
 

 

május 22.

Amikor válás után újra szerelmesek leszünk az exbe... Kim Haneul és Gam Woosung a JTBC május 27-én műsorra tűzendő 16-részes romantikus sorozatában. Várjuk! :-) 
 

 

 

május 19. 

Oh, azok a myeongdongi emeletes fagyik!!!! :-D
 

 

 

május 14.

Egy régi konfuciánus hagyományt a "felnőtté válás ünnepét" elevenítették fel a yangpyeongi konficiánus középiskolában május 13-án (Gyeonggi taromány)
 
 

 

 

május 12.

Május 12, Buddha születésnapja
 

 

 

május 9.

Szülők napja Dél-Koreában: május 8. Ilyenkor a gyerekek hagyományosan megmossák szüleik, rendszerint édesanyjuk lábát. (fotó: Daejeon egyik középiskolája)   
 

 

 

május 7.

Májusi surf :-) Yanyang, Gangwon tartomány 
 
 

 

 

május 1.

Húszévnyi restaurációs munkálat után végre mostantól látogatható a Baekje-királyság legrégebbi kőpagodája, a  Mireuksa. A 602-ben épített pagoda az  Észak-Jeolla beli Iksanban található
 

 

 

április 28.

Ez a boldog szalutálás... Ji Changwook is leszerelt, és a hírek szerint az év második felében már viszont is láthatjuk egy tvN-sorozatban :-) 

 

 

április 26.

Ma, április 26-án megnyílt a május 12-ig tartó Goyangi Nemzetközi Virágfesztivál, ahol 24 ország mutatja be virágkollekcióit. Ki ne hagyd, ha arra jársz! :-) 
 

 

 

április 23.

 
Napkelte és azalea a Hwangmaesan-hegységben
 
 
 
 
 
 

április 19.  Boldog Húsvéti Ünnepeket kívánunk! 

 

 

 

április 16.

 
Esős éjszakai hangulat, Szöul 
 
 

 

 

április 13.

Dél- és Észak Korea közös csapata óriási sikert aratott a Taekwondo Világszövetség által a svájci Genfben szervezett nemzetközi bemutatón április 12-én. Gratulálunk! :-)

 

 

április 10.

Hong Jong-hyun és Lee Chung-ah közös filmjük sajtótájékoztatóján. A "Spring Again" c. film április 17-én kerül a hazai közönség elé a mozikban, időutazás, dráma, könnyek, románc... kimaradt valami? :-)   
 

 

április 7.

A KoreaAir légitársaság rendezvényén a jelen és a jövő stewardessei együtt ünnepelik a tavaszt :-)  

 

 

április 5.

A Szöuli Jogye-sa buddhista templom udvarát már feldíszítették a szokásos színes papírlampionokkal. Koreában egy hónap múlva ünnepelik Buddha születésnapját 
 

 

 

április 2.

Ismerjétek meg Surit és Darit a két fürge vidrát! Ők lesznek az idei Úszó Világbajnokság kabalafigurái. A nagy eseményre Gwangjuban, július 12-28 között kerül sor :-)

 

március 30.

Neeeee....!!! Ji Chang-wook ügynöksége cáfolta, hogy a sztárnak bármi köze lehet "Madame Lin"-hez, a hírhedt, sex- és drogbotrányba keveredett BURNING SUN tajvani befektetőjéhez, akivel a fotón Ji látható (a hölgy arca kitakarva) A fotót eredetileg az SBS tette közzé "megválaszolatlan kérdések c. műsorában. A közlemény szerint Madame Li Ji Chang-wook rajongója, aki annak idején beleegyezett, hogy fotózkodjon vele. A képet szemmel láthatólag maga a színész készítette. Bővebben angol nyelven itt:  
 
 

 

 

március 27.

      
Im Siwan, aki 21 hónapot szolgált a koreai hadsereg különleges egységénél, ma, március 27-én leszerelt. A laktanyánál rajongóinak százai várták a sztárt, aki már készül is új főszerepére az OCN új sorozatában (Strangers from Hell), amelyet ezév második felében láthatunk 
 

 

 

március 25.

 
Jeju színei: repcesárga és tengerkék :-)   
 

 

 

március 22.

Csak stílusosan az ovis zsúron is ! :-) Tavaszi gyerek divatbemutatót tartottak a szöuli Dongdaemun Design Plaza-ban  
 
 

 

 

március 19.

 
 
Tavaszhercegnő megérkezett :-) Azaz Taeyeon, aki új minialbumot jelentet meg március 24-én "Four Seaseons", ("Négy Évszak") címmel. Nos, kíváncsian várjuk....:-) 
 

 

 

március 16.

Március közepén már virágzó fákról készült képeket szeretünk nézegetni, ám a Taebaek-hegy erre egyelőre fittyet hány, mert ott március 16-ra virradó reggelre ismét leesett a hó... :-)  

 

 

március 13.

 
Régi hagyományt elevenítenek fel egy konfuciánus rituálé bemutatásával a szöuli Sungkyunkwan egyetem hallgatói
 

 

 

március 11.

 
A rövidpálya királya: Lim Hyo-jun, aki összetett férfi bajnoki címet nyert az idei Világbajnokságon. Gratulálunk! :-)

 

 

 

február 8.

Március 8-tól 17-ig tart Gwangyang faluban a Tavaszi Virágfesztivál. A fesztiválra a falu híres szilvafái fegyelmezetten felkészültek, mert március 8-ra virágba borult a kis falu :-)   
 
 

 

február 5.

 
Így utazik a baba Szöulban... ismét "riasztás" minősítést kapott a főváros levegőminősége a finom szállópor-koncentráció miatt. A kormány figyelmeztetést adott ki a lakosságnak, hogy csak akkor hagyják el a lakást és tartózkodjonak kint, ha nagyon muszáj. 
 
 

 

február 3.

 
Buliba mennél és nincs egy rongy, amit felvegyél? Sebaj, lesd el Ko Joonhee ötletét és így kapd magadra a barátod fehér ingét! Alulra meg tekerj egy másikat, irány a buli! :-D
Ko egyébként új OCN sorozatának ("Possessed") sajtótájékoztatóján jelent meg e fergeteges neglizsében, a sorozat március 6-án indul és Song Sae Buokkal együtt nyomozni fognak... nah végre! egy újabb nyomozós sori :-)                             
 
 
 
 

március 1.

 
Március 1-je azt jelenti Koreának, amit nekünk március 15-e, a Koreai Függetlenségi Mozgalom kezdetét. A fotón Moon Jae-in elnök és felesége ünnepel Szöulban a 100 évvel ezelőtti események színhelyén.                              
 
 
 
 

február 28.

                             

Így ballagtok ti... helyesebben ők, a szöuli Sungkyunkwan egyetem hallgatói :-)
 

 

 

február 25.

  

Csak lazán! :-) Hétvégi szelfizés a Gyeongbuk palota előtt - szemmel láthatóan a kép két oldalán látható fiatalember is élvezi a hanbokot és a tavaszias időjárást :-) 
 
 

 

február 21.

Néhányan a Légi haderő azon 1400 pilótájából, akik leukémiás gyermekek számára jelentkeztek véradásra 
 

 

 

február 19.

Február 19-én reggel komoly mennyiségű hó esett le Szöulban, pedig ez a nap az "USU", ami "jégolvadást" jelent. Az Usu egyike a holdnaptár szerint felosztott 24 időjárás-fordító napnak, amikor már a tavasznak kell kopogtatnia. Nos, egyelőre az időjárás fütyül arra, hogy mit kellene neki tenni :-)
Ma van egyébként a Daeboreum ünnep is, vagyis az első telihold ünnepe.  
 
 
                       
                         
 

február 16.

  
Lee Honey napsugárként ragyog a "The Fiery Priest" c. sorozat sajtóbemutatóján. Az izgalmas szépségű színésznő a február 15-én indult SBS sorozatban a címszereplő katolikus atyát alakító Kim Namgil partnere lesz, aki papi reverendája alatt igencsak lobbanékony és verekedős kedvű szívet hordoz... :-)                             

 

 

 

február 11.

               vakrandi ? vakrandi! :-)

Hitted volna? Még az igencsak jóképű színész, Lee Philmo is egy vakrandin ismerte meg a Nagy Ő-t, méghozzá a Chosun TV vakrandi műsorában, a "Taste of Love"-ban. Lee most hétvégén szűk családi és baráti körben húzta ujjára a gyűrűt szeptemberben megismert megyasszonyának Seo Sooyeonnak, aki belsőépítész. Sok boldogságot! 
 

 

február 10.

Télvégi, hétvégi zsongás Insadongban :-)                                
 

 

február 6.

Véget ért a Holdújév ünnep, már a tavaszt köszönti ez a család a Namsang hanok falu kapuján :-)                               
 
 
 

 

február 4.

                                  Boldog Holdújévet!
                                새해 복 많이 받으세요!
                              Happy Lunar New Year !
 

 

 

február 1.

30 éve, február 1-jén írta alá Magyarország (elsőként a volt szocialista országok közül) Dél-Koreával a két ország közötti diplomáciai kapcsolat felvételéről szóló egyezményt.
A képen dr. Csoma Mózes Magyarország jelenlegi nagykövete a Magyarországról szóló első koreai nyelven írt könyvet tartja a kezében 
 

 

 

január 31.

Időjárás jelentés Dél-Korea dél-nyudati, illetve dél-keleti vidékéről 2019. január 31-én: Gwangjuban (Dél-Jeolla tartomány) esik a hó és fáznak, Busanban pedig a Haeundae tengerparton így is lehet múlatni az időt... :-)
 

 

 

január 29.

Közeleg a Holdújév, azaz Koreában a Seollal, amikor a fiatalabb generáció képviselői az idősebbek előtti szertartásos  meghajlással fejezi ki tiszteletüket és hálájukat. Szöul egyik akváriumában még a víz alatt is ezt gyakorolják a búvárok a közönség kedvéért  :-)

 

 

január 25.

A TV Chosun január 27-én tűzte műsorra "Babel" címmel Park Shi-hu legújabb 16 részes sorozatát. Park ezúttal egy ügyészt alakít, aki beleszeret egy gyönyörű férjes asszonyba (Jang Shinyoung). Az asszonnyal később vádlóként a tárgyalóteremben találkozik, ugyanis a nőt dúsgazdag chaebol férje megölésével gyanúsítják... Hm... szerelem, bűn, bosszú...dráma, misztérium, no és Park Shi-hu..., kell ennél több? :-)

 

 

január 22.

 
Busan már búcsúztatná a telet... A virágzó őszibarackfát ábrázoló fotó január 21-én készült a déli kikötőváros Emlékhely temetőjében
 

 

 

január 15.

Ovisok segítenek egymásnak helyesen felvenni a védőmaszkot. Szöulban már harmadik napja egyfolytában romlik a levegő minősége, "kifejezetten veszélyes" minősítést kapott 

 

január 9.

Korea ikonikus madara, a fehérnyakú daru az utóbbi években egyre nagyobb számban visszaköltözött ősi lakóhelyére, a jelenlegi DMZ vadvidékére. A január 9-én készült képen egy darupár melengeti egymást a mínusz 10 fokban, miközben lábukat felváltva felhúzzák a hasukhoz, hogy át tudjon melegedni a tollak között. 

 

 

január 11.

Ji Jinhee volt már király, és hamarosan az ország elnöke lesz... legalábbis a tvN nyár elején műsorra tűzött sorozatában, amely az amerikai "Designated Survivor" ("Kijelölt túlélő") adaptációja. A 2016-os amerikai sorozat főszerepét, vagyis a válsághelyzetben az USA elnökévé váló karaktert Keifer Sutherland alakította, nos e szerep koreai viszonyokra adaptált változatát játssza majd sokunk nagy kedvence Ji Jinhee. Most még esik a hó, de majd jön a nyár és jön a koreai "kijelölt túlélő elnök" :-)
 
 

 

január 19.

Rendületlenül a Gyeongbok palota őrségén a fagyos napsütésben...