Új sztárpárok, 2016

Alig ért véget a tavalyi filmes és Hallyu-s díjkiosztók megszámlálhatatlan ceremóniájának korszaka, máris megindultak a találgatások és esélylatolgatások az idei év sztárjaival kapcsolatban.

Nem véletlenül ez a lázas izgalom és várakozás, hiszen olyan nagy idolok visszatérésének lehetünk szemtanúi, mint LEE Young-ae („ A palota ékköve” c. ikonikus drámát világsikerre vivő gyönyörű színésznő), SONG Seung-heon („When a man loves”stb., stb. - ki ne ismerné?), RAIN („Full House”és K-pop!!). De ismét TV képernyőn szerepelnek majd a Hallyu újabb csillagai is, úgy mint Suzy, vagy éppen KIM Woo-bin!  Hát persze, hogy máris beindult sokak fantáziája: kik is lesznek a legjobbak?  

Bizony, ilyenkor azt mérlegelik a legtöbben, hogy vajon a kitűnő játék mellett, kik is lesznek azok a párok, akik között az a bizonyos „kémia” a legjobban működik, és akik körül úgy izzik a levegő, hogy a néző szíve beleremeg?

A találgatásoknak persze év elején nem sok füle-farka van, hiszen itt csak néhány párt tudunk megemlíteni, de elvárásaink azért – főleg a „nagy visszatérőkkel” szemben teljesen természetesek, igaz?  Nos, nézzük:

 

 SONG SEUNG-HEON & LEE YOUN-AE

Az év kétségkívül egyik legnagyobb durranása lesz egy érdekes szerkezetű saguk, azaz történelmi dráma. LEE Young-ae a „Saimdang, the Herstory”c. sorozat címszereplőnőjét alakítja, partnere pedig a még mindig igen sármos SONG Seung-heon lesz. A művésznő 11 (!) év kihagyás után tért vissza a koreai TV képernyőre, utoljára az immár emblematikussá vált, 2003-ban forgalomba került „Jewel in the Palace” (A palota ékköve) c. drámában láthattuk.  

A sorozat főhősnője valóban élt, mégpedig a 16. századi Joseon korban. Híressé különös hangulatú költeményeiről és festményeiről vált, s nem kevésbé arról, hogy ő volt az édesanyja a kor kiemelkedő konfuciánus tudósának,  Yulgok-nak.

SONG a drámában egy Lee Geom nevű kitalált figura szerepét alakítja, akit legszívesebben a „koreai Gatsby” névvel illetnénk. Hogy miért is? Ő az, aki gyerekkora óta őrzi szívében Saimdang iránti szerelmét, és ebben semmi nem ingatja meg. Hiába fájdalmas, hiába reménytelen, szerelme töretlen és hűséges marad a sírig. Sajnos állítólag csak nyáron kerül a képernyőre a sorozat, de addig is érdemes megjegyezni ezt a címet :-)

 

SONG JOONG-KI & SONG HYE-KYO

A két sztár a már egy igencsak nagyon várt sorozatban fog szerepelni, amihez már nem is kell olyan sokat aludni. A KBS csatorna februárban kezdi vetíteni a „Descendants of the Sun” (A nap gyermekei) c. sorozatot.

A történet egy ENSZ békefenntartó seregbe, külföldre vezényelt fiatal katonáról Yoo Si-jinről (SONG Joong-ki) és egy doktornő, Kang Mo-yeon (SONG Hye-kyo) románcáról szól, akit katonai orvosi szolgálatra rendelnek ki.

  

A sorozat érdekessége, hogy itt is nagy visszatérőkről van szó, hiszen a női főszerepet alakító SONG Hye-ko több, mint három évvel a „That Winter the Wind Blows”(2013) után szerepel újra a TV képernyőin, míg a katonát alakító SONG Joong-ki-nek szintén ez az első szerepe a kétéves honvédségi szolgálat letelte után ( így aztán valószínűleg élénk emlékekkel rendelkezik még…).

 

KIM WOO-BIN & SUZY

Igencsak érdekesnek ígérkezik a KIM Woo-bin és Suzy főszereplésével készülő sorozat, a „Lightly, Ardently” („Csak fürgén, könnyedén”), mivel izgalmas módon pont a Hallyu világába visz el bennünket. Ki ne tudná, hogy KIM Woo-bin a valóságban SHIN Min-ah színésznővel jár, Suzy pedig LEE Min-ho párja, ebben a sorozatban viszont egymásba lesznek szerelmesek.

KIM egy nagypályás, roppant jóképű Hallyu sztárt alakít majd (hát nem kell messzire nyúlnia a színészi kelléktárában), Suzy pedig egy TV társaság doku producernőjének szerepébe bújik. A KBS2 csatorna júliusban tűzi műsorra az igencsak nagy érdeklődésre számító sorozatot. (majdcsak nyár lesz…)

 

HAN YE-SEUL & SUNG JOON

SUNG Joon rajongók figyelem! Már alig kell párat aludni és JTBC-n látható lesz a „Madam Antoine” címet viselő új sorozat, ahol ezúttal Sung joon párja HAN Ye-seul lesz. Az új romantikus vígjátékban a „romcom királynőnek” is becézett HAN művésznő ezúttal egy gyönyörű jövendőmondót alakít, aki enyhén szólva is csaló…

A szélhámos „ kisboszorkány” hogy, hogy nem, összeakad egy Choi Soo-hyun nevű orvossal, aki véletlenül éppen klinikai pszichológus… ebből csak valami kacifántos jópofaság sülhet ki! :-)  

 

PARK HAE-JIN & KIM GO-EUN

A szemfüles és notórius sorozatrajongók figyelmét bizonyára nem kerülte el, hogy a TvN  csatorna már sugározza a „Cheese in the Trap” (Sajt az egérfogóban) c. romantikus vígjátékot. Azt hiszem, ha CSAK a működő kémián múlna, akkor ez a sorozat máris a nagy esélyesek között van, mert a két főszereplő álomba illő összhangban van, és tényleg vibrál a levegő…

Biztos, hogy megszámlálhatatlan jó sorozat jön még, lesz kinek szurkolni. Ez csak egy kicsi-pici csali volt, ha úgy tetszik: ... sajt az egérfogóban :-) 

(2016. január 7)