Lawless Lawyer

A tvN új jogi sorozatának alkotói azt állítják, hogy a tegnap, május 12-én indított izgalmas akció-krimijük sok mindenben eltér hasonló témájú elődeitől. Legfőképpen abban, hogy főhősük, az ügyvéd Bong Sangpil nem csak briliáns tárgyalási képességeivel nyeri sorra a pereket, hanem bőséges ökölharccal is. Ez persze egyáltalán nem véletlen, mivel a törvényen kívüli világból, a gengszterek sötét birodalmából érkezett, hogy immár a törvény hivatalos őreként juttassa rács mögé egykori bűnözőtársait és a többi rosszfiút.

A karakter meglehetősen ellentmondásos vonásokat hordoz magában, ezért sem csupán „angyalarccal”, sem „rosszarccal” rendelkező színésznek tartott művészre nemigen lehet bízni az ilyen szerepet. A 16 részes sorozat rendezője Kim Minjin azonban megtalálta az ideális színészt, akinek személye már önmagában is garancia lehet a sikerre, s aki nem más, mint Lee Joonki, a női főszereplő pedig Seo Yeji. A történet egy képzeletbeli nagyvárosban, Kisungban játszódik, ahol az alvilág rángatja a szálakat a háttérben és burjánzik a korrupció a politikusok világában is.

A rendező szerint a „Lawless Lawyer” nem pusztán egy „bosszútörténet” – no persze ez a fő vezérfonál -, hanem igyekszik fókuszálni az emberi kapcsolatoknak, és maguknak az embereknek a változásaira is.

„ 11 éve dolgoztam Lee Joonkival először, ma is ugyanolyan szenvedélyes és karizmatikus, mint akkor. De! Akkori önmagához képest előnyére változott annyiban, hogy rugalmasabb, kevésbé önfejű lett és most már néha másokra is hallgat, sőt törődik is másokkal” – nyilatkozta sztárjáról Kim rendező.  

Az ex-gengsztert alakító Lee-nek egy csomó akciójelenetet kellett leforgatni, ő így látja a szerepét: „Egyszerűen vonzódom azokhoz a figurákhoz, akik nehézségeken mennek keresztül és megküzdenek nemcsak másokkal, hanem saját magukkal is. Szeretem azokat, akiket keményfából faragtak, alkalmasint nem mennek a szomszédba egy kis gonoszkodásért, és érzelmileg csak nehezen nyílnak meg, úgy érzem, ezek közel állnak az én lelkemhez. Már 37 éves vagyok, és azt hiszem, ezek azok az utolsó évek, amikor még fizikailag is hitelesen meg tudom oldani az akciófilmek közelharcos jeleneteit. Elégedett vagyok a mostani teljesítményemmel, remélem a nézők is azok lesznek.”  

// 2018. május 13. //