Crash! Boom! Bang!

Szürke, esős november? Akkor romantikus sorozatok a legszebb koreai hölgy sztárokkal! 

A cikk mottója:Crash-Boom-Bang, ami nyíltan vállalja a Roxette egy régi slágerét. A váratlan, ami hívatlanul tör rád, agyonüt, vagy az egekbe emel. Ez a Crash-Boom-Bang!

Ez év novembere bizony arról lesz nevezetes a K-drámák világában, hogy a szürke, ködös napokat minőségi romantikus filmsorozatok vidítják fel! Ez pedig köszönhető többek közt legalább négy olyan hölgy sztárnak, akik már ezerszer bizonyították tehetségüket, lenyűgöző varázserejüket és különleges egyéniségüket mind filmvásznon, mind pedig a kisképernyőn. Hogy mit is nézzünk novemberben izgalomra és romantikára vágyva?  Íme, az ajánlatunk:

 

1.VIP (ajánlja: Jang Nara)

A 16-részes izgalmas, kellemesen borzongató, misztikusba hajló sorozatot az SBS tűzte műsorára október 28-án. Egy nagyhírű áruház VIP-osztályán dolgozik Dzsangszun ( a gyönyörű és igencsak tehetséges Jang Nara alakításában), kinek a sokpénzű VIP-ügyfelek igényeinek maximális kielégítése a feladata. Lelkiismeretesen, odaadóan végzi munkáját. Szeretett férje, Szungdzsun (az igencsak sármos Lee Sang-yoon alakításában) ugyanabban a csapatban dolgozik, tehát igazán minden megvan ahhoz, hogy kiegyensúlyozott, boldog házasságban éljenek. Ám egy napon történik valami megmagyarázhatatlan, ami addigi harmonikus életüket teljesen felborítja. Vajon kitalálnak ebből a pénzéhesekkel szegett megtévesztésen alapuló útvesztőből? Vajon rájuk hogy hat a „Crash-Boom-Bang”? Vajon visszatalálnak egymáshoz? 

 

2. A 9.9 Billion Lady (ajánlja: Cho Yeo-jeong)

Aki látta az idei Koreai Filmfesztivál slágerfilmjét, a „Parazitákat”, annak ezt a gyönyörű, különleges és tipikus női bájjal megáldott hölgyet nem kell bemutatni, aki a gazdag férj tipikusan sznobbá vált naiva-felségének szerepét alakította – tökélyre hozva a szerep minden lehetőségét. (Akinek még nem sikerült a filmet megnézni, pótolhatja december 5-től a hazai mozikban)

A november 29-én induló sorozatban azonban egy olyan, eleinte igencsak szerencsétlen sorsú nőt alakít, akin megesik bármelyikünk szíve: a családját bántalmazó apa viselkedését már nem bírja tovább, és próbál új életet kezdeni, ami kicsit sem megy könnyen, mondhatni: sehogy. Mígnem egy napon rálel egy hihetetlen pénzösszegre: 9.9 milliárd wonra! És akkor veszi a bátorságot és szembeszáll a világgal a maga vélt és talán nagyon is valós igazságáért, és ez a világ talán elvakítja.

Mindeközben: Egy ex-detektív, Kang Taewoo (nem kisebb szívtipró sztár alakításában, mint  maga Kim Kang-woo) megkísérli felfedni eltűnt húga nyomait… 

Egy újabb Crash-Boom-Bang! Hogy változik meg, milyen irányt vesz az életük vajon?  

 

3. Chocolate (ajánlja: Ha Jiwon)

Ugye, ezt a hölgyet nem kell bemutatni, hisz maga a „Crash-Boom-Bang!” a koreai sorozatok világában! És persze nem jön ide a dögös Johnny Depp és Juliette Binoche főszereplésével 1988-ban készült „Chocolate” c. őrülten szép film sem, hiszen ez itt egy vadonatúj dél-koreai sorozat lesz, amely november 29-én indul. I Kang (hjj, Yoon Kye-sang alakítja, shjj..) egy piciny tengerparti városkában nő fel, és leghőbb vágya, hogy híres szakács legyen… de a kemény élet nem úgy hozza, mert végül idegsebészként keresi a kenyerét. (Mondjuk, az sem rossz hivatás...) Jó szakember, de kemény fickónak ismerik, aki igazi érzéseit jól elrejti a szíve mélyére.

Csájung (Ha Ji-won művésznő alakításában) még gyerekként találkozik a kis tengerparti étkezdében a fiúval, aki valami hihetetlenül finom étellel kínálja meg. Aztán ezt a pillanatot és édes ízt soha nem feledi. Évek múltán szakácsként látjuk őt viszont, ahol is vissza-vissza jár álmaiban az a régi tengerparti étel…és az a kedves fiú...

Aztán egyszer csak egy hospice-kórteremben hozza őket össze a sors… „Crash-Boom-Bang!” Bizony! És mindez vajon hova vezet?  Szomorú, vagy boldog végkifejlethez?  

 

4. Crash Landing on You (ajánlja: Son Yejin)

Nos, ez a sorozat aztán tényleg maga a Crash-Boom-Bang! Már a címe is nagy poén, mert ugyanúgy utalhat balesetből adódó életveszélyes landolásra, mint a derült égből villámcsapásként lesújtó szerelemre. A hihetetlenül összeillő és tehetséges párost, pedig ugye, senkinek sem kell bemutatni?

Son Ye-jin ismét új arcát csillogtatja: Dél-Korea egyik legbefolyásosabb, dúsgazdag chaebol (csebol) családjának vakmerő leányát alakítja, aki egy igencsak veszélyes extrém sportot űz, siklóejtőernyőzik, méghozzá nem is akárhogy (mármint a kaszkadőr, psztt…) De akármilyen ügyes, a hirtelen támadt viharos szél elsodorja, és alig ússza meg a földbe csapódást, amikor landol végül. Crash-Boom-Bang! Csakhogy Észak-Korea területén! Kibe nem botlik ott, mint egy talpig snájdig katonatisztbe, aki kötelességet szeg, mert elkezdi megvédeni, rejtegetni a lányt. A szerepet nem kisebb sztár-színész vállalta, mint Hyun Bin, aki úgy tetszik, hogy szeret észak-koreai egyenruhások bőrébe bújni a szerepeiben. Nah, ez a szitu aztán tényleg valódi Crash-Boom-Bang, pláne, ha hozzávesszük, hogy Son Yejin és Hyun Bin párosáról lévén szó, arról a bizonyos kémiáról cseppet sem kell aggódnunk. De vajon ez a sztori hogy végződik? (Fakultatív kérdés: és vajon hogyan végződne az ilyesmi a valóságban?)

A sorozat november 23-án indul a tvN csatornán.   

 

// 2019. november 2. //