Verseny / Contest 5.

 
 

1. Samgyetang / ginzenges töltöttcsirke leves

 

 
   
A méltán híres, és igazi koreai gyógylevesnek tartott finomság tovább versenyez :-)
 
 Aki még ilyen levest nem evett, az még nem tudja, miért is tartották /tartják ma is gyógyító ételnek ezt a koreai jellgzetességet. És ha nekünk megvan a magunk csirkelevese, hát az bizony Koreában is megvan, és nem jöhetsz el onnan anélkül, hogy meg ne kóstold.:-) Ha ilyet nem ettél, akkor nem ettél még koreai levest - tartják a legtöbben.
Ezt ma már készíthetjük kisebb gyöngytyúkból is, a lényeg nem változik azonban. Roborál, táplál, gyógyít és felvidít. Ma is hihetetlen kultusza  van, legjobban a piciny, házias, ponyvával fedett kifőzdében készíti a "Mom" :-)  
 

 

2. Tteokpokki / rizstészta csípős szószban

 
Aki még ilyet nem evett, igazából fogalma sem lehet arról, milyen a koreai utcai konyha igazi, hamisítatlan hangulata. A nylonponyvás kifőzdék ínycsiklandó illata, a megfáradt öltönyös dolgozók gőzkieresztő hangoskodása, és hogy milyen nagyon jól esik egy jó adag utcai tteokpokki után egy nagy pohár soju! :-)
Ez az érzés semmihez sem fohagtó. Ez bizony megintcsak egy csipetnyi Korea! Ha rá szavazol, kipróbáhatod :-)
 
 

3. Kimchi jjigae / kimchi leves 

 
Elképesztően ízletes ez a ragusűrűségű, nagyon népszerű és kedvelt leves. Persze az alapja a kimchi, amiről már ugye mindenki tudja, hogy mi fán terem, vagyis melyik káposztabokorban :-)
Maga ez a leves akkor kezdett igazán divatba jönni, amikor a chili paprika megjelenésével a csípős kimchi is egyre inkább elterjedt. Azóta is töretlenül hódít, elkészítése pedig igen nagyon egyszerű. Óóó, és egy fontos szempont: nem hizlal, energetizál, szuperegészséges és tele van vitaminnal!