Megcsináltam ! Nagyon hamar megvoltam vele és nagyon-nagyo finom lett! A család úgy befalta, mintha ott sem lett volna. de tényleg van abban valami hogy hőségben erőset kell fogyasztani!
Köszönöm a receptet, használni fogom! :-D
Kimchi bibimguksu
Hozzávalók:
vékony koreai tészta (somyeon), kígyóuborka,tojás, kimchi és kimchilé, cukor, gochujang (koreai csípős paprikakrém), fokhagyma, ecet, pirított szezámmag, szezámolaj
Elkészítés 2 személyre:
kimchi és kimchi lé
- ½ bögre apróra vágott kimchit, kb. ugyanennyi kimchi-lét, 1-2 gerezd apróra vágott fokhagymát, 1 teáskanál cukrot, 1 evőkanál gochujangot és 1 evőkanál pirított szezámmagot keverj össze egy tálban.
- főzz meg egy tojást keményre
- vágj fel egy fél uborkát gyufaszál vékonyságúra és hosszúságúra,picit sózd be, majd kis idő múlva itasd le róla a kiizadt vizet
- főzd ki a tésztát (2 személyre kb. egy maroknyi) forrásban lévő, kicsit megsózott vízben, de vigyázz, ne főzd túl! Azonnal hideg vízzel öblítsd és mosd át – hogy ruganyos maradjon
- egy maréknyi tésztát tekerj egy tányérra, mint egy nagy kígyót, tetejére öntsd a kimchis szószt, majd díszítsd a fél tojással, a vágott uborkával és szórd meg pirított szezámmaggal, pár csepp szezámolajt csepegtess a tetejére!
Fontos!
A tésztafőzést hagyd utoljára,mert ha az sokáig áll, megszottyad, szivacsos lesz.
Koreában a tészta-ételeket frissen szeretik fogyasztani. Jó étvágyat! :-)
.jpg)