Currys rizs koreai módra (카레라이스)

 

Hozzávalók:

30-40 dkg hús (marha, disznó, vagy csirke, ízlés szerint)

1 közepes fel vöröshagyma

1 teáskanálnyi zúzott fokhagyma

½ teáskanálnyi zúzott gyömbér

2 közepes krumpli

1 nagy sárgarépa

4 csészényi szeletelt fehér gomba (pl. csiperke)

½ zöld kalifornia paprika

½ csomag instant curry szósz kocka (ha nem kapsz ilyet, magad is elkészítheted a szószt)

 

Elkészítés:

Szósz elkészítése

3 evőkanálnyi sózatlan vajat olvassz fel, keverj el benne simára 4 evőkanálnyi lisztet (GF liszttel is működik!), majd add hozzá a curry port és jól keverd össze, tedd félre

 

Aprítsd fel a húst falatnyi darabokra, kicsit sózd, borsozd meg. A hagymát apróbb, a zöldségeket nagyobb, falatnyi darabokra vágd fel

 

Egy evőkanálnyi növényi olajt forrósíts fel egy nagy serpenyőben, tedd bele a hagymát, süsd amíg üvegessé válik és kissé megpirul

 

Add hozzá a húst, a fokhagymát és a gyömbért, addig párold együtt, amíg a hús már elveszíti rózsaszín színét

 

Most add hozzá a többi zöldséget is és addig párold, amíg a krumpli áttetsző színűvé válik és félig megfőtt

 

Öntsd fel annyi vízzel, vagy csirkealaplével, amennyi éppen csak ellepi. Forrald fel, és alacsonyabb lángon kb. további 10 percig főzd

 

 

Most keverd hozzá az elkészített curry szószt, vagy tördelt fel a készen vásárolt curry kockákat, jól keverd el a raguval

 

 

Vedd le a lángot egész kicsire, és addig főzd kevergetés mellett, amíg a szósz besűrűsödik. Párolt rizzsel tálald!

// 2018. május 14. //