Damo/A Legendás Rendőrnő

Ismertető:

Damo /Legendás Rendőr nő

Egy igazán szívszorító,14.részes történelmi sorozat 2003.-ból.

Előjáróként csak annyit mondanék,hogy a két kedvenc színészem Ha Ji Won,és Lee Seo Jin nélkül,valószínűleg kihagytam volna ezt a drámát.Nagyon szomorú hangvételű,elejétől a végéig sejteni lehet,a szomorú végkimenetet.

Ismét a közkedvelt Joseon.korban vagyunk.Jang Chae Ohk,bátyjával Jang Sung Baek.-el már fiatalon megtapasztalja,milyen kegyetlen világban él.Miután édesapjukat árulással megvádolják,a két gyermek menekülésre kényszerül.Menekülés közben a testvérek elszakadnak egymástól,és különböző környezetben nőnek fel.Bátyja lázadoként,hősnőnk szolgálóként kerül Hwangbo  Yoon családhoz.A család fiúgyermekével,együtt cseperedik fel.A fiúból a későbbiekben, a Bal Rendőrségi Hivatal parancsnoka lesz.Chae Ohk,szintén itt szolgál majd Damo beosztásban,afféle mindenesként.Chae Ohk,férfiakat is megszégyenítő,harcművészeti tudásra tett szert.Hwango parancsnokkal egy  pénzhamisítási ügyben kezdenek nyomozni,de a szálak egy sokkal nagyobb,szövevényesebb öszzeeskűvés  felé csavarodnak,melynek legfőbb célja a király megbuktatása.Természetesen,az ármányos főminiszterek segítségével.Hwango parancsnok, és Chae Ohk drámai szerelme,a testvérek egymásra találása,mind-mind szívbemarkoló.

Ármánykodások,árulások,és rengeteg elhullajtott könny.Ezt a sorozatot mindenkinek figyelmébe ajánlom,mert mély érzelmeket mutat be,de ugyanakkor a tragikus végkifejlett miatt,csak azok nézzék,akik ettől nem riadnak vissza.

 

Főbb karakterek:

  • Chae Ohk hősnő/Ha Ji Won
  • Hwangbo parancsnok/Lee Seo Jin
  • Jang Sung Baek/Kim Min Joon

Szerző:

          Belinszky Krisztina

 

Téma: Damo/A Legendás rendőrnő

Dátum: 2015.01.20

Feladó: Kováts Melinda

Tárgy: Damo

Kriszta,
Köszi, hogy itt van ez a sorozat. Szerintem olyan érzéseket ébreszt fel bennünk, amiket már régen elveszítettünk. A vér soha nem válhat vízzé és illene nekünk ebből tanulni. Azt gondolom, ha a testvéred halálát kívánod, akkor neked is halnod halnod kell - persze ugye általános értelemben, nehogy Magadra vedd! :-)
Nagyon-nagyon szép film ez és a koreaiak büszkék lehetnek rá, hogy ezeket az érzéseket ilyen szívfájdítóan szép történetekben képesek voltak elmesélni, tanítani. MINDENKINEK LÁTNIA KELLENE!!
Én biztosan vállaltam volna ezt a sorsot.
Melly

Dátum: 2015.01.15

Feladó: Kiss Petra

Tárgy: Damo

Nagyon köszönöm, hogy erre a sorozatra irányítottad megint a figyelmemet.
Szívszorító, torokfojtogató történet.
Ti hogy tennétek az ő helyében ???
Petra

Dátum: 2015.01.16

Feladó: Belinszky Krisztina

Tárgy: Re:Damo

Mivel szerelmét már elvesztette,érthető volt, hogy nem akart tovább élni,de először Ő akarta sajátkezűleg megőlni testvérét,aztán mivel Ő magától megtette, a golyók elé állt,és ezzel testvérével halhatott meg.Igazi tragikus vég,nem szeretem az ilyet. :-(

Új hozzászólás hozzáadása