Új szupervonat száguld Koreában

 

Ha Dél-Korea vasútjáról van szó, szinte mindenkinek először a KTX expressz és kiváló szolgáltatása jut eszébe. A 2005 óta ezen a piacon egyeduralkodó társaságnak most bizony, hogy vetélytársa akadt, ez pedig a december 9-én pályára, azaz sínre lépő SR (Super Rapid).

„ 2016 végre az az év lett, mikor az expresszvonatok utasai választhatnak, ha valahová vasúton és gyorsan szeretnének elérni. „ –mondta a vasút avatóján Kim Bok-hwan, az új vasúttársaság vezérigazgatója. „Az SR biztonságosabb, megbízhatóbb és kényelmesebb megoldásokat hoz a koreai vonatozás területén.”

Bizony az új társaság vonatai nemcsak egy nagysebességű, kényelmes utazási alternatívát kínál, hanem olcsóbb viteldíjakat és rövidebb utazási időket is. Ezt pedig a társaság szupermodern mozdonyaival és szerelvényeivel, valamint a Yulhyun alagút igénybevételével tudja elérni. (A több mint 50 kilométeres Yulhyun Dél-Korea leghosszabb, egyben a világ 3. leghosszabb alagútja).

Az új vasúttársaság egyelőre csak távolsági expresszvonat szolgáltatásokat biztosít, és valamennyi fontosabb nagyvárosba indít járatokat, így Szöulba, Busanba, Daeguba, Daejeonba és Gwangjuba. Megáll továbbá Yonginban, Dongtanban és a pyeongtaek-i Jije állomáson is.

Az SR szöuli megállója a Gangnam negyedben taláható Suseo Station, így azoknak, akik jól ismert gazdag kerületben dolgoznak, vagy szállnak meg nem kell a belvárosban található Seoul Stationra utazniuk, ahonnan a KTX indul.  

Az SR-en átlagosan 10%-al olcsóbban lehet utazni, ugyanakkor rövidebb utazási időt biztosít. Így például a Szöulból Busanba induló közvetlen járat 2 megálló beiktatásával mindössze 2 óra 9 percet vesz igénybe (KTX. 2 óra 34 perc) és mind ezért 52,000 wont kell fizetni, szemben a KTX 59,800 wonjával szemben.  

Az új szupervonat kabinjai extra kényelmet nyújtanak, óriási hely van az elnyújtózásra és kényelmes lábtartók állnak az utas rendelkezésére mind az első, mind a másodosztályon. Laptop- és mobilfeltöltők, egyéni monitorok és rendkívül kellemes dizájn szolgálja a további kényelmet.

Az utasok számára nemcsak egy rövidebb vonatút áll rendelkezésére, de a Suseo pályaudvar kényelme bizony megveri a hatalmas és örökké zsúfolt Seoul pályaudvart!

A Suseo SR állomás Szöulban a 3-as metróval és a Bundang vonallal érhető el. További információ itt az új szupervonatról, menetrendről, stb itt:

www.srail.co.kr.   

 

// 2016. december 13. //

 

Szerző:

Érzéki Korea