A szégyentelen

a CGV fesztivál-mozi Szöulban
 

Tegnap, április 23-án a Gangnam negyed leghíresebb gála- mozijában, a CGV-ben megtartották  OH Seung-wook legújabb filmjének a sajtótájékoztatóját.  Az új moziról már mi is írtunk röviden,  s akik követnek bennünket ( és természetesen a KIM Nam-gil rajongók és egyéb moziszerető  népek J), tudják nagyon jól, hogy a film harmadmagával meghívást kapott az idei Cannes-i filmfesztiválra. 

A film rendezője OH Seung-wook , aki 1998-ban óriási sikert aratott a „Christmas in August”  forgatókönyvírójaként, majd a 2001-ben már a saját maga által rendezett  „Kilimanjaro”c. filmjével, ami egy kiemelkedően jó és igényes krimi-történet volt.

Nos, mostani filmje korábbi két leghíresebb alkotásának műfaját egyesíti, a „Christmas in August”  tragikus szerelmi történetét és a „Kilimanjaro” kemény bűnügyi vonalát.  A történet középpontjában egy nő és egy férfi rendkívül nehezen megfogható kapcsolata áll. A nő egy szökött, gyilkossággal gyanúsított személy szeretője és visszavárja azt, míg a férfi a nyomozást vezető rendőrtiszt, aki arról ismert, hogy különleges elszántsággal üldözi a bűnözőket. A célszemély kézrekerítése érdekében megkörnyékezi a nőt, aminek az a vége, hogy mindketten feloldhatatlan érzelmi és erkölcsi konfliktusba kerülnek.

A női főszerepet alakító JEON Do-yeon egy másik nagysikerű filmje (Secret Sunshine) 2007-ben már járt Cannes-ban, sőt ezért az alakításáért a művésznő akkor elnyerte a „legjobb női szereplő” nagydíját, ami így azt is jelenti, hogy a mai napig ő az egyetlen koreai színész, aki ilyen rangos elismerésben részesült. Sőt! Tavaly, 2014-ben a versenyfilmek kategóriájában zsűritagnak is meghívták.  Mostani szerepét így látja:

„Hye-kyong szerepe háromdimenziós alakítás. Ez a nő egy egyszerű hostess egy bárban.   Egyfelől gyötrődik, másfelől - bár már elindult a romlás útján - még mindig őrzi tisztaságát és bátorságát.  Visszavárja a gyilkossággal gyanúsított szerelmét, de felkavarja ennek az új férfinak a jelenléte, közelsége. És igen, hinni szeretne még a hazugságban is, mert NŐ”.    

Nos, a férfi főszerep sorsa már egy kicsit kalandosabb volt. Jae-gon detektív szerepét eredetileg Lee Jung-jae kapta volna, ám ő súlyos vállsérülést szenvedett a „Big Match” c. film felvételénél gyakorlás közben. A rendező így a szerepre KIM Nam-gilt kérte fel.

A rendező így nyilatkozott a cseréről:

„Nem gondolkodtam sokat, hogy ki vigye a rendőrtiszt szerepét. Jae-gon figuráját mindig is úgy álmodtam meg, hogy egy kőkemény bulldog, hidegvérű profi rendőr, de ugyanakkor egy időzített ficsúr-lélek bombája lakik benne.  Erős, férfias, de érzékeny és ezért belülről sebezhető csak. Tudtam, hogy Kim Nam-gil meg fogja oldani ezt a feladatot, mert láttam minden eddigi alakítását.”

„Nagy megtiszteltetés számomra az, hogy ebben a filmben szerepet kaptam” – nyilatkozta a sajtótájékoztatón Kim Nam-gil.  Őszinte híve vagyok a rendezőnek és régi rajongója gyönyörű partneremnek, Jeon Do-Yeonnak.

A kemény zsaru, akit alakítok, mindig mindent bevet, csakhogy elkapja az üldözöttet.  Hidegszívű, kegyetlen és látszólag csak annyi a jellembeli különbség közte és az ellenfelei között, hogy a vonal másik felén áll. Ebben a történetben is álcázza magát miközben a gyanúsított után nyomoz a bárban, ahol annak barátnője dolgozik és kíméletlenül kihasználja a nő érzelmeit, miközben egyre inkább ő sem tud közömbös maradni. Ez meggyengíti őt a korábbi feltételezésében.   Ott egy férfi, aki talán tudja az igazságot, de rejtegeti és egy nő, aki hinni akar minden áron –ez veszett ügynek néz ki.  Szeretem, amikor a magunk előtt is rejtve maradt érzelmek egyszer csak megjelennek és szeretem, amikor ezt el is lehet játszani. Vagyis azt,ahogy ráébredünk, hogy ott laktak bennünk, de nem tudtunk róla." 

A film világprömierje az idén májusban megrendezett Cannes-i filmfesztiválon lesz, ahol az „Un Certain Regard” (kb. „Bizonyos szempontból”szekcióban versenyen kívül mutatják be.
A hazai (koreai ) közönség május 27-től tekintheti meg.

 

 

                        TOUCH THIS!

          NE HAGYD KI EZT A VIDEÓT!

                              EZT SE HAGYD KI! 

                HOGY SZURKOLNAK A RAJONGÓK? :-)

S hogy a rajongók mennyire várják és izgulnak kedvenceikért? Íme két aggódó és szerető idézet a film fan oldalának felületéről (természetesen név nélkül idézzük) angolul és magyar fordításban.

 

Jeon Do-yeonnak
  • „looking forward to see this. please don't be sexual movie like untold scandal . she is an good actress, I like her in secret sunshine but she played many graphical movie just wast her talent. now she is 42 and mother ,hope something beautiful and mysteries .”

( nagyon várom ez a filmedet. kérlek ez ne legyen olyan szexuális, mint az „Untold Scandal”. Jó színésznő és nagyon szeretem őt a „Secret Sunshine”-ban, de olyan sok meredek filmet játszott, amiben csak a tehetségét pocsékolta. már  42 éves, anya és nagyon remélem, ez valami gyönyörű lesz és rejtélyes)

Kim Nam-gilnek
  • „Don't die again? Seems like Kim Nam Gil always got killed off in his work. Yeah, hope he doesn't die in this one. It's too frustrating to see the lead dies at the end. Hope this will be a good movie.”

(Nem hal meg, ugye? Állandóan úgy néz ki, hogy Kim Nam Gilt megölik a végén.  Hát nagyon remélem, hogy ebben nem hal meg. Nagyon rossz, hogy a főszerepeiben állandóan megölik. Remélem, ez egy jó film lesz”)

 

Te mit gondolsz? Jó film lesz?

Dátum: 2015.04.25

Feladó: Laca

Tárgy: Szégyentelen

Sziasztok,
nnnah, látom, most meg minden Kim NamGillel van tele a címlapon:-)))
Lee MinHot már eléggé sokalltam.
Mind1, Kim Nam Gil legalább nagyon jó színész és igenis kemény csávó! Remélem, odatette magát ebben a filmben is. Nekem a Bad Guy-ban tetszett a legjobban.
De szerintem itt is kinyírják, ahogy a tartalmat elnézem...
Laca

Dátum: 2015.04.25

Feladó: Érzéki Korea

Tárgy: Re:Szégyentelen /Laca

Laca... ! :-D :-D

egyszer így alakul, máskor úgy...
Köszi a véleményedet és maradj az oldalunkkal, lécci !
ÉK

Dátum: 2015.04.24

Feladó: balajtikati

Tárgy: Szégyentelen

Sziasztok!
Minden adott , hogy jó film legyen ez nem kérdés! Nagyon várom, hogy láthassam a legújabb munkáját és sok sikert kívánok neki!

Dátum: 2015.04.24

Feladó: Juci

Tárgy: szégyentelen

hát, mondjuk nagyon el tudom képzelni Oppát ebben a szerepben - nagyon COOL lehet :-)
De tényleg ne haljon már meg ha lehet!

hajrá! (majd csak megnézzük egyszer, igaz?
Juci

Új hozzászólás hozzáadása