Smink gyorstalpaló - Valentin napra

 

Kettőt pislantunk, és máris itt van ismét a ma már világszerte várva várt Valentin-nap, a szerelmesek napja…mért ne várnák ezt a napot éppen Koreában? :-)

Olyannyira így van, hogy a legújabb valentin-napi sminkes trendeket még a YT-ra is feltették, ezek közül most hármat be is mutatunk. Még nem késő beszerezni a kellékeket –ha már nem is Koreából – és ellesni néhány jó kis trükköt. 

Elsőnek nézzétek meg Daisy kis oktatófilmjét (fent), aminek a „Valentin-napi csoki smink” nevet adta a szerző. Daisy szerint idén a szerelmesek napján az arc nem csillog, hanem matt árnyalatú, és hosszantartó készítményeket kell használni. Úgy véli, nem szabad 10 percenként smink-igazításra szaladgálni a fürdőszobába. Azt viszont nagyon fontosnak tartja, hogy ezen a napon csábítónak és szexinek kell lenni, így a smink is ezt a célt kell, hogy szolgálja. Nagy előny, hogy nem a legdrágább készítményeket használja, így ezek bárki számára elérhetőek.

A második helyet KIMDAX ajánlata csípte meg (fenti videó), aki szintén fantázianevet adott a kreációjának, mégpedig „Valantin-napi barackvirág smink”-nek nevezte el, ami igencsak szépen cseng. Az „őszibarack” tónusú makeup egyébként igen kedvelt Koreában a kozmetikus guruk körében, mert évszázadok óta úgy tartják, hogy a leheletfinom barackrózsaszín arcocsak igencsak hódít a koreai pasik szívében… KIMDAX azoknak a hölgyeknek ajánlja ezt a sminkelést, akik így szeretnék megüzenni a kedves fiúnak, hogy viszontszeretik őt… Bár a videóhoz nem készült angol felirat, azért így is teljesen érthető a "barackvirág" módszertana.

Míg az első két videót leginkább kezdőknek, vagy amatőröknek lehet ajánlani, addig Risabae oktatófilmje (fenti videó) haladóknak, illetve profiknak való – de ha van egy lyukas órád, és kéznél vannak a kellékek is, egy próbát megér a dolog. Risabae egyébként Korea-szerte jól ismert smink-művész, nem árt egy-két fogást ellesni tőle. Természetesen ő is elnevezte művét, ami nem más, mint „Édes Valentin-nap”. Oktatófilmje részletes és valóban profi.  

Risabae ebben az évben a többi valentin-napi sminkes trendtől eltérő módon egy meglehetősen visszafogott megjelenéssel jött ki, mondhatni minimál trendet teremtett. A szemhéjon és a szemkörnyéken jóval kevesebb vibrálás, csillogás, illetve hangsúly jelenik meg, s ezt még megtetézte egy nagyon laza fél-lófarok frizurával, ami Ariana Grande és csapata stílusára emlékeztet. 

// 2016. február 12 //

 

Szerző:

Érzéki Korea