Nagy a kabát, bő a gatya

 
 

Ha a koreai hölgyek tavaly ilyenkor sokat invesztáltak volna pár karcsúsított, steppelt , kapucnis, tollas télikabátba és számtalan cicanadrágba, vagy szűkített szárú csőnaciba – akkor most ezeket elpakolhatják jó magasra a dobozokba, mert az idei téli trend kissé megfordult. Legalábbis KIM Hyun-jung a Kuho Fashion és PARK Min-sun, a Samsung fashion stylist- tervezői szerint.

Úgy vélik, hogy mivel az előrejelzések szerint a tél elég enyhének ígérkezik, semmi szükség a libatollas , szűkített, testhezálló kabátokra és a lábhoz símuló nacikra. Volt, azonban aki úgy értékelte az új trendet, hogy az nem egyéb, mint „árvagyerekek” benyomását keltő viselet. Hogy miért is? Ha röviden akarunk fogalmazni, akkor a kabátnak 3 számmal nagyobbnak, a nadrágnak pedig széltében 2 számmal bővebbnek, hosszában viszont alaposan „kinőttnek” kell lennie.

Nos, a szöuli nőci idén télen akkor trendy, ha bőszabású, ejtett vállú, hosszú kabátot hord, amit akár maga köré is csavarhatna. A nadrágja pedig inkább hajazzon egy libegő nadrágszoknyára, aminek a szárát ráadásul a boka fölött el is vágták.  A szöuli divatdiktátorok szerint lehet, hogy az idei trend nem olyan „csinoska”. Ugye, egy karcsúsított rövidebb szabású, puha műszőrmével kombinált kapucnis viselet kétségkívül hódított a miniszoknyával és hosszúszárú zoknival vagy csizmával, ők azonban az új trendet sokkal nőiesebbnek tartják, mert itt nagyon fontos a jó szabás, a ruhadarabok esése, hullámzása és ezeket a holmikat nagyon „tudni kell viselni”.  

Ráadásul azt is meg lehet figyelni, hogy kezd divatba jönni az egyre rövidülő, ámde igen ügyesn vágott haj… Nna, ehhez mit szóltok?

Vannak persze ellenzők is bőven, akik szerint ez csak a kifejezetten magas, igen-igen vékony hölgyeknek áll jól, az átlag koreai női termet úgy 162-165 cm és egyáltalán nem nyúlánk (ez nem kövérséget jelent). A bokában elvágott nadrágról nem is beszélve, hiszen a „kerékkötők” azt mondják, ettől csak még rövidebbnek fog tűnni az amúgy sem túlságosan hosszú lábakkal megáldott ázsiai típusú hölgyek lába.  

Szerencsére előbb-utóbb jön a tavasz, akkorra a trend már megengedőbb, vagyis viselje mindenki azt, ami számára előnyös, kedves, azaz amiben egyszerűen „csak” jól érzi magát.

// 2015. december 4)

 

na, ezeket a videón látottakat lehet elpakolni :-)

Szavazás

Mit szólsz az új trendhez?

Tetszik (11)
46%

Nem jön be (7)
29%

A tavalyi jobb volt (6)
25%

Összes szavazat: 24