Myung-joonak meg kellett volna halnia...

Mégis lett volna szomorú vonatkozása a Descendants of the Sun néhányak által vitatott, eléggé rózsaszínű végének. Tudniillik a KIM Ji-won által alakított Yoon Myung-joonak életét kellett volna veszíteni a harctéren… legalábbis az eredeti forgatókönyv szerint.

Erre a nagysikerű sorozat utolsó epizódjának levetítése után derült fény, amikor a mindenre szemfüles média kiderítette az eredeti forgatókönyv részleteit. Bizony, nem mindenki számára lett volna happy end, hiszen Yoo Shi-jin, Kang Mo-yeon, Seo Dae-young és köztük Yoon, súlyosan sebesül, vagy életét veszíti…

Végül a produkciós csapat hosszas rábeszélésére az írónó, KIM Eun-sook megváltoztatta a sztori végét. Így esett, hogy a vége felé valós tragédiával fenyegető sorozatnak sokak számára egy furcsa és váratlan fordulattal nehezen hihető, mézes, happy-endes befejezése született.  

„Nekem azt mondták, hogy a végén meghalok” – nyilatkozta Kim színésznő. „Én nem akartam ebbe beleszólni, de örülök, hogy ’életben maradtam’. Az emberek pozitív dolgokra vágynak, én is ilyen vagyok. Tényleg megkönnyebbültem, amikor elolvastam a végleges forgatókönyvet. Sokan mondják, hogy az egész így hihetetlen. Lehet. De így szép. Mert az életnek is ilyennek kellene lennie”  

Lovers in Paris, 2004

A közönség nagy úr Dél-Koreában. A leghíresebb botrányt és felzúdulást a 2004-es sorozat a „Lovers in Paris” váltotta ki, ami az eddigi legmagasabb, 56.3 %-os országos nézettségnek örvendett, s az utolsó pillanatban óriásit bukott. Amikor a végén kiderült, hogy az egyszerű életű nő és a szupergazdag üzletember szerelmi története hazug és hamis volt, szinte egy ország követelte, hogy a rendező soha többé ne rendezhessen, és a forgatókönyvírót büntessék meg. Az emberek becsapva érezték magukat. Lehet, hogy a „Descendants” alkotói is valami ilyesmitől tartottak? 

Persze, szerintem nincs olyan film, színdarab, könyv, sorozat, stb., ami mindenkinek tetszik. A "mi lett volna ha?" - féle kérdéseknek szerintem nincs értelme. A "DOTS" ilyen volt, ilyen lett Jöhet a következő! :-)  

Szerző:

Érzéki Korea

Szavazás

Neked melyik főhős a halála fájt volna legjobban?

Shi-jin (18)
51%

Mo-yun (6)
17%

Dae-young (6)
17%

Myung-joo (5)
14%

Összes szavazat: 35

Téma: Meg kellett volna halnia...

Dátum: 2016.04.18

Feladó: Bea

Tárgy: DOTS

Először is köszönöm a cikket! :) Másodszor, számomra is túl hihetetlen volt a befejezés, de tetszett, hogy végül az észak-koreai "barátja" segített nekik kimászni a slamasztikából. Én amúgy szeretem a nem mindig kerek befejezéseket, ilyen volt pl. a Cheese in the trap is. Mások ki voltak akadva, nekem kifejezetten tetszett ahogy véget ért. :)

Dátum: 2016.04.17

Feladó: Erika

Tárgy: DOTS

Mindenesetre, én személy szerint, nagyon örülök, hogy nem halt senki meg a főszereplők közül. Nekem akkor lett volna felháborító, ha másképp történik.
Köszi a remek cikket Erda!

Dátum: 2016.04.18

Feladó: Erda

Tárgy: Re:DOTS

Szívesen, és én is örülök ám azért... :-)

Új hozzászólás hozzáadása