Lee Jongsuk-ot lekapcsolták a határon

 

A koreai színészeket sehol sem ajnározzák, dédelgetik annyira, mint Ázsiában, ez természetes is az ázsiai népek sajátos ikon-tiszteletét ismerve. Lee Jongsuk az egyik legnépszerűbb koreai színész sztár Indonéziában, Ázsiában és nem túlzás talán világszerte a koreai Hallyu rajongói körében.

Ám vele is megtörtént, ami leggyakrabban a keresett bűnözőkkel szokott: a jakartai repülőtéren egyszerűen elvették az útlevelét – a stáb többi tagjaiéval együtt – november 4-én (vasárnap) és nem éppen királyi körülmények között ott marasztalták 3 kerek napig.

Lee Jonsuk ázsiai közönségtalálkozó turnéja keretében érkezett Jakartába Japán után. Az indonéz rajongókkal való találkozás hihetetlen nagy siker volt, sikítozó ugrándozó fanok ezrei várták a sármos koreai sorozatcsillagot, ami őszinte könnyekre fakasztotta őt többször is.

Aztán jött a feketeleves… repültek volna haza Koreába, de a hatóságok útlevelüket egyszerűen elkobozták, őket pedig teketória nélkül lekapcsolták.

/Illusztráció/

„ Hálás szívvel és boldogan zártam a rajongókkal való találkozásom eseményeit, de a stábommal együtt Jakartában rekedtem, mert nem engednek hazautazni.” írta Lee Facebook üzenetében november 5-én, hétfőn. A barátságtalan intézkedés okára csak ügyvédi beavatkozásra derült fény: a sztár „Yes24” nevű helyi, azaz indonéz promóciós cégénél gyanús adóügyletet találtak, s azzal vádolták meg a céget, hogy meghamisították a könyvelési adatokat.

„A Yes24 állítólag hibásan jelentette le a nyereségeit a helyi adóhivatal felé, ezért vették el az útleveleinket. De hát nekünk ehhez nincs semmi közünk. Nagyon szépen kérjük a Yes24-et és ügynökségeit a Cre8tive lab-ot, továbbá a Yumetomo-t, hogy sürgősen oldják meg a problémáikat. Fogalmam sincs, mit kell ilyenkor tenni, ilyen szituba még soha nem kerültem” – írta kétségbeesetten a sztár.

Minden jó, ha a vége jó, ám a dolgok nem mentek simán, végül az indonéziai Koreai nagykövetnek kellett beavatkozni az ügybe, így aztán november 6-án kiengedték Lee-t és csapatát a „kényszer karanténból” és immár haza is érkeztek.

// 2018. november 6.//

 

Szerző

Érzéki Korea

Téma: Lee Jongsuk-ot lekapcsolták

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása