Choi Sinwon

 

K-pop sztárból filmsztár

Ha valaki hiányolná a Super Junior egykori sztárját, Choi Siwont és szereti a történelmi akciófilmeket, mást sem kell tennie, mint megnézni legújabb filmjét, a „Dragon Blade”-et  - már ha teheti. Igaz, hogy Kínában és Honkongban  már február közepén bemutatták,  a koreai mozik március 12-én tűzik műsorra a rendkívül izgalmasnak ígérkező kínai alkotást. 

Mért olyan nagy durranás ez? Nos, merthogy Choi olyan hollywoodi világsztárok társaságában játszik, mint, Adrien Brody, John Cusack és maga Jackie Chan!  

A bombasikernek ígérkező film (mármint a stílus rajongói számára) a Han dinasztia idejében játszódik és a történet középpontjába az alkotók a kínai és római „kultúrák” meglehetősen kemény összeütközését állították.

John Cusack  egy Lucius nevű római tábornokot alakít, míg Tiberius császár szerepét nem másra, mint Adrien Brodyra bízták. 

Az ellenfél Huo An, egy rangjától koholt vádak alapján igazságtalanul megfosztott vezér szerepét Jackie Chan alakítja,  akinek fő támasza végül a kínai hadúr lesz, akinek figuráját Choi Siwon hozza.   

Choi 2005-ben próbálta ki magát a sorozatok, majd a filmek világban...  

 

Mozisikereit Kínában és Honkongban rendre aratja. Koreai származása ellenére első filmszerepét a 2006-ban bemutatott „Battle of Wits” c. kínai alkotásban kapta, ahol Liang-shi herceg szerepét alakította. Óriási rajongó tábora van a kínai nyelvterületen és ebben az évben egy másik filmje is premiert lát majd („To the Fore and Helios”).   

 

 

Szavazás

Mi áll jobban Choi Si-wonnak?

A K-pop (7)
28%

Filmezés (18)
72%

Összes szavazat: 25