Jól szituált férfi feleséget keres

(Házasság koreai módra 8.)
 

Folytatjuk bóklászásunkat a koreai párválasztási, házasságkötési szokások hagyományokkal átszőtt, néha azonban ezeket a korlátokat felrúgó szövevényes világában.  

Nagyon meglepő és figyelemreméltó trendről számolnak be mostanában a házasságkutatással foglalkozó felmérések, portálok, no és a kérdésben legilletékesebbnek számító házasságközvetítő cégek. Az egyik ezek közül az a tény, hogy több férfi fordul a szervezett házasságok felé, azaz a közvetítő irodákhoz, mint nő. Íme álljon itt egy táblázat (a számok %-ban értendők)  

Férfiak - nők aránya azok körében, akik közvetítőhöz fordultak (%-ban)

Fiatalemberek egész hadseregei nőttek fel és érték el a házasulandó kort, akiket a zsargon „herbivorusoknak” hív, azaz durva fordításban: „növényevő pasi”-nak. Ez persze nem azt jelenti, hogy vega lenne az adott férfiember, sokkal inkább arra utal, hogy az illetőt eleddig jobban érdekelte a tanulás, a hobbija, vagy valami új tudomány elsajátítása, mint a randizgatás, és a szebbik nemre való vadászat. Nagyon úgy tűnik, hogy a fenti célok érdekében, kihagyták az udvarlás, az együttjárás örömét.

A „miért” kérdésre Park úr, a Duo nevű házasságközvetítő cég vezetője így látja a magyarázatot:   

„Úgy tűnik, hogy a megfordult trend mögött az áll, hogy a koreai fiatalemberek pénzüket és idejüket egyre inkább pénzügyi stabilitásuk megteremtésére és biztos karrierkiépítésre fordítják, semmint  randevúzásra. El kell ismerni, az udvarlás pénzbe és időbe telik, míg az időből nagyon kevés van, a pénzért pedig igencsak meg kell dolgozni.

illusztráció!

Ebben bizony nagyon sok igazság van, ha meggondoljuk, hogy ma Dél-Koreában nagyon nehéz munkapiaci körülmények között, és kissé lassuló gazdaságban kell helytállniuk a férfiaknak. Ennél fogva egyre több fiatalember látja úgy, hogy a hosszas randizgatásra, romantikázásra fordított energia és pénz nem éri meg, ehelyett a gyorsabb eljárással kecsegtető házasságközvetítőkhöz és párkereső cégekhez fordulnak – végeredményben  a lényegre törve.  

illusztráció!

Van egy másik tényező is, mégpedig az, hogy a „herbivorusok” szinte alig rendelkeznek az udvarlással kapcsolatos szabályok ismeretével, azt sem tudják, hogy szervezzenek meg jól egy randevút. Vagy elbagatellizálják, vagy agyonizgulják és túlszervezik. Nagyon sok olyan ügyfelünk van, akiknek lövésük sincs arról, hogy kell egy nővel bánni, mire kell figyelni, mert eddigi életüket kemény tanulással, kemény munkakereséssel és aztán még keményebb munkával töltötték. Írd és mondd, sokszor munkatársaink adják nekik a különféle tippeket, az öltözködési tanácsokat, és legtöbbször még a találka helyét is mi választjuk ki számukra.

illusztráció!

És a szebbik nem, a hölgyek oldalán egyre növekszik a japánok által „carnivorus”-nak, azaz „húsevőknek” a száma, akik egyáltalán nem sietnek a férjhez menéssel. Ők azok, akik rengeteg pénzt költenek plasztikai műtétekre, vásárlásokra és a munkájukat sincs kedvük feladni, vagy életüket átrendezni a házasság miatt. Gyerekvállalásról szó sem eshet, ezért ez mind kijjebb tolódik. Ők leginkább alkalmi kapcsolatot keresnek, sztárokra, vagy chaebol-örökösökre várnak, sőt vadásznak.”

A témával kapcsolatban régi ismerősünknek, James Lee úrnak is van tapasztalata és véleménye, amit a következőképpen osztott meg:   

„Próbáljuk meg megfejteni a következő esetet” – kezd el egy érdekes történetet a gazdag repertoárból.

illusztráció! 

Adva van egy 39 éves igencsak partiképes fiatalember.  Amerikai egyetemen szerzett diplomát, egy nagymenő cégnél dolgozik, ahol maga is nagymenő pozíciót tölt be.  Csak azt ne higgyék, hogy valami baj lenne a külsejével! Magas, jóképű, sportos, férfiasság terén tökéletesen rendben van,  ráadásul van egy 200 n.méteres puccos lakása a Gangnam negyedben. Ó, igen, és még egy fontos dolog! A szülei jómódú, művelt és kedves emberek, ami ugye nem elhanyagolható szempont Koreában.  Papíron tehát minden adott ahhoz, hogy megtalálja a neki való hölgyet és tökéletes házasságot kössön.  

Már két éve jelentkezett nálunk és annak ellenére, hogy az agglegények krémjéhez tartozik, a mai napig is a nőtlen fiatalemberek táborát gyarapítja. Mi lehet az oka? Valami titkos szerelem egy férjezett asszonnyal? Elég tapasztalt már ahhoz, hogy tudja helyén kezelni ezeket a kapcsolatokat, számtalan viszonyon van már túl. Túl magasak lennének az elvárásai? Van valami megbocsáthatatlan, keserves csalódása? Vagy arra született, hogy magányos maradjon? Ne keressenek ilyen romantikus okokat.

illusztráció!

Az ok egyszerű, de elsősorban ne a magasra állított mércében keressék, mert ezt sokkal inkább a fiatalember randevúzási szokásaiban találjuk meg.  Azt nem állítom, hogy az úr nagyképű, de meglehetősen magabiztos és alapelveit rendíthetetlennek tartja. Jó néhány női jelölttel sikerült őt összeismertetni, akik előzetes elvárásainak maximálisan megfeleltek és a legválogatósabb hölgyeknek sem lehetett kifogása, amikor megpillantották.  Első randevút összehozni a számára egy kicsit sem volt nehéz, de a folytatások rendre elmaradtak. S nehogy azt gondolják, hogy ezt elsősorban ő akarta,  ellenkezőleg! Az esetek nagy többségében a hölgyek döntöttek így, s az indokok között legfőképp az szerepelt, hogy a stílusa, a viselkedése kifogásolható.   Ő azt mondta, hogy udvarias volt, és ő mindig nagyon jól érezte magát, és nem vette észre, hogy bármi is balul ütött volna ki. Nos, akkor mi lehet a gond? 

  

illusztráció!

Bizony az, hogy ő abban a hitben van, hogy magatartása megfelelő – mégpedig az ő saját maga által felállított szabvány szerint. Azt hiszi, ha ő jól érzi magát, akkor a társa is, ha ő valamin tud nevetni, azon a másiknak is pont olyan jól kell szórakozni. És ez az oka, hogy a mi Bel Amink még ma is facér.

Védelmére legyen azonban mondva, hogy ez nemcsak az ő hibája.

"És itt kanyarodnék vissza oda, amit kollégám mondott korábban, hogy nagyon sok fiatal fiú, akik később férfivá érnek egyszerűen nem tanulják meg egy nővel való bánásmód alapelemeit. Túl sokat kell tanulniuk és bizonyítaniuk először az iskolában, és azután túl sokat kell dolgozniuk és megint csak bizonyítaniuk – a munkahelyen. Ehhez jöhet ráadásnak a már szintén említett „húsevő” hölgyekkel való találkozás, amely élmény csak tovább növeli a férfi elbizonytalanodását.

Hogy mit lehetne tenni? Jobban bízni az alapösztöneinkben, levetni a magunkra öltött allűröket. A férfi dolga, hogy a nőben a nőt lássa és erősítse, a nő dolga pedig, hogy a férfiban a férfit lássa és a férfit erősítse. „    

Folytatása következik..... :-)

 

 

Téma: Jól szituált férfi...

Dátum: 2015.09.01

Feladó: Patrícia

Tárgy: Lee Jin-wook

Köszi!
Címe, telefonszámot tudunk? :D

Dátum: 2015.08.26

Feladó: Patrícia

Tárgy: csak elgondokodtam :D

Jajj nekem.... ki az a pulóveres félisten?

Amúgy nagyon jó a cikk, meg ez a sorozat is.
(Akkor is nagyon dögös, neki szívesen megtanítanám, hogy kell egy nővel bánni) ahhhhh...

Dátum: 2015.08.26

Feladó: Érzéki Korea - > Patrícia

Tárgy: Re:csak elgondokodtam :D

Kedves Patrícia,

Ő LEE Jin-wook. :-)

Üdv,
É.K.

Új hozzászólás hozzáadása