Jó bőrök!

 
 

Tedd a szívedre a kezed, hányszor csodáltad (netán irigyelted) már meg a koreai színésznők és K-pop sztárok nagy többségének gyönyörű és ragyogó arcbőrét? Van-e titkuk? Vagy csak make-up az egész? Vagy egyszerűen csak úgy születtek? Nyilván mindenkinek megvan a maga saját kisebb-nagyobb trükkje, ám Koreában mégis van egy úgy nevezett 10 pontos kódex, amit a remek arcbőr érdekében minden nőnek naponta ajánlatos követnie.  Íme a rövidített változat:

 

1.      Olajos tisztítás

Ez kötelező, mert ez távolítja el az olajos alapú makeup-ot, a napközben termelődött faggyút, a feketepöttyös miteszereket, stb.

2.      Habos tisztítás

A tisztítóhab használata a mindennapi arctisztítás második kötelező eleme, ez távolítja el ugyanis a vízalapú piszoklerakódásokat, úgymint pl. az izzadtság, vagy por.

3.      Bőrradír

Ezt nem kötelező minden nap használni, ez az, ami az elhalt, megöregedett hámsejteket távolítja el, teret engedve a friss, rugalmas sejteknek.

4.      Toner

Lágyítja, hidratálja és előkészíti a bőrödet a következő lépésben alkalmazandó krém/ek, illetve szérum/ok  felvitelére

5.      Krémek, eszenciák

Itt ki-ki a bőrtípusának megfelelő krémet, illetve eszenciákat  használja    

6.      Szérumok

Nagyon fontosnak tartják a legtöbbször műanyagampullákban található, sűrű állagú szérumok használatát a krémezés után. Ezek 100+n alapanyagból készítve, 50+n illatosításban kaphatók.

7.      Maszkok

Ez nem kötelező, de a legtöbben nagyon hisznek benne. Sokan egyszerűen a krémek helyett használják.

8.      Szemránckrém

Hidratálja és védi a szem alatti finom bőrt. Koreában a nők a gyűrűsujjukat használják, mert ennek az ujjnak a leggyengébb a szorító ereje, s így nagyon gyengéden lehet vele felvinni a krémet.

9.      Alvómaszk

Az éjszakai pihenés alatt hidratál és kisimítja az esetleg keletkező ráncokat (hogy ehhez mit szól Oppa? hááát… hacsak nem ő is alvómaszkban hortyog…:-))

(Emlékeztek még Song Seung-heon „több- mint-poénos” maszk-próbájára a randija előtt? :-D )

 

10.  Fényvédőkrém, fényvédőkrém, fényvédőkrém….      (nappal persze)

 

Nézzük, mi a véleménye a kódexről és magáról a témáról Alicia Yoon-nak, aki egy neves kozmetikai cég alapítója, de nyilatkozatában nyoma sincs semmiféle marketingfogásnak.

Alicia Yoon

„Nem hiszem, hogy ezt a 10 pontos kódex a valóságot tükrözi. Nem hiszem, hogy Koreában minden nő úgy kel fel, és fekszik le, hogy ’Ó istenem, megcsináltam-e minden lépést, nem hagytam-e ki valamit?’ Ez nem lenne reális. Egy igaz: a szép bőr alapja az egészség, az egészséges táplálkozás, az elegendő folyadékbevitel és a megfelelő mennyiségű és arányú vitaminok fogyasztása. A szép és hibátlan bőrnek mindig is nagy értéke volt Koreában, a gisengeknél egyenesen követelmény volt. A nemes kaszthoz tartózó nők a Joseon-korban nem mehettek ki a szabadba férjük, vagy kísérő szolgák és napernyő nélkül. A lányok meg szinte sehogy. A porcelán-arcbőrű lányok sokkal kelendőbbek voltak, de nemcsak a szépség miatt, hanem mert úgy tartották, hogy a szép bőr jó egészséget jelent.  És ebben nagyon sok igazság van!

És most nézzük, hogy pár híresség – akiket még az szépségesnél is szépségesebb bőrükért tízezrek irigyelnek – miben látja a titkot, vagyis hogy ők milyen módszert követnek?

 

LEE Yu-bi

Semmi kétség, hogy a 25 éves színésznő világos, porcelánszerű arcbőrét édesanyjától, a szintén népszerű Kyun Mi-ritől örökölhette, de azért ő is alaposan besegít a természetnek. Az egyik TV show műsorban felfedte, hogy két dolog (sok egyéb mellett) semmiképpen nem hiányzik azok közül a cuccok közül, amit minden áldott nap, mindenhová magával hurcol. Ez pedig naptej és az arcpárásító spray. Azt is elárulta, hogy kétféle napvédőt is tart a táskájában, függően a napsütés erősségétől. Azt mondta, a külső felvételek alkalmával különösen vigyáz a napsugarakkal.

 

 Suzy Bae

 „Miss A Suzy”  a hosszú, hideg arczuhanyra, vagy arcmosására esküszik, amelyeknek legalább 10 percig kell egyfolytában tartani. Bőre így kapja természetes frissességét és hidratált marad. Természetesen kozmetikumokat is használ, ebben pedig az ún. „424-es szabályt” követi. Ez azt jelenti, hogy 4 percig tart az olajos arctisztítás, 2 percig a habos arctisztítás és ismét 4 percig tart a sima hideg vízzel való intenzív öblítés.

 

Taeyeon   

A „Girls’ generation” sztárja is már számtalan alkalommal megvillantotta smink nélküli, gyönyörű arcbőrét. Nagyon sok rajongója egyszerűen „bababőrnek” titulálja. Ő azt árulta el, hogy naponta többször vastagon beborítja arcát hidratáló krémmel, és nyugiban van 10-15 percig. Felfedte továbbá, hogy nemrégiben talált rá a Ginseng Royal Silk Watery Cream-re (nos, ehhez ki kell ugranod Koreába) . A krémet egyébként „csodakrémnek” nevezik, és  számtalan híresség agyondicséri, köztük Ha Ji-won, Miss A Mino, Hwang Shin-hye és Ji-yeon is a Tara formációból.  

 

Park Shin-hye, aki jelenleg az „Older Brother” c. filmet forgatja ugyancsak a szinte valószerűtlen, majd’ hogy nem opálosan ragyogó arcbőréről ismert – nem mellesleg persze kiváló játékáról !! :-) :-)

Azt mondja, a legfontosabb, hogy minden nap végén megszabadítsa bőrét a sminktől, ehhez alapos arctisztítást végez és ő bizony minden este radíroz is. Ezen felül extra hidratáló krémet használ, ha kell ő is napjában többször. Otthon hacsak teheti arcmaszkot visel, és egész nap többször is előveszi a nedvesítő arc-srpayt,  nem iszik alkoholt és elkerüli a füstös helyeket. 

Nos, hölgyek, Karácsonyig van még kis idő, hogy kipróbáljátok a koreai szépségek számotokra kedves módszerét és lehet ragyogni! :-)

 

// 2015. december 17 //  

 

Téma: Jó bőrök!

Dátum: 2015.12.19

Feladó: Érzéki Korea -> Kócos96

Tárgy: jó bőrök

Kedves Kócos96!

Ez a "When a Man Loves" c. sorozatból van. Figyelemreméltó sorozat, ajánlom! :-)

ÉK

Dátum: 2015.12.18

Feladó: Kócos96

Tárgy: jó bőrök

Azt szeretném kérdezni, hogy az melyik filmből vagy soriból van, ahol Song Seungheon látszik?
Köszi a választ előre is. ^-^

Új hozzászólás hozzáadása