Hamupipőke cipője

„Ahol gazdagság van, oda szívesen költözik a szépség” – tartja egy régi koreai mondás.

Persze, nem kell ezt rosszallani kicsit sem, hiszen amióta a világ világ, a pénz mindig is nagyhatalom volt, ma is az, és lesz eztán is, és ez az élet sokakat vonz. Lehet-e csodálkozni azon, hogy a szépséggel magáldott hölgyek igyekeznek errefelé mozogni, és hogy a kőgazdag férfiak szeme sokszor arrafelé nyílik, amerre híres és szépséges nők virítanak? Na, ugye, hogy nem! S ki tagadná, hogy a koreai színésznők, hírességek elsöprő többsége gyönyörű? Így meglehetősen nagy azoknak a kapcsolatoknak a száma, amelyek egy híres chaebol-örökös és egy gyönyörű híresség között szövődnek, sőt gyakran végződnek házassággal is.

Az átvarázsolt Hamupipőke elmegy csillogó ruhájában és szikrázó üvegcipellőjében a bálra, a királyi herceg azonnyomban beleszeret és addig küzd, sokszor családjával is szembeszegülve az üvegcipőcske viselőjének megtalálásáért, míg rá nem lel, és happy end és holtomiglan-holtodiglan. Csakhogy ma a történetek ennél a résznél sosem érnek véget, mert ahogy becsukódik az új asszonyra a modern üvegpalota kapuja, ebben a zárt világban egy nagyon másik élet várja.  

KO HYUN-JUNG 

Ez történt a híresen szép és tehetséges színésznővel, Ko Hyun-junggal is (44). 1995-ben egész Korea erről az álomesküvőről beszélt, a „herceg” pedig nem volt más, mint a hatalmas Shinsegae áruházláncolat birodalom alelnöke, Chun Yong-jin. A chaebol hercegnek azonban nemcsak ez az egy birodalma volt, mert ő az unokája „Samsung-ország”alapítójának, Lee Byung-chullnak, szóval volt mit a tejbe aprítani. (Chung személyes vagyona úgy 850 milliárd won-ra rúg, ami kb. 745 millió USD). De a gyémántoktól csengő-bongó fácska alatt nem termett boldogság, az ünnepelt színésznő kalitkában érezte magát, és nyolc évi kínlódás után az álompárnak kikiáltott Ko és Chung elváltak. Az teljesen természetes Koreában, hogy a házasságból született fiúgyermekre a chaebol-család rátette a kezét, hisz ezt követelik a birodalmi örökösödés íratlan törvényei, Ko azonban a kislány felett is elvesztette a felügyeleti jogot, sőt a hatalmas család azt is elérte, hogy az anyától még a láthatási jogot is megvonták. Ko Hyun-jung azonban nemcsak szép, de talpra esett nő is, és a jelentős lelépési díjat saját márkanevű vállalkozásába fektette, ahol a szépségápolási- és divatcikkek forgalmazásával jól fut az üzlete.

 Kim Namgillel

 Jo Insunggal

Úgy tűnt, Ko Hyun-jung nemcsak hogy anyagilag állt a saját lábára, de néhány férfi kollégájával együtt is igyekezett elfelejteni a házasságban való csalódását. Kim Nam-gillel, akinek anyját játszotta a Silla királyság ékkövében, majd’ egy évig együtt járt, vagy például a mai napig időről időre felröppen a hír, hogy közte és Jo In-sung között is több van, mint puszta kollegiális kapcsolat. Ez utóbbira persze kétséget kizáró bizonyíték nincs, de hát… szokott-e filmes berkekben zörögni a haraszt, ha nem fújja szél? :-) Ráadásul, úgy hírlik, újra együtt forgat Jo In-sunggal...

 

  

NOH IN SUNG

Aztán itt van például a rendkívül népszerű és szintén természetes szépségű volt TV- és médiaszemélyiség esete, NOH Hyun-jangé. Korea-szerte nem volt, aki ne ismerte, és ne csodálta volna őt rátermettségéért, eleganciájáért, egyszerű kedvességéért és szépségéért. Amikor 2006-ban 34 éves korában férjhez ment CHUNG Dae-sung-hoz, mindenki erről beszélt, igazi álompár és igazi mesebeli történet volt ez is. Az ifjú férj ugyanis nem volt más, mint a Hyundadi BS&C vezérigazgatója és unokája annak a Chung Ju-yungnak, aki magának a korai autóóriásnak, a Hyundai Group-nak az alapítója. Vagyona természetesen felbecsülhetetlen.  

  

búcsú a kamerától és a tévés karriertől

Az egyszerűségében szépséges NOH nem sokkal férjhezmenetel után feladta televíziós karrierjét és eltűnt a nyilvánosság szeme elől. Azt mondják, beszippantotta őt a chaebol-család „megszoksz-vagy-megszöksz” nagyon zárt felső tízezrének kemény világa. Ez még eddig rendjén is lett volna, de, hogy a szerénységéről és kedvességéről híres Hyun-jang egyénisége is eltűnt ebben a világban, az azért nemrégiben sokkolta a közvéleményt. 

átváltozás: tv-s sztárból Hyundai chaebol-asszony... 

Vesztegetési botrányba keveredett, mert gyermekeit pénzzel és hatalommal visszaélve próbálta meg idegen nyelvű iskolába bejuttatni, minden törvényes utat kikerülve. Esetét most ügyészség vizsgálja. 

De ami ennél talán sokkal elgondolkodtatóbb és szomorúbb: egy Idol képe örökre összetört, és a széthullott darabokért már nem hajol le senki soha többé.   

// 2015. október 25. //      

 

Szerző:

Érzéki Korea

Szavazás

Te cserélnél egy koreai chaebol asszony életével?

Igen (11)
38%

Nem (18)
62%

Összes szavazat: 29

Téma: Hamupipőke cipője

Dátum: 2016.04.16

Feladó: Erzsóka

Tárgy: hamupipők

Van az a pénz, amiért korpásodik a hajuk! Azért nem akárkik házasodnak össze ött sem, és az hogy egy házasság hogy végződik előre nem tudhatja senki, viszont a hagyományokhoz ragaszkodó chaebol-örökösök és családjaik életformáját ismerik és vállalják, és ezzel együtt vállalják a lehetséges veszteségeket is. Ez így működik bárhol a világban.

Dátum: 2015.12.09

Feladó: Kriszti

Tárgy: Vélemény

Nincs az a pénz amiért feladnám a szabadságom. Nagyon jó a cikk, pontosan az írja amit a filmek alapján gondolok a koreai társadalomezen szegmenséről. Köszi!!

Dátum: 2015.10.25

Feladó: B.Krisztina

Tárgy: Hamupipőke

Szuper a cikk.☺Szerintem aki nézett pár Koreai filmet,biztosan nem akar cserélni,a chaebol asszonyokal.

Dátum: 2015.10.25

Feladó: Érzéki Korea - > B. Krisztina

Tárgy: Re:Hamupipőke

Köszi :-)
Pedig mégis mennyien mit meg nem tennének a koreai lányok közül :-)

Dátum: 2015.10.25

Feladó: Kiss Mónika

Tárgy: Hamupipőke

Hű de nagyon jó ez a cikk! Nem győzöm olvasni.
Köszönet érte !

Dátum: 2015.10.25

Feladó: TFM

Tárgy: Vélemény

Nagyon tetszett! Élvezetes stílusú és érdekes témájú írás.Köszönöm.

Dátum: 2015.10.25

Feladó: Érzéki Korea - > TFM

Tárgy: Re:Vélemény

Köszönöm szépen :-)

Új hozzászólás hozzáadása