Az aranyvonat 

A Koreai Vasút Aranyvonata extra kényelmet nyújt majd a turistáknak!

A KORAIL felbuzdulva turistavonatainak eddigi sikerén, februárban útjára bocsátja a minden eddigieket felülmúló "West Gold Train"-jét, népszerű nevén a G-Vonatot.
Az utasok kényelmét szolgája többek közt az is, hogy az eddigi egyszemélyes, külön üléseken kívül egy egész utazó szobát bérelhetnek, amelyekben max. 6 fő helyezhető el. A szobák full-comfortosak és valamennyiben padlófűtés kényeztet majd. Ha ez mégsem melegítene fel valakit eléggé, akkor irány a "melegedő kocsi", ahol friss-meleg lábfürdőt vehetnek a fagyoslábú turisták.
A KORAIL hat vonatot tervez forgalomba állítani, többek közt Gangwon tartományba, Észak-Chungcheongba, a déli tengerparti vidékekre, valamint a DMZ-hez.

"Ezeket a vonatokat kifejezetten azok számára indítjuk, akik a gyors célbajutás helyett (KTX) a kirándulás kedvéért utaznak. Számukra lehetővé tesszük, hogy megismerjék a koreai vidéket és az ottani életet" - jelentette ki a KORAIL kommunikációs igazgatója. Ezek a vonatok tudniillik nem átrobognak, hanem meg-megállnak és rövidebb-hosszabb ideig tartózkodnak a figyelemreméltó régiók állomásain, lehetőséget adva városnézésre, csatangolásra. Az egyik G-vonat pl. a Gangwon hegyei között halad majd és megáll Chujeon-ban (855 m), amely a legmagasabban fekvő állomás Dél-Koreában. 
Ráadásul lehetőség nyílik majd a vidék ételspecialitásait is megkóstolni, hiszen a helybéliek már előre izgatottan készülnek a vendégek fogadására.

 

* Megjegyzés:

Az itt mellékelt videók és képek természetesen még nem tervezett "Aranyvonatról" készültek! 

Szerző:

 Érzéki Korea

Szavazás

Hogy szeretnéd inkább megismerni Koreát?

Vonattal (7)
41%

Autóval (3)
18%

Buszos kiránduláson (1)
6%

Hátizsákosan (6)
35%

Összes szavazat: 17