A TRENDY SZÖULI PASI 

Férfi divat 2015, ősz-tél

 
 

Érdekel, mit fognak idén ősszel és télen viselni a koreai fiúk és férfiak (már akik követik a trendet)? Akkor lapozz bele ebbe az oldalba. Az biztos, hogy a „Seoul Fashion Week” által már március 20-21-én bemutatott kollekciók szolgáltak némi - nem is kicsi- meglepetéssel.

A tervezőknek a különböző stílusoknak rendkívül izgalmas elegyét sikerült a kifutóra vinni, beleértve az utcai viseletet, az üzletember megjelenést, és a polgárpukkasztó avant-garde fazonokat egyaránt. 

Ami a hűvös idők korábbi trendjeihez képest a legszembeszökőbb változás, az az, hogy nem túl sok színt dolgoztak bele a kollekciókba, viszont tágult az olló a konzervatív és a sokkal merészebb fazonok között, nem kis örömet okozva ezzel a változatosságra vágyó érdeklődőknek.     

Jehee Sheen-kollekció

ruháit például az az ötlet ihlette, amit egy szóval leginkább így fejezhetnénk ki: tisztelet.

„ Mélyen szimpatizálok egy sor, jellemzően a mi társadalmunkban fellelhető értékkel és azt gondolom, hogy amire a legnagyobb szükségünk van ma is, az az egymás iránti tisztelet” – nyilatkozta Sheen a bemutató után.

Értelmezésében a tisztelet úgy jelent meg, hogy mind a 27 általa bemutatott modell eltérő megjelenéssel kápráztatta el a közönséget. Ez azért különleges, mert a divatbemutatókon a modellek általában három, vagy négyféle megjelenésben mutatkoznak.  Makulátlan, klasszikus szabásvonalat követő kollekcióit kifinomultan elegáns fekete szín jellemezte, amelyet sejtelmesen csillogó burgundi-vörössel, és / vagy kőezüst áttűnésekkel kombinált.    

Jehee Sheen-kollekció

„A keleti filozófia egy bölcs szólása úgy tartja: minden kő máshogy néz ki” vallja a dizájner. Maximálisan sikerült összekombinálnia ezt a régi mondást és a tökéletesen szabott fekete, valamint szürke öltönyöket, a gyapjú és kasmír hosszúkabátokat, a zipzáras pólókat és az elegáns szvettereket. A viharkabátok és a hosszú gyapjú, vagy kasmír felöltők hagyományos téli kombinációit rendkívül izgalmassá tette azzal, hogy a gallérrészt, vagy annak környékét bőr-, illetve szőrme rádolgozásával bolondította meg.  

   

 

 Moohong-kollekció

Moohong divattervező odáig ment, hogy inspirációját egyenesen a nemzetközi politikára is kiterjesztette.  Korábban politikai területen szerzett diplomát és ez alaposan meg is mutatkozott avant-garde stílusú kollekcióin, amelyet ő maga egyetlen szóval jellemzett: feszültség.    

„A kollekcióm dolga, hogy kissé felnagyítva azt feszültséget fejezzék ki, ami manapság a társadalmunkban uralkodik „– mondta színfalak mögötti nyilatkozatában a sztár-dizájner. 

Úgy tűnik, ebben az évben az extravagáns Moohong a buddhista szerzetesek szekrényébe nyúlt, majd a kollekciókat egy mind a férfi, mind a nő számára atipikus sziluettben mutatta be a Párizsban is jól ismert "fenegyerek" avant-garde stílusdiktátor.   

 Ko Taeyong-kollekció

Ko Tae-yong szlogenje („a toaletten innen és túl”), valamint e szlogennek a jegyében bemutatott kollekciója hozott némi derültséget a nézők között és érdekes színfoltjává vált a show-nak. 

Tagadhatatlan, hogy a célközönség a magát szívesen megmutató fiatal generáció.  Muris, játékos és bohém ez a stílus, amiben alaposan visszaköszön a 90-es évek „Orange-fiú fazonja”, amit immár nem csak a vagyonos családok sarjainak szánt a tervező és dús fantáziával megáldott csapata.

Összességében elmondható, hogy az idei őszi-téli férfi trend színe a fekete, ennek kissé sejtelmesen csillogó árnyalatai, a szürke, az ezüstös átszövésekkel. A barna, a drapp az idén mintha kiszorult volna, de a vörös még az elegánsan szabott kabátokon is megjelenik. Legyen zippzáras, vagy gombos, a széles kihajtós kabát, a szintén szélesre húzott kapucnis, vagy galléros dzseki a menő idén - Koreában :-)  

// 2015.szeptember 18 //

 

Szerző:

Érzéki Korea

A trendy szöuli pasi

Dátum: 2016.02.11

Feladó: Erzsóka

Tárgy: Trendy szöuli pasi

A trendy pasi a képek szerint 180-190 cm magas kb 65-80 kg és arany kártyája van. Amúgy nagyon szépek! Teszenek a ruhák is :)

Új hozzászólás hozzáadása