A MODELL ...

avagy nem csak az Ördög visel Pradát! 

(Interjú a világhírű olasz divatcég első ázsiai modelljével, a koreai KIM Won-Joong-gal)

Hittétek volna, hogy a világhírű olasz divatcég, a Prada kifutóján a legelső ázsiai származású modell éppen egy koreai srác?  No, és hittétek volna, hogy ez középiskolás korában eszébe sem juthatott volna, mivel mindössze csak 170 cm magas volt akkor? 

Azóta bizony alaposan megváltoztak a dolgok, mert a 28 éves Kim Won-Joong számára nagy jövőt jósolnak a divatszakmában és a kifutók világában.  2013-ban és 2014-ben számtalan világmárka nevében lépett fel, úgymint a Kenzo, az Etro, Neil Barrett, és a PRADA!  Sőt, harmadmagával megalapította saját cégét, amelyben divattervezőként debütált a 2015-ös S/S Seoul Divathéten.

Meglehet, Kim nem rendelkezik egyetemi diplomával, vagy magas beosztással egy jól menő, nagynevű koreai, vagy multi vállalatnál, ámde a divat világában igenis letette a névjegyét és történelmet csinált Korea számára és ma már egyre többen „King” Won-Joong-nak hívják őt a hazájában.  

·         Szerettél volna modell lenni fiatalabb korodban?

Nem igazán. Nem voltam magas, vagy valami különös jelenség. Aztán egyszer csak egy hónap leforgása alatt 10 cm-t nőttem…

·         Milyen emléked van az első fellépésedről?

Miután 2009-ben leszereltem, részmunkaidősként kezdtem el dolgozni egy ruházati üzletben. Bár nem volt olyan nagyon híres az üzlet, én mégis büszke voltam, hogy itt dolgozhatom, mert azt az álmot dédelgettem, hogy egy nap divattervező leszek.  Itt találkoztam a Curmas Modellügynökség egy menedzserével, aki meggyőzött, hogy van keresnivalóm az iparban. Nos, elfogadtam az ajánlatot és velük kezdődött.  

·         Te vagy az első ázsiai férfi, aki egy igazi Prada bemutatón szerepel. Ez hogy történt?

Először Párizs felé vettük az utat, de az ottani törvények szerint csak egy helyi ügynökséggel kötött szerződéssel lehet Franciaországban fellépni. Ők azonban azt mondták, hogy ázsiai modellek felléptetését csak a következő évben tervezik. Ebben maradtunk, és arra gondoltam, addig is szerencsét próbálok Milánóban, hisz az nincs is olyan messze…  És volt akkora szerencsém, hogy utunk találkozott a „I LOVE MODELS” ügynökséggel. Nos, abban a szezonban szerződést kaptam az Etro-tól is, de az igazán ütős ajánlat a Prada megkeresése volt. Eszembe sem jutott megkérdezni, mért engem választottak… zavarban voltam, és naná, hogy elfogadtam…       

              

·         Milyen érzés volt a világ egyik vezető divatcégének színeiben versenyezni?

Hááát… ez volt az első európai utam és nem igazán tudtam különbséget tenni az országok és különböző nemzetiségű modellek, szereplők között. A nyelvi korlátok nagyon komolyan ott dekkoltak és mindössze csak azt tudtam valakitől megkérdezni, hogy eszünk-e együtt valamit?  Honvágyam volt már az első pár nap után. Tényleg.    

·         Mennyire különbözik az Európai környezet, ha Koreával vetjük össze?

Európában egész máshogy csinálják. A modellek különböző országokból jönnek, épp csak arra a pár napra, amíg a bemutató tart.  Igazából senki sincs otthon és mindenki valamilyen módon mégis különbözik a másiktól. Na, ez elég muris.

·         Téged arról ismernek, hogy meglehetősen ösztönösen viselkedsz. Ezt tanultad valahonnan?

Nem, soha nem tanultam „divatot”. Persze voltak kedvenceim, akik talán inspiráltak, például Eita, Matsuda, Ryuhei, Tilda Swinton – néztem őket az interneten, a fotókat, a mozdulataikat – s azt hiszem ők úgy hatottak rám, hogy észre sem vettem.   

·         Milyen érzés volt divattervezőként debütálni?

Ez a múlt év októberében volt és elsöprőre sikerült. Sok időt és energiát fordítottam a kollekcióimra, de valahogy mégis elbizonytalanodtam, hogy egy nagy közönség előtt mutassuk be. De szerencsére, nagy sikerünk lett!

·         Modellként, vagy tervezőként látod magad inkább?    

Még egyelőre inkább modellként. Azt hiszem, sohasem lehetnék valódi divattervező, ha előbb nem lennék sikeres modell.

·         Esetleg el tudod magad képzelni, mint színészt?

Érdekel a szórakoztatóipar, hát persze, de nem kívánok túlnőni a magam korlátain.  Ebben a pillanatban el sem tudom képzelni, hogy színészként népszerűvé váljak, és  azt szeretném, ha a magam területén, mint modell tudnék elismerést és megbecsülést szerezni.   

 

A modell -

egy Kraftwerk video - NÉZD MEG... 

A modell...

Dátum: 2015.02.17

Feladó: Kovács Szidónia

Tárgy: a modell...

... hát igen, ez pontosan így néz ki skacok :-(
csili-vili, de hajsza és sok kín, s ha nem lesz belőled top, - eszeveszett nehéz megmaradni.
érdekes volt látni, ahogy összehoztad a Kraftwerkkel- egész különleges lett így a hangulata.
köszi!
Sid

Dátum: 2015.02.16

Feladó: Zsuzsianyu

Tárgy: Modell

Köszönöm érdekesés különleges volt a cikk..

Dátum: 2015.02.16

Feladó: Zoltán

Tárgy: A modell

Wooowww!!!
uhh, köszi, ez nagyon jó! :-)
nagyon jó a srác és remélem, nagy jövője lesz - és KIBÍRJA!!!
Csók,
Zoltán

Új hozzászólás hozzáadása