A masszőr fiú

        

A fickó (nevezzük HONG-HYUN-nak) már első pillantásra úgy néz ki, mint bármelyik jóképű 25-35 körüli szöuli fiatalember. Mivel hogy az is! Lezser, de minőségi farmert és hasonlóan jó márkájú fekete pulóvert visel, amely még izmos felsőtestét is sejteti. Leginkább fitness edzőnek néznénk, de akár profi sportolónak is elmenne. De ez nem egészen így van.

Benne valójában egy másodállásban női vendégkört ellátó masszőr fiút tisztelhetünk. Ez a munkája abból áll, hogy hölgyvendégek számára masszázs-szolgáltatásokat nyújtson – többnyire a megrendelő otthonában, de nagyon sokszor hotelszobákban.  

„A női klienseim majdnem fele a húszas éveiben jár, és a vendégeeim kb. 8%-a várandós asszony. A többi hölgy 40-es, 50-es, esetenként több”.

Ha szigorúan nézzük, mindaz, amivel ez a fiatalember foglalkozik, akár illegális szolgáltatásnak is minősülhet. Dél-Koreában az úgynevezett „Prostutíció ellenes törvény” értelmében az ő tevékenysége akár bűncselekménynek is számíthat, és mind ő, mind pedig a vendége legfeljebb egy évre kiterjedő börtönbüntetésre ítélhető. Igen ám, de ezt a törvényt abszolút a nők prostutíciós tevékenységének tiltására hozták, és sehol nincs nyoma ennek a férfiak vonatkozásában.

„Soha, senkitől nem érkezett ilyen esetről feljelentés, vagy bejelentés” – nyilatkozta Choi Soo-young, az Egyenjogúsági Minisztérium Női Tagozatának képviseletében.

Nos, akár van tudomása a minisztériumnak erről, akár nincs, a masszázs-terapeuta férfiak már sok-sok éve végzik munkájukat – mivel VAN rá igény és pénzzel megtámogatott széles kereslet. A tevékenység mostanra már jobban virágzik, mint valaha – persze, zárt ajtók mögött. A kulcsot pedig a pénz, mégpedig a sok pénz tartja a kezében.

Az Ilyo Seoul egy 2005-ben készült oknyomozó riportja szerint a masszázs-szalonok hihetlen virágzásban voltak akkoriban, amelynek szolgáltatásait leginkább a harmincas, negyvenes éveikben járó hölgyek veszik igénybe. A lokalitást tekintve a legtöbb szalon például Apgujeong és Cheongdam kerületekben virított már akkor is, amelyek Szöul legpuccosabb, legmenőbb negyedei – és bizony, azóta is.    

Ma már ilyen, negyedekre korlátozott helyeket nem lehet megkülönböztetni, mert a női masszázs-szolgáltatás láthatatlanul mindenhová szétterjedt és mostanra már a jóval konzervatívabb vidéki Koreában is kultusza van. 

„Mitől kéne tartanom?” – kérdezi a masszőrfiú. „ A rendőrségnek és a törvénynek ehhez semmi köze. Azért nincs, mert ez köszönőviszonyban sincs valamiféle intézményesített iparral. Minden privátban történik, vagy a vendég otthonában, vagy egy hotelben. Hogy kell-e érte fizetni? Hát persze! Hiszen ez egy szolgáltatás, aminek van „A”, „B” és „C” kategóriája, ahol az ár függ az időtartamtól és a minőségtől, ami a normál masszázstól indul, lehet benne fürdő és aromaterápia, stb”. A kérdésre, hogy hol végződhet a szolgáltatás, a riporter nem kapott választ, s erre a riportalanynak természetesen minden joga meg is volt.

Shin Jeong-ae (természetesen nem az igazi neve) 51 éves hölgy, aki immár négy éve veszi igénybe a masszőrfiú szolgáltatását, semmi kivetnivalót nem talál a dologban. Elmondása szerint 2011-ben nagyon sok egészségügyi problémája volt, beleértve a krónikus emésztési zavarokat és súlyos láb-, illetve gerincfájdalmakat is.

„Egy barátnőm ajánlotta, kipróbáltam, és azóta elfújták a panaszaimat. Azt hiszem, a masszázs nagyon jó terápia. A lehető legjobb választás volt.”

Shin asszony az otthonában fogadja masszőrjeit, és a „szolgáltatást” leginkább egy olyan gyengéd kényeztetéshez hasonlítja, amit csak egy férfi finom érintései tudnak adni. Legyen az a tarkó, vagy a karok és csípő megérintése. Masszőrjei 28-35 év körüli fiatalemberek.

„Ez annyira stresszoldó, olyan jóleső. A testem hihetlen könnyűvé válik a kezelések után, és teljesen eltűntek a panaszaim is. Nő vagyok. Stabil házasságban élek a férjemmel és nem érzem problematikusnak, hogy ilyen szolgáltatást veszek igénybe. Ebben semmi rossz nincs senkinek. Végül is, ez csak egy masszázs, nem?? Tudja, azért egyszer azt gondoltam, hogy ’Istenem, most már kezdem azokat érteni, akik néha megcsalják a házastársukat’  

          

 

Ne vonjunk azonban párhuzamot a koreai férfi és női masszőrök között. A masszőrfiú megválogathatja klienseit, míg az inkább intézményesített női társaik nem. A masszőrfiú félállásban, szabadúszóként „dolgozik” az úgynevezett egészségügyi és fitness programok keretein belül.

Hong-hyun arról álmodik, hogy egy napon saját üzletet nyit. Egyelőre szabadidejében kedvére való lányokkal randizik, akik elől gondosan titkolja másodállását.

               

Magabiztossága egy pillanatra eltűnni látszik és kisfiús, szégyenlős mosollyal teszi hozzá:

„Ha valakit majd tényleg megszeretek egyszer, annak sohasem szabad megtudnia, hogy kerestem meg a vagyonomat.”  

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

** FONTOS! A képek pusztán illusztrációs célokat szolgálnak!

*** Forrás: KoreaHerald

// 2015. november 13. //

 

Szerző:

Érzéki Korea

 

Te mit gondolsz erről ?

Téma: A masszőr fiú

Dátum: 2016.02.11

Feladó: Erzsóka

Tárgy: A masszőrfiúk

Már nálunk is igénybe lehet venni, csak nem igazán beszélnek róla. Egyébként nem tartom elítélendőnek egyik részről sem :)

Dátum: 2015.11.14

Feladó: TFM

Tárgy: Köszönöm...

...érdekes cikk.Én nem botránkozok meg rajta, mert volt Nekem egy fodrászom/férfi/akinél ha vizsgáztak a tanulók, vagy bármi miatt hiányoztak és ő mosott hajat, úgy tudta a fejet masszírozni, hogy finoman fogalmazva is majd elalélt az ember, pedig akkor még híre se volt a Craniosacrális masszázsnak. Következtetés: jó a férfi érintés :-)

Dátum: 2015.11.14

Feladó: Érzéki Korea - > TFM

Tárgy: Re:Köszönöm...

Kedves TFM,

szívesen, és örülök, hogyha tetszett :-)
Remélem, nem tűnik a cikk elfogultnak, mert itt inkább arról van szó, hogy Koreában néhány témát nem "illik" feszegetni, és ez egyike azoknak.

Amúgy egyetértünk ám! :-))

Dátum: 2015.11.13

Feladó: Vera Krúz

Tárgy: A masszőr fiú

Hát ilyen pasi nem kereshet rosszul. Szívesen összefutnék vele. Csajok?

Dátum: 2015.11.13

Feladó: Bogi

Tárgy: Re:A masszőr fiú

Vera Krúz - hehe! :))) naná!

Dátum: 2015.11.13

Feladó: Lili

Tárgy: A masszőr fiú

mázlista nőcik...

Dátum: 2015.11.13

Feladó: Laca

Tárgy: Re:A masszőr fiú

Lili !
Az van, hogy gazdagok :-D

Dátum: 2015.11.13

Feladó: Mariann

Tárgy: A masszőr fiú

Nagyon jó kis cikk, tanulságos és elgondolkodtató. Köszönöm.

Dátum: 2015.11.13

Feladó: Laca

Tárgy: Masszőrfiú

Ha éhen halnék se masszőrködnék, hehehh :-D

Dátum: 2015.11.13

Feladó: Flóra Pataki

Tárgy: A masszőr

Tényleg érdekes a téma és a cikk, hogy felvállalta. Bár, ezzel szerintem Korea nincs egyedül, ez mindenhol jelenség. Csak az igazán meglepő, hogy miért ilyen szemérmesek, vagy milyenek.
Az meg tetszik, hogy végre a nők is kényeztethetik magukat, nem csak a férfiak.
Köszi, érdekes volt.

Új hozzászólás hozzáadása