A "koreai Szépség" videós követei

 

Év elején szokás mérleget készíteni, ki volt a legjobb színész, a legjobb film, a legsikeresebb sorozat, vagy éppen a legmenőbb K-pop banda. Most elkészült egy összeállás arról is, hogy a méltán világhírű „K-Beauty”, azaz koreai szépséget kik terjesztették a legsikeresebb módon a YouTube-on, azaz kik voltak a legnépszerűbb „szépség-vloggerek.” Nos, a vlogger egyáltalán nem elgépelés, hiszen tudjuk, hogy így hívják a video bloggereket.

Világszerte milliók irigyelik a koreai hölgyek szépséges arcbőrét, sminkelési technikáját és (a legtöbbször) igen kifinomult ízlését. Ehhez persze szükség van tanácsadókra is, méghozzá olyanokra, akiknek a mestersége egy kattintással a szépülni vágyó elé tárul. Íme, ismerkedj meg 2017 legsikeresebb koreai szépség vloggereivel, nézz, láss, tanulj és csináld!

1.PONY

Több, mint 3 millió YT előfizetővel PONY bizony kivívta a „szépségguru” címet: óriási követő tábora van világszerte, no persze elsősorban is Ázsiában. Varázslat-szerű átalakulásai többek között merészen kiszőkített haja és a színek bátor keverésével elért árnyalatoknak köszönhetőek. Ma már ott tart, hogy „PONY Effect” (PONY hatás) néven saját kozmetikai útmutatót adott ki, amelyben olyan színárnyalatok garmadáját vonultatja fel, amelyek mindenkinek jól állnak. Az alábbi videójában éppen Taylor Swiftté alakul :-)

 

2. SSIN

Ha igazán drámai átváltozásokat akarsz látni, akkor kövesd SSIN-t, aki nemcsak sminkeléssel hanem ördögi cosplay (jelmezes) technikákkal bűvöli el a nézőit. Nem titkolja, hogy teremtményeit anime hősök és K-pop idolok inspirálják. Minden egyes tízperces videójában boszorkányosan ügyes kezei nyomán egy-egy rajzfilm figura, vagy élő bálvány alakja elevenedik meg. SSIN nem ismer semmiféle határt, vagy akadályt, ha éppen valamelyik EXO, vagy Big Bang sztárrá akarja magát átváltoztatni, de jöhetnek az olyan lények is, mint az Unikornis, vagy épp egy zombi lány.  Nézd meg, ahogy SSIN éppen TOP-pá alakul ! 

 

3. Risabae

Az AOA és az EXID lánycsapatok korábbi sminkmestere, Risabae arról híres, hogy bárkire celeb-gyanús arcot tud varázsolni, méghozzá a a legnagyobb precizitással. Ám oktatófilmjei nemcsak a profik számára készülnek, hanem bárki kezdő elsajátíthatja a bonyolultnak tűnő mesterfogásokat, egészen az alapoktól kezdve. Risabae vlogger módszere abban áll, hogy meg kell tudni találni a természet adta szép pontjainkat az arcunkon, azokat kiemelni, hangsúlyozni, míg a kevésbé tetszetőseket finoman elrejteni.  Több százezrek első számú kedvence ő, amit nem utolsó sorban közvetlen, interaktív stílusának is köszönhet, akiket videóiban „kis hölgyek”-nek és „uraim”-nak szólít, a videók így tényleg nagyon kedves élményt nyújtanak.  

4. Calary Girl

Calary Girl nemes egyszerűséggel úgy mutatja be magát, mint „egy átlagos irodai alkalmazott”-at, ám kreativitását tekintve sok minden lehet, csak éppen átlagos nem. Van is több, mint 1 millió követője!

A többi szépség vloggerrel szemben Calary Girl rendületlenül extravagáns, olykor meghökkentő videóival áll elő, úgymint „Sminkelj a víz alatt”, vagy éppen „24 karátos arany legyen az arcodon!”  

5. Lamuqe

Lamuqét rajongói leginkább azért a hamvasan természetes szépségű és hibátlan arcbőréért imádják, ami smink nélkül is magasan kiragyog az átlagból.  Videói drámai módon szakítanak szinte mindennel, amit eddig a hagyományos koreai sminkelésről tudtál. Azt vallja, hogy a makeup-ot a napi teendőkhöz, a meghatározó jellemedhez, és igen! igen! a napi, aktuális HANGULAT-hoz is kell igazítani. Ez persze nem jelenti azt, hogy a kisírt szemhez még sötét karikákat is mázoljál, hanem a sminkeddel is vállald, hogy aznap nem vagy maga a kicsattanó boldogság, mert szomorúságod átsüt és hazug lesz az arcod. Hm. Érdekes, elgondolkodtató felfogás, igaz?       

6. Yeondukong

Ha a könnyen megtanulható, mindennapi sminkelést szeretnéd ellesni, akkor Yeondukong a helyes választás! Yeondukong bájos és rendkívül barátságos narrációval segít eligazodni az először rejtelmesnek tűnő technikák között, és az egyszerű, dolgozó lánynak is segíteni abban, hogy hogyan dobja fel a szürke hétköznapokat egy kis pezsdítő, üdítő szépészettel. Ám azt is tudja, hogy a munkával alaposan leterhelt nőnek nem igazán van ideje tájékozódni a különféle programokról, így videóiban filmeket, új musical bemutatókat, színházat, koncerteket is ajánl, igazi komplex élményt nyújt követői számára.    

7. Kimdax

Kimdax viszont, aki jóval több,mint egy szépség-vlogger, az előző lánynak pont az ellentéte, hiszen a videóiban meséket, történeteket is belesző, és egy virtuális világba repít így el. Ebben a világban mindenkiből hercegnő, királynő, vagy átváltozó Hamupipőke lehet. Alapelve, hogy minden nő született hercegnő, csak fel kell magában fedezni, és meg kell mutatnia a világnak. Disney hősnőkhöz hasonlatos alakjait az alábbi szlogen égisze alatt mutatja be: „A tündérmesék az életben laknak”   

Neked melyik stílus, illetve videó jön be leginkább? Szavazz az oldalrovatban!   

2018. január 2.