Coin Locker Girl

(A talált lány)

  

A „Chinatown” címen is ismert film két hétvégén tartotta az első helyet, aztán még egy hétig a második volt a legnézettebb hazai filmek között, ám még mindig nagyon sokan szeretnék látni ennek az inchoni Keresztanyának és "lányának" történetét. 

De nem csak a hazai közönség tüntette ki figyelmével, hanem a nemzetközi mozivilág nagyurai is, hiszen negyedik koreai filmként ezt az alkotást is meghívták az idei Cannes-i Filmfesztiválra, méghozzá a „Nemzetközi Kritikusok Hete” nevezetű szekcióba!

A történet nagyon koreai, nagyon izgalmas és nagyon drámai. Ahhoz a témához nyúl, ami az ókori görögöktől kezdve, Shakespeare művészetén át egészen a mai modern korig vezet: hogyan döntesz, amikor a kötelesség és az érzelmeid között kell választanod?

1996-ban vagyunk, amikor a szöuli Nyugati pályaudvar egyik automata csomagmegőrzőjében  találnak egy elhagyott kisbabát. A kislányt egy csavargó veszi magához és elnevezi Il-youngnak. Amikor a lány betölti a 10. életévét eladja őt egy asszonynak, akit mindenki csak úgy ismer a környéken „a Mama”.  

Mama egy uzsorázással és szervkereskedelemmel foglalkozó bűnbanda szenvtelen és számító feje az Incheonban található Kínai negyedben. Csak azokat tartja meg, akik a hasznára vannak. Mamának tervei vannak a lánnyal, és mire betölti 18-at, már a megbízható jobbkeze a Keresztmamának.   Egy nap azt a feladatot kapja, hogy környékezze meg az egyik uzsorás fiát, Suk-hyunt. A lány előtt addig soha nem tapasztalt világ nyílik meg és a fiúhoz is egyre közelebb kerül. De a parancs az parancs. Az uzsorás rengeteg pénzzel tartozik a Mamának és miután megszökik, a Mama kérlelhetetlen parancsa az, hogy Il-young ölje meg helyette a fiát. 

Főszereplők:

KIM Hye-soon (44) a „Mama” szerepében

 „Nem érdekelt, hogy visszataszító ez a figura. Öregebbnek, hasban hájasnak és kiéltnek kellett lennem a szerepem szerint. Igen, először kicsit haboztam, de ma már tudom, hogy jó döntést hoztam. Hátborzongató, hogy léteznek ilyen „mamák” és nagyon nagy kihívásnak érzem, hogy ezekre felhívjam a figyelmet” 

KIM Go-eun (23) Il-youn szerepében

„Mama egyénisége lenyűgöző és félelmetes egyaránt.  Il-young igaz szívvel kötődik hozzá, hiszen tőle kapta vissza az életet és ha betyárbecsületre is, de becsületre tanítja Il-youngot. Köztünk 21 év a korkülönbség, de hihetetlen egységben tudtunk együtt dolgozni, mindig hálás leszek Hye-soonnak, hogy ennyi mindent megtanított velem a kamerák előtt.