Nagy siker Kang Ha-nul új filmje

(2017.február 26.)

Február 15-i bemutatója után azonnal az élre ugrott a hazai gyártású mozik közül Kang Ha-nul legújabb filmje  "New Trial", és már közel 2 millió nézője van.

Sikerének az is egyik titka lehet, hogy egy korábban megtörtént eseményen alapul, amit tulajdonképpen a mai napig nem zárt le a törvénykezés.

2000-ben Iksanban megöltek egy taxisofőrt, és a rendőrség az egyetlen szemtanút, egy 16 éves tinédzsert tartóztatott le, majd egy erőtlen védelem és brutális vallatás után 10 évre börtönbe zárták. Hyun-woo (Kang döbbenetes alakításában) később sem képes megszabadulni a szörnyű stigmától, élete gyakorlatilag teljesen tönkrement.

A film másik férfi főszereplője egy ügyvéd, akinek szerepét Jung Woo formálja meg – nem kevésbé megrázó erővel. A pénzügyi adósságokkal küzdő ügyvéd úgy érzi, hogy az elhíresült per újra hírnevet szerezhet neki és helyrebillentheti megtört karrierjét. Miután azonban találkozik Hyun-woo-val, igazságérzete a védence mellé állítja és küzdelme reményeket ébreszt a meghurcolt fiúban…    

Archív/ FILM 2017

2 nagyágyú és egy feltörekvő

"Single Rider"

(2017. február 14.)

A forgalmazó WarnerBros.Korea megjelentette új filmje, a „Single Rider” új posztereit, amelynek bemutatója február 22-én lesz.

A film férfi főszerepében Lee Byung-hunt láthatjuk majd, aki egy csődbe ment értékpapír forgalmazó cég igazgatóját alakítja. A filmbeli Kang Jae-hoon minednét elveszíti, amikor egy fizetésképtelen kötvénybe fektet be. A tönkrement Kang elindul Ausztráliába, hogy megkeresse feleségét.

A feleség szerepét a nem kevésbé népszerű sztár, Gong hyo-jin alakítja. Az asszony már új életet kezdett, és Kang, aki képtelen feleségét visszakapni, egyszer csak eltűnik.

A filmben fontos szerepet játszik egy fiatal lány is, akit a korábbi ’Wonder Girl’ tagja, Ahn alakít, és aki vidáman kel útra Ausztráliába, hogy ott szünidejében munkát vállaljon. Vajon hogyan alakul hármójuk élete tovább?

A film, egyébként az „Age of Shadows” mellett a második olyan alkotás, amelyet a Warner Bros.Korea forgalmaz. Rendezője az elsőfilmes Lee Zoo-young.