Archív/ FILM 2017

Váratlan külföldi siker

(2017.június 8.)

Ordinary Person

Korea egyik legnagyobb filmszínész alakja, Son Hyun-ju a főszereplője annak az „Ordinary Person”címmel márciusban bemutatott filmnek, amely csupán mérsékelt sikereket ért el a hazai mozikban (a nézőszám alig érte el a 380 ezret), ám a külföld „váratlanul” nagyon felfedezte magának.

A filmet Kim Bong-han rendezte, aki korábban már sikerre vitt egy alacsony költségvetésű sci-fit a „The Herot” 2013-ban. Mostani, a 80-as években játszódó filmjének főhőse egy vidéki detektív (Son Hyun-ju alakításában), aki normális életre vágyik, és élete álma, hogy egyszer egy kétszintes családi házban fog élni szeretett feleségével és kisfiával. Rutinmunkája során lefülel egy bűnözőt, akiről kiderül, hogy körözött sorozatgyilkos. A dolgok azonban nem ilyen egyszerűek.

 

A szálak kényes ügy irányába vezetnek, a detektív magas nemzetbiztonsági körökbe és azok képviseletében egy NSP (national security policy) magasrangú tisztbe botlik (Jang Hyuk ördögi alakításában). Mivel Sung-jin nyomozónak sok pénzre van szüksége fia operációjához, a figyelmeztetések ellenére sem ereszti el az esetet és alaposan belesodródik egy olyan szövevényes ügybe, amiről a legtöbben még hallani sem akarnak, nem hogy belekeveredni.

És most az „Ordinary Person” váratlanul jelentős nemzetközi filmes karriert futhat be, mivel három kontinens három kiemelkedően jelentős nemzetközi filmfesztiválján is debütálhat. A 16. New Yorki Ázsiai filmfesztiválon (június 30-június 15), a japán Fukuokai Ázsiai Filmfesztiválon (július 6 – 15), valamint a híres Moszkvai Nemzetközi Filmfesztivál (június 22-29) versenykategóriájában fog szerepelni. (*A szerk. megjegyzése: elnézve az izgalmas témát és a prominens szereplőgárdát, remélhetőleg a Budapesti Koreai Filmfesztiválon is láthatjuk egyszer :-))   

Nagy siker Kang Ha-nul új filmje

(2017.február 26.)

Február 15-i bemutatója után azonnal az élre ugrott a hazai gyártású mozik közül Kang Ha-nul legújabb filmje  "New Trial", és már közel 2 millió nézője van.

Sikerének az is egyik titka lehet, hogy egy korábban megtörtént eseményen alapul, amit tulajdonképpen a mai napig nem zárt le a törvénykezés.

2000-ben Iksanban megöltek egy taxisofőrt, és a rendőrség az egyetlen szemtanút, egy 16 éves tinédzsert tartóztatott le, majd egy erőtlen védelem és brutális vallatás után 10 évre börtönbe zárták. Hyun-woo (Kang döbbenetes alakításában) később sem képes megszabadulni a szörnyű stigmától, élete gyakorlatilag teljesen tönkrement.

A film másik férfi főszereplője egy ügyvéd, akinek szerepét Jung Woo formálja meg – nem kevésbé megrázó erővel. A pénzügyi adósságokkal küzdő ügyvéd úgy érzi, hogy az elhíresült per újra hírnevet szerezhet neki és helyrebillentheti megtört karrierjét. Miután azonban találkozik Hyun-woo-val, igazságérzete a védence mellé állítja és küzdelme reményeket ébreszt a meghurcolt fiúban…    

Archív/ FILM 2017

2 nagyágyú és egy feltörekvő

"Single Rider"

(2017. február 14.)

A forgalmazó WarnerBros.Korea megjelentette új filmje, a „Single Rider” új posztereit, amelynek bemutatója február 22-én lesz.

A film férfi főszerepében Lee Byung-hunt láthatjuk majd, aki egy csődbe ment értékpapír forgalmazó cég igazgatóját alakítja. A filmbeli Kang Jae-hoon minednét elveszíti, amikor egy fizetésképtelen kötvénybe fektet be. A tönkrement Kang elindul Ausztráliába, hogy megkeresse feleségét.

A feleség szerepét a nem kevésbé népszerű sztár, Gong hyo-jin alakítja. Az asszony már új életet kezdett, és Kang, aki képtelen feleségét visszakapni, egyszer csak eltűnik.

A filmben fontos szerepet játszik egy fiatal lány is, akit a korábbi ’Wonder Girl’ tagja, Ahn alakít, és aki vidáman kel útra Ausztráliába, hogy ott szünidejében munkát vállaljon. Vajon hogyan alakul hármójuk élete tovább?

A film, egyébként az „Age of Shadows” mellett a második olyan alkotás, amelyet a Warner Bros.Korea forgalmaz. Rendezője az elsőfilmes Lee Zoo-young.