Three Summer Nights

Igazi könnyed,nyári kikapcsolódást ígér – és még meg is kacagtat ez az új komédia, amelyet július 15-én mutattak be és máris a harmadik helyre ugrott a hazai mozik rangsorában.  

Három cimbora háromnapos vakációra indul a busani Haeundae tengerpartra, hogy mindenféle fáradalmait kipihenje. Adva van egy bár-tanonc, aki nyolc éve kísérletezik azzal, hogy mixer vizsgáját letegye (KIM Dong-wook alakításában), egy call-centerben szerződésesként leragadt negyvenes, aki K-pop csajokért rajong (LIM Won-hee), és egy táskás ügynök, aki impotencia elleni csodaszereket árul (SON Ho-jun). 

Ők hárman jó haverok és azért utaznak a híres tengerpartra, hogy egy felhőtlen hétvégét tölthessenek el végre, ámde a legelképesztőbb helyzetekbe kerülnek. Jól berúgnak, és másnaposan úgy találják, hogy mindenki, aki él, üldözi őket, a rendőrség, egy gengszterbanda, na és ami a legrosszabb, a barátnők, akiktől a leginkább menekülni szerettek volna egy kicsit…

KIM Dong Wook

A filmvászonra több mint három év kihagyás után tért vissza KIM Dong-Wook  a „The Concubine” (2012) c. erotikus történelmi drámában nyújtott megrázó alakítása után, de a független filmek kedvelői ugyanúgy visszaidézhetik a „No Regrets” (2006) c. filmben KIM Namgil oldalán nyújtott lenyűgöző teljesítményét is.

"The Concubine"

Az elmúlt években letudta kötelező katonai szolgálatát és most így nyilatkozott legfrissebb szerepéről a vadonatúj filmvígjátékban:

„Ez az első filmem, mióta leszereltem a hadseregtől. Egyszerűen ki voltam éhezve egy mozifilmre. Még mindig elég ügyetlenül érzem magam a televíziós show-műsorokban, szerettem volna már olyat csinálni, amin kicsit el is gondolkodhatok.”

KIM a hírek szerint igencsak odatette magát a filmben, olyannyira, hogy az általa alakított Mieong-seok a sztori központi figurájává vált.

„Tényleg a legjobbat próbáltam kihozni magamból most is, bármi is történjen a filmben. Nem bántam meg, hogy bevállaltam és bízom a nézőkben, a  humorérzékükben, és hogy nem lesznek előítélettel irántam”

( * Izgalmasan hangzik, nem? Hogy mire is célozhatott KIM Dong-wook azt majd csak később láthatjuk Magyarországon, de hogy felkeltette az érdeklődést, az biztos!!! * a szerk. megjegyzése)