The Throne (Sado)

Ahogy arra lehetett számítani, ez a film abszolút megfelelt az előzetes várakozásoknak, sőt túlszárnyalta azokat. Szeptember 16-i bemutatója óta ( eddig 12 nap!!) több, mint 3 és fél millió nézőt vonzott, ami elképesztő teljesítmény.

  

1762-ben járunk, amikor a Joseon-dinasztia egyik legkiemelkedőbb uralkodója, Yeongjo immár 35 éve vezeti az országot. Ekkor történik, hogy trónörökösként számon tartott fiát, Sadot trón elleni összeesküvéssel vádolja meg szülőanyja, Yi úrhölgy. A király nehéz helyzetbe kerül, hiszen, ha helyt ad a vádaknak, akkor ezzel elismeri, hogy ő maga egy áruló nemzőapja, ezért megparancsolja fiának, hogy tulajdon kezével vessen véget életének.

A parancsot Sado megtagadja, mivel nem tartja magát bűnösnek, így a király egy rizsesládába záratja be. A nyolc napon át tartó kegyetlen éheztetés nemcsak az életébe kerül a hercegnek, de trónörökösi rangjától is megfosztják, a trón várományosa immár fiára száll.

A film a Joseon-kor nyolc legtragikusabb napjának eseményeit követi nyomon kiváló rendezésben és kiemelkedő színészi alakításokkal. A „Throne” (Sado) azonban jóval több egy nagyszerű történelmi tablónál, mert egy örök, generációkon átívelő konfliktust feszeget, nevezetesen, az apa-fiú között hol lappangó, hol kitörő kódolt feszültséget.  

Több részletet a főszerepet alakító YOO Ah-in-ről szóló cikkünkben olvashatsz a filmről itt:

www.erzeki-korea.hu/stars/egy-tehetseges-es-poenos-ficko-yoo-ah-in/