The Priests

November 5-i bemutatója óta az élen van, megelőzve a mostanában elég népes számú amerikai filmeket, ami újabb bizonyítéka, hogy Koreában szeretnek borzongani az emberek. JANG Jae-hyun (díjnyertes rövidfilm-rendező) alkotása szinte kísérletnek számít, mert az általa hozott téma, illetve műfaj nem túl ismert a hazai mozikban. Ez a téma pedig az ördögűzés, az okkultizmus és izgalmas lélektana.

A történet középpontjában egy Kim nevű pap áll (KIM Yun-seok kiváló alakításában), aki kellemetlen tüske egyháza, a katolikus egyház körme alatt, lázadónak, renitensnek tartják.

Amikor egy különös autóbalesetet szenvedett lány (PARK So-dam) a megszállottsághoz hasonlatos jeleket kezd produkálni, KIM engedélyt kér, hogy exorcimust, azaz ördögűzést hajthasson rajta végre. Feljebbvalói vonakodva beleegyeznek és egy problémás papnövendéket (GANG Dong-won) állítanak mellé azzal, hogy mindezt csak fű alatt tehetik meg, vagyis az egyház egyszerűen elhatárolódik a középkori, és cseppet sem finomkodó módszertől. Belefognak hát a gonosz démon kiűzásébe, ám a két pap egyre hátborzongatóbb rejtélyekkel találkozik, és visszaút innen már nincsen...

Óriási erénye a filmnek, hogy kiváló színészgárdát vonultat fel, de hogy a rendező hogyan oldja meg a cselekmény adta végtelen számú lehetőséget, ahhoz bizony meg kell nézni a „Papokat”.